Odmietanie jedla 16 mesačným synom

24. aug 2021

Ahojte, ako ste riesili, ked vam deti odmietali papat? Syncek 1r.4m. uz cca tyzden odmieta otvorit usta, ked mu chcem dat obed, veceru. Napr. dnes mal rano mlieko, neskor zjedol kus ovsenej kase (cca o polovicu menej ako zvycajne), jednu hrusku a jedno jablko. Potom uz len vecer pred spanim mlieko. Ale napr. ked mu dam chlebik, ten zje,ale tiez pomenej. Naposledy jedol varene jedlo v sobotu, pred tym som tiez cca 3 dni vsetko uvarene vyhadzovala. Neviem, ci to je zubkami, ale nevsimla som si, ze by sa mu nejake tlacili. Pred tym sa stale pekne napapal. Uz som pomerne zufala, ved z toho chleba nema ziadne ziviny. Čokoľvek uvarim, ide do kosa. 🤔 Dakujem za rady. Budem volat aj Dr.

pribinak
24. aug 2021

Zuby?

vitriolka
24. aug 2021

To prejde, zatial mu davaj, kolko mu chuti a co mu chuti. My sme tak fungovali 1,5 mesiaca, kym sa rozpapal. Ako rocny bol schopny vydrzat cely den len na mlieku, 5 lyzickach kase, kusku bananu…je to len obdobie, neboj. Hlavne, aby pil tekutiny 🙂

patka06
24. aug 2021

Skúsila by som obmedziť mlieko, 1r a 4 m už môže jesť až na malé výnimky to isté čo vy - , ak to ešte nerobíte ...začala by som so spoločným stolovaním /minimálne ty a dieťa / jedzte spolu, aby si mu bola príkladom.

elizabet173
25. aug 2021

tiež si myslím, že to bude zubami. Obmedzila by som mlieko, ak má fľašu, tak ju zruš, daj mu mlieko do pohára. Možno krémové polievky keby si skúsila, snáď mu zachutia. Nerob si z toho ale príliš ťažkú hlavu, občas majú také obdobie asi všetky deti, najmä mu nedávaj náhradné jedlo, ak nezje, ani ten chlieb a dbaj, aby dostatočne pil

autor
25. aug 2021

Dakujem za odpovede. Vyzerá to tak, ze bojkotuje zeleninu, jablko, broskynu v pohode zjedol, vonku pytal aj cernice, maliny z krikov. Nahradne jedlo mu nedavam, ked nezje zeleninu na obed (dnes 5 lyziciek) ide spat hladny. Mlieko zrusit nechcem, kedze doteraz mal mlieko a papal zeleninu aj za dve deti,vlastne celkovo jedol toho viac, aj ked to mlieko mal.
Dokonca aj z jeho oblubeneho spenatu zjedol 3-4 lyzicky. 🙈