Odmietanie mlieka a mliečnej formuly 9 mesačným dieťaťom

maminkaivanka
16. jún 2012

Máte skúsenosti, rady ako na to, aby som naučila svojho takmer 9 mesačného syna piť mlieko? Od prsníka sa odstavil (ako aj moja prvorodená dcéra) sám, nepomáhalo nič, ani odstriekávanie ani fľaša, mlieko mu proste prestalo chutiť, kúpili sme SUNAR (po skúsenostiach s prvou dcérou ktorá vyskúšala asi 3 značky a osvedčil sa jedine SUNAR) tak sme ho automaticky kúpili, ale Bohužiaľ nepomáha, ani fľaša, ani lyžička....zdá sa mi skoro, aby nepil mlieko, ráno dostáva jogurt a na večeru mliečnu kašu, dnes som pridala 2 odmerky SUNARU aj do obedového pokrmu aby mal mlieko, som z toho zúfalá, čo tomu nášmu výmyselníkovi ešte skúsiť aby vypil ráno večer fľašu mlieka.....poraďte prosím nejaké tipy.

luciferkax
16. jún 2012

Ak nechce, tak ho nenúť. On vie, prečo nechce. Daj mu perstávku, skús ponúknuť o týžden, dva. Ak nechce, nerieš....

anjelicek26
16. jún 2012

@maminkaivanka - fuha tazko, asi len preskusat mlieka, co sa da... poznam par deti, co sa takto skoro odstavili, a su to uplne zdrave male osobky, pokial papa jogurt, kasu a inak pije dost, skus to brat s nadhladom. Nanutit mu to nenanutis. Skus este babylove mliecko (maju v dm drogerii) chutovo aj kvalitou aj cenou je fajn 😉 Skus mu ho dat do pohara zo slamkou miesto flase, mozno aj to zaberie.

lauricka
16. jún 2012

momentalne mame podobny problem, nasa mala prestala chciet mlieko. tak som trochu citala, ako to riesili mamicky a casto maju skusenost, ze rozne mlieka nepomohli, proste nechce mlieko a hotovo. Ale bolo to len take obdobie a preslo, u vacsiny, u niekoho nie. Lekarka nam tiez povedala, ze nenutit, ked nechce, nechat tak, vraj tiez si mysli, ze nema zmysel striedat mlieka, ze by ju to malo prejst. Pokial to dostava v kasi a inych veciach. Hm, tak cakame, kedy ju to prejde 😒 , nastastie, ked spi, mlieko vypije, tak na nu ciham a davam jej, kym spi 😒 . Chvalabohu, ze jej dvojicka mlieko pije normalne, riesit dvoch by som teda nechcela, dufam, ze nebudem musiet.

maminkaivanka
autor
16. jún 2012

Tiež som skúšala šupnúť mlieko kým spal, len sa prebral že mu vypadol cumlík a na smäd tak som mu dala namiesto čistej vodičky mlieko a hneď to zistil potvora 😀 otvoril oči a prebral sa úplne....takže neuspela som 😖 ale verím že je to len momentálny stav, keďže od prsníka sa odstavil pomerne rýchlo ešte ráno pil ale navečer už nie....sama som ostala v šoku..čakám a skúsim vymyslieť nejaké mliečne jedlá aby som mohla pridať kde-tu odmerku mlieka....

lauricka
17. jún 2012

@maminkaivanka presne, jedla, kde sa da dat mlieko, to v podstate staci na prezitie 😉

tunzal
17. jún 2012

@maminkaivanka nič si z toho nerob, nenúť ho vôbec, moja už asi 2 mesiace nepije mlieko, vyskúšala som vsetky druhy mlieka uz aj kravské krabicove aj cerstve prevarene ale jednoducho nechce. riešim to tak že ráno si dá kašu alebo ked nechce tak chlieb s maslom, na desiatu má jogurt, na obed má mäso, zeleninu, občas privarky aby aj tam mala nejake to mlieko, na olovrant ovocie, a na večer má zas kašu nejaku, dr. vravela že to je v pohode, proste su deti ktoré jednoducho nechcu mlieko.

maminkaivanka
autor
18. jún 2012

dakujem za povzbudenia, verim, ze je to len chvilkova zalezitost....uvidime, necham to na prirodu a mojho vymyselnika, ale aspon ze papka vselico, prestal vymyslat pri novych chutiach tak uvidime dokedy....aspon sa nenudim....a musim vymyslat papanice aby som tam pridala vzdy nejaku tu odmerku mliecka.

marulka83
18. jún 2012

Co by som asi skusila ja,by som pridala do mliecka trosku bananoveho nestle prasku,aby to bolo trosku sladke a postupom casu by som anizovala prichut.

ivonka720
18. jún 2012

Ja som prestala terz kojit mala ma 14 mesiacov ziadne mliecko nechcela a dnes po 2 tyzdnoch si pitala mlieko do poharika trvanlive neprevarene lebo videla mna pit. Ja si myslim ze netreba to silit treba dat pauzu ja som rada ze lubi jogurty a vsetky syry.