Ahojte od kedy ste dávali detickam papat rozok , čajik piť a detské kaše…máme už 5 mesiacov
@lenka272m precitaj si niečo o zavádzaní lepku a podla toho sa riaď. Co sa týka kaše tak akej? Čisté, nesladene obilninove kaše, napr. z DM alebo kaše Nominal môžeš uz dávať niektoré aj teraz, na každej máš napísané odkedy sú vhodné, tiež ideálne sa podľa toho riadiť. A také sladené kaše som nedávala vôbec. Čaj som tiež nedávala, moje deti pijú dodnes len vodu. Max. keď sú chorí bylinkovy čaj s medom.
Rožok ked mala zuby (9m) cajik od 5m, kasu od 5m kvoli bojkotu vecerneho mlieka.
kaše od 6 m... kupovala som v lekárni Sunarku. niektoré sú až od 8 m.
nejaka si mladucka 5m 🙂 ach jaj matersky plural... :(
Zalezi od zavdzania prikrmov, deti na komercnych preparatoch zvyknu zavadzat prve prikrmy od 4m a dojcene deti od ukonceneho 6m. A priorita su skor ovocie a zelenina (vitaminy). Lepok sa samozrejme tiez ma zaviest, ale nie priorita a rozok nic moc, pozor aby sa dieta neudusilo, lepsia je sucha korka, ktoru dieta moze zuzlat.
U nas rozok mozno v roku. Chlebova korka okolo 8m, a kase sme sa nejak neponahlali, tusim ked zacali chodit, cize 9m. Caj som nedavala. Ziaden. Boli dojcene a potom obycajnu vodu. Detske cajiky su presladene, bylinkove ak sa nevyznas mozu uskodit.
Rozok som mu dala ozuzlat asi keď mal 6m, ale tak ze ho papal na raňajky to až tak v roku. Kaše cca 6-7m a čaj mu nedávam ani teraz (20m)