Odkedy môže dieťatko plnotučné mlieko?

ajuska31
26. júl 2014

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či moja 4,5 mesačná dcérka by už mohla na večer jesť krupicu z plnotučného mlieka, alebo ešte radšej nie. Odkedy ste vy začali dávať mlieko?

bonaqa2013
26. júl 2014

Ja som moje deti kojila ešte v tomto veku, ale mlieko som začala dávať až od 1 roku. Dovtedy treba kojiť, alebo mlieko umelé napr. sunar..... Ale moja suseda vobec nedávala umelé mlieko a asi v 5 mesiacoch začala dávať mlieko z obchodu. A problémy žiadne. Podľa mňa je to skoro. Ale ak sa rozhodneš, mlieko vždy prevar.

lady511
26. júl 2014

ahoj,,,ja som do 7m kojila..potom sme dávali bebu..a až okolo roka trvanlivé plnotučné,,,prečo tak skoro plnotučné?..

lucy125
26. júl 2014

Ja som nekojila,maly je od narodenia na UM a kravske mlieko som začala dávat od 15.mes. doteraz dávam tak,že večer pije kravske ako kakao alebo riedku kašu a ráno pije sunár ochuteny broskynou alebo jahodou,krupicu možeš zarbit aj s UM aj ja som to tak na začiatku robila.

maryennn1
26. júl 2014

Ja by som ešte radšej nedávala, je to dosť skoro. Môjmu som krupicu zarábala vo vode, lebo je kojený, ale môžeš aj v UM.

matafen
26. júl 2014

4,5 mesacne dieta nema este vobec jest ani kravske mlieko ani krupicu, ma papat len mliecko - materske alebo umele. Preco jej to chces dat tak skoro? Pozri si zasady zavadzania prikrmov, je toho na nete kopec, alebo sa porad s vasou pediatrickou. KM sa odporuca od 2 rokov a klasicka krupica od 1 roku - obsahuje tazko stravitelny lepok, dovtedy mozes davat bezlepkovu ryzovu krupicu. Ono sa problemy nemusia prejavit hned, ale kludne aj po rokoch, takze sa netreba spoliehat na to, ze ved inemu dietatu to neublizilo.

ellca123
26. júl 2014

pomalicky skusajte od 1roka

stanulienkat
26. júl 2014

V tomto veku krupica? O dva mesiace jaternicky?

emma181
26. júl 2014

Urcite v tomto veku KM nie. Pozri na nete zavadzanie prikrmov. A ked chces davat nejaku kasu tak napr. Nutrilon ma od ukonceneho 4m ryzovu, bananovu, vanilkovu, ale aj od inych znaciek su. A mojmu malemu tie nutrilon kase velmi chutia, aj mne chutia 😊

marti123456
26. júl 2014

to je ešte skoro, ale tak od cca 8 mesiaca až 1 roka, postupne riedené 1/3, ak toleruje 2/3 a až nakoniec plné mliečko a kašičky, ak začneš skôr mala by si ho určite riediť lebo obsahuje aj viac soli, tuku

adrika25
26. júl 2014

Moja ma 2 roky aj 4 mesiace a kravské jej nedávam doteraz.... Je to vec pohladu, ale 4,5 mesačne urcite nie.

drobcek26l
26. júl 2014

Plnotučné kravské mlieko sa odporúča dávať až po roku. My sme začali keď mal malý 11 mesiacov a pije ho dodnes. nemyslím si že by mu to nejako škodilo.

simca06022011
26. júl 2014

no skus a uvidis :P neviem kam sa ponahlas, ak je malo mlieko tak treba po porade s pediatrickou prejst na vyssie alebo hustejsie na vecer a nie hned na kase :P .... mne malej uvarili krupicu ked bola u starej mamy v cca 6-8 mesiaci (neviem presne) a teda dopadlo to katastrofou a viac som musela kazde jedlo schvalovat, iank tam mala ani nesla... U nas sa pil nutrilon asi do cca 2 rokov, medzi tym do stravy, kase atd som mu daval kravske od 12 mesiaca, viac menej domace ale pasterizovane, nehomogenizovane ... ale s tym grisom pomaly 🙂 nas z neho riadne bolelo bruchooo 🙂 Radsej nejaku z tych instantnych kasi z obchodu a podla veku dietata.

cenculinka
26. júl 2014

Ja som davala plnotucne od roka,prevarala som mu ho,teraz ho pije neprevarene. Z mliekomatu este nedavame.mozno od dvoch rokov

natinecka
26. júl 2014

ja som plnotučne nedavala nikdy, pretože sa vôbec nemohlo vykakať a velmi ho bolelo brzško...obom detom som prevarala polotučne.....davala som asi od 10 mesiacov postupne a od roka pili castejsie

momosvec
26. júl 2014

ahoj, ja som zacala davat plnotucne od roka.... a v pohode.... 🙂 😉

tetapetra
26. júl 2014

Ja som od 4 m davala prikrmy, neskor kase zarabane vo vode. Od asi 10m som namiesto vody pridavala kravske mlieko. A skusila som aj krupicu. Raz som skusila dat namiesto mlieka UM ten smradlavy humus ani nepriatelovi 😉 samozrejme, ze ani USTA neotvoril.Teraz ma 2 roky a je v noci kojeny.

ivetlo
26. júl 2014

Ahoj. Keď chceš začať s kasami, tak doporučujem sa v obchode poobzerať po detských kašach, ktoré sa zarábajú s vodou. Tie obsahujú UM mlieko a sú ľahko stráviteľné. Ja som kojila a večer pred spaním som od takéhoto veku dávala kašu, moji pili veľmi veľa a večer som už nemala dost mlieka. Pozri buď sunar alebo hami kaše. Sú rôzne.

teruskaa
26. júl 2014

ja mam stvormesacnu /v stredu ma 4 mesiace/ a nedala by som....kojim, a ked tak navecer a niekedy aj na obed jej zarabam UM.... dnes sme teda prvykrat vyskusali od Hami "Mlíčko s kaší", je to vlastne 90% UM+ 10% ryzovej kase, nie je v tom lepok, je to fajne huste, je to urcene pre babatka od 4 mesiacov a mojej malej to veeeelmi chutilo aj zasytilo 🙂 ked chces davat kasicky, treba urcite zacat opatrne a radsej nieco take- Hami, Beba, Sunarka....je toho vela na vyber.
Aj ked moja mama mne aj bratovi normalne davala kravske mlieko tusim od troch mesiacov...ale tento prezitok z minuleho rezimu by som ja ale neriskovala.

atomica87
26. júl 2014

V tomto veku urcite nie...podla mna je to skoro vek na zavadzanie prikrmov, ale zacina sa zeleninou. Kase sa daju kupit od 4.mesiacov s obsahom UM a tie sa zarabajh iba v prevarenej vode. Ja napriek odporucaniam som v 8.mom zacala jemne pridavat kozie /je omnoho lahsie stravitelne/ v 10m som prestala kojit a presla na plnotucne a maly je fit. Chory byva ken vynimocne daky soplik, nemal s tym ziadne problemy.

nini1010
26. júl 2014

Ani kravske ani krupicu.je to este malinke babanko,hlavne ta krupica je pre nu velmi tazka.keby som nemala financie na UM tak by som kra ske mlieko dala- ked musis tak musis,inak vsak kravske mlieko a krupica az od roka.

veriiii
26. júl 2014

Ja osobne by som jej davala instatne mliecne kase,zacina sa ryzovou..kde je uz dojcenecke mlieko,ved kazda znacka mlieka ma svoje kase...,a mala uz normalnu krupicu?otazka je,je privyknuta na lepok?podla toho ci je dojcena, na umelom mlieku alebo kombinovane krmen asa zacina medzi 5-7 mes s lepkom.co v kasi je..ak uz mala krupicu a chces davat s kravskym mliekom-do krupice treba dat iba plnotucne,kedze tam je viac vitaminov rozpustnych v tuku ako v polotucnom..a takisto km na pitie od 12 mes tiez len polnotucne 3.5% a cerstve(nie trvanlive)..

anitra11
26. júl 2014

4,5 mesačná je ešte malinká na takú stravu. Treba len materské mliečko, alebo umelé. Potom okolo 5-6 mesiaca postupné zavádzanie príkrmov. My sme začínali zeleninkou, lebo ovocie má viacej cukru a potom by mi už odmietala zeleninu. Takže s krupicou a plnotučným mliekom ešte určite počkaj...