Od ktorého mesiaca ste dávali deťom rohlík, čaj a kaše?

lenka272m
21. okt 2024

Ahojte od kedy ste dávali detickam papat rozok , čajik piť a detské kaše…máme už 5 mesiacov

lucia13022023
21. okt 2024

Rozok som mu dala ozuzlat asi keď mal 6m, ale tak ze ho papal na raňajky to až tak v roku. Kaše cca 6-7m a čaj mu nedávam ani teraz (20m)

nikpa
21. okt 2024

@lenka272m precitaj si niečo o zavádzaní lepku a podla toho sa riaď. Co sa týka kaše tak akej? Čisté, nesladene obilninove kaše, napr. z DM alebo kaše Nominal môžeš uz dávať niektoré aj teraz, na každej máš napísané odkedy sú vhodné, tiež ideálne sa podľa toho riadiť. A také sladené kaše som nedávala vôbec. Čaj som tiež nedávala, moje deti pijú dodnes len vodu. Max. keď sú chorí bylinkovy čaj s medom.

haraburdova
21. okt 2024

Rožok ked mala zuby (9m) cajik od 5m, kasu od 5m kvoli bojkotu vecerneho mlieka.

deti95060810
21. okt 2024

kaše od 6 m... kupovala som v lekárni Sunarku. niektoré sú až od 8 m.

cookie29
21. okt 2024

nejaka si mladucka 5m 🙂 ach jaj matersky plural... :(

Zalezi od zavdzania prikrmov, deti na komercnych preparatoch zvyknu zavadzat prve prikrmy od 4m a dojcene deti od ukonceneho 6m. A priorita su skor ovocie a zelenina (vitaminy). Lepok sa samozrejme tiez ma zaviest, ale nie priorita a rozok nic moc, pozor aby sa dieta neudusilo, lepsia je sucha korka, ktoru dieta moze zuzlat.

U nas rozok mozno v roku. Chlebova korka okolo 8m, a kase sme sa nejak neponahlali, tusim ked zacali chodit, cize 9m. Caj som nedavala. Ziaden. Boli dojcene a potom obycajnu vodu. Detske cajiky su presladene, bylinkove ak sa nevyznas mozu uskodit.

lenka272m
autor
21. okt 2024

@cookie29 a čo že som mladučká ?…čo je na tom že som napísala 5m?