Odmietanie jedla 11 mesačnou dcérkou

katyax
27. aug 2014

Maminy neviete poradiť? Naša 11 mesačná dcérka týždeň odmieta jesť. Doteraz papala pekne, na raňajky zjedla striedku z celého krajca chleba, no teraz vypľúva a nechce. To isté s obedom. Jediné, čo do nej dostanem, sú 2-3 lyžičky jogurtu, dokonca sa stáva i to, že odmieta i ovocie. Včera slabo hnačkovala, neustále odgrgáva, i keď dokopy nemá z čoho. Jediné, čo chce, je moje mliečko, každú chvíľu sa kojíme. Môže to byť zo zúbkov? ďakujem za vaše názory.

ichbinich
27. aug 2014

@katyax:
Moze jej ist zuby, mozu na nu "nieco liezt", a ak uz hnackuje, tak nieco niekde chytila a podla vsetkeho je to z toho.
Davaj jej tvoje mliecko, ked si pyta, mozes jej davat aj probiotika, ale tie sa beru minimalne tyzden. Potom zase skusat dat jest, ale nenutit.
Taketo fazy mava aj moja dcera, ze dokopy nic neje, ale kojila by sa stale. A aj syn, skoro 5 rocny, niekedy pozobka ako vrabec a inokedy laduje do seba, ze sa cudujem, kde to ide...
Ak nebude hnacka horsia a neprida sa horucka, tak nemusis nic extra riesit. Vsetko dobre!

darty13
27. aug 2014

Moze byt ze ju boli brusko, alebo zuby. Moj syn takto prestal papat ked bol chory, takze bol iba na mm, len u nas bol problem s tyn ze nechcel papat uz ani po vylieceni s tak som ho mesiac a pol len kojila a nukala. Cakala som kedy zasa zacne, ale nic. uplne zlenivel a dospelo to do takej zavislosti ze sme boli celu noc na prsniku. Pred 2tyzdnami som to cakanie zrusila a stopla kojenie. Odvtedy pekne spinka a zje vsetko co nezje jeho. Takze vyckaj ci ju nieco neboli ale dlho nie, lebo oni radi cickaju. Je to jednoduchcsie ako papat

katarina644
27. aug 2014

@katyax ahoj moja dcera mala jeden rok aj styri mesiace a poriadne nepapala, len pila moje mliecko, ked som ju postupne odstavovala, tak potom zacala normalne papat, ale moze to byt aj koli zubkom. asi ju aj dasienka bolia...

sharlotta
27. aug 2014

Syn mi tiez takto prestal papat, ked bol chory. Ked sa vyliecil, znova sa rozpapal.