Ahojte prosím vás od akého mesiace ste dávali bábätku jahody ? Našla som v obchode presnidavku že od 6 mesiacov a sa a mi to vidí dosť skoro? 🙂
Ja som medzi 4-6mes davala vsetky alergeny okrem medu takze zamna ano dat🤷🏼♀️
@mara2010 dala by som, ak je to vo vyzive, alebo v sezone.. treba telo "oboznamit", stihnut imunologicke okno, aby neskor telo nereagovalo na jahody ako na alergen...potroske
V obchode kupis kadeco... Je to na tebe, akym postupom pojdes.. nedavali sme, nebola alergicka reakcia ani neskor.. niekedy kolo roka a pol az jedlo dieta, ked bola sezona
Podla mna niekedy treba pockat na sezonnost, nepotrebuje dieta v priebehu mesiaca zrazu vsetko ochutnat, ked doteraz bolo len mlieko, hlavne ak ide o potraviny, ktore su casto alergeny. Ale kazdy postupuje ako najlepšie vie
jahody ako take som este nedavala ale vramci hotovych prikrmov co dostanes kupit som mu uz dala vsetko urcene jeho veku = jahody, mango, maliny...je tam toho asi tak 5% a zvysok su jablka 🙂 za mna vhodny sposob ako zaviest alergen
podla veku som tie vyzivy davala, inak riadne jahody asi az okolo 1,5r dcera jedla. Aj to nie vela.. to prislo az neskor :D jahodo zrutstvo. Maliny uz v 1,5 jedla vo velkom
Určite až po roku skôr nie a veľmi opatrne deti na jahody v mladšom veku prudko reagujú
Na rok jedol jahody domáce sám si trhal, aj maliny, černice, ríbezle, všetko čo našiel v záhrade. A výživy dával od 4m každú príchuť
Ja som dávala prikrmy od 4 mesiaca, a využila som imunologicke okno, a dávala som ochutnať všetko, aj jahody, okolo pol roka keď sme mali v záhrade, dnes je všetko,má 3 roky, žiadna alergia, samozrejme určite hrá rolu aj predispozícia
Častý alergén,určite nie v 6.mes.,mne zalergizoval syn z jahodového nanuku,tak najskôr po roku by som dala.