Od ktorého mesiaca pili vaše deti niečo iné ako mlieko?

erikasadek
2. jan 2014

Ahojte potrebujem vase skúsenosti žienky od akeho veku pili vase ratolesti inu tekutinu ako materské mlieko
Moja dcéra bude mat rok zatial nepije nic ine ako materské mlieko ani sa ne ťahá za niečím iným ako materske mlieko
Dakujem vopred za vase skúsenosti

brumcaky
2. jan 2014

Ahoj, od narodenia okrem materskeho mliecka aj cistu pitnu vodu - po cajovych lyzickach. Vzhadom na rocne obdobie (syncek sa narodil v lete) to bolo nevyhnutne a aj odporucane zo strany pediatricky. Napokon kym sa mi spustilo mliecko syn prijimal v nemocnici glukozu cez injekcnu striekacku (co je tiez dobry sposob davkovania tekutiny babatku).

lorela
2. jan 2014

Najmä v lete, v horúcich dňoch a prípadne v čase choroby by vodu alebo vhodné nesladené čaje piť mohla. Vlastne dojčené dieťatko s prvými príkrmami môže tekutiny tohto druhu.

mimake
2. jan 2014

Od 5 mesiaca ako som zacala s prvymi prikrmami, resp cez striekacku z nurofenu aj skor ked bolo velmi teplo

olifcek
2. jan 2014

Olivka je decembrova... a prvykrat pila ine nez materske mlieko az jej druhe leto... 🙂

maribell
2. jan 2014

ahoj mojmu synovi som davala vodu az ked som prestala kojit.. je predsa dokazane ze ak je dieta plne dojcene ziadne ine tekutiny netreba podavat pretoze sa tym moze zmensit tvorba mlieka

anuskaaprazko
2. jan 2014

@maribell a to si pri zavedeni prikrmov prestala kojit uplne?? PLNE dojcene dieta znamena ze neje nic ine okrem materskeho mlieka...
K otazke, nas dostal vodu uz aj ked este nepapal prikrmy lebo bolo leto. Pri zavedeni prikrmov by sa uz mala davat aj voda, pretoze predsa len dieta je vacsie a toho mlieka popije uz menej 🙂

jezkomanka
2. jan 2014

uz by si jej mohla davat cistu vodu - aby ti ju neskor neodmietala, nenauc ju na sladke - dzusik sirup, granko ani na caj s medom a pod. Moja dcerka bude mat 3 roky, kojena bola 2.5 roka ale cistu vodu som jej davala od pol roka. A stale ma rada cistu vodu 🙂 a bezlaktozove mlieko

tamarka
2. jan 2014

V 8 mesiacoch pri zavedení príkrmov, čistá voda, prípadne veľmi slabý čaj lyžičkou 😉

inffinity
2. jan 2014

Moje dcerka je junova a pila caj od 2tydne.. kojila jsem ji vice jak 2roky.

babatkoling
2. jan 2014

Az ked sme zacali s prikrmami, skoro do 6 mesiaca nemal v puse nic ine len moje mliecko... Aj potom len prevarenu vodu a az dost neskor (okolo 9 mesiaca) cajik a ine tekutiny.

zuzana76
2. jan 2014

dost neskoro , mal asi 1 rok aj 4-5 mesiacov, dovtedy len mlieko materske

leanny
2. jan 2014

Náš malý si dal prvý feniklový čajík už ako 8- týždňový (kvôli brušku, pediatrička odporučila), vypil a asi to bolo lepšie ako kvapky...

emmka2013
2. jan 2014

moja dcérka začala minulý týždeň konečne piť aj niečo iné ako mm....a to z fľaše, má 10mesiacov

silvinuska6
2. jan 2014

ja som svojmu synovi asi po 2-3 týždnoch od narodenia zacala davat cistu vodu a asi v dvoch mesiacoch feniklový caj bolo leto a horúco a nikto mi nevyvráti moje presvedčenie o tom že dieta je tiez smadné aj ked pije mlieko nie je to to isté 😀

rora
2. jan 2014

moja dostala slabulinky fenyklovy caj po 1.tyzdni. bola kojena, no niekedy mlieko odmietla ale caj nie (zrejme jej smad uhasil lepsie ako mlieko)

linda20111
2. jan 2014

od tyzdna som davala feniklovy caj

keischa
2. jan 2014

moja dcérka ma 15 mesiacov a cca od 8 mesiaca pije čistú vodičku ... do 6 mesiacov bola plne kojená aj teraz kojím na požiadanie ale aj tak pije strašne veľa vodičky aj 300 ml denne v lete aj pol litra vypila ... tiež si myslím, že vodičku potrebujú !!! a moja malá ani nič iné nechce

miku1
2. jan 2014

Akonáhle som začala prikrmovať, dávala som piť aj vodu. Jasné, že väčšinou dali dcérky prednosť prsníku, ale pomaly sa naučili aj na tú vodu.

siska53
2. jan 2014

Ja som len v lete davala,trochu vody(synovi),to mal cez 4mesiace,len,on,vedel,pit aj z flasky. Ale nie vela,ved on sa dost kojil,tak viac zacal,pit az po odstaveni (11mesiacov mal).Dcere davali vodicku lyzickou ci z poharika az ked mala takmer 7 mesiacov a ja som,bola v nemocnici,nechcela totiz sa naucit z flase,z nicoho,ani odstriekane mlieno ju neprinutilo,vsetko chufatko odmietala.A dost vody zacala,pit,az ked sa naucila pit z flasky,cca rocna a popri MM vypila i dost vody. A i vypije.

dejka77
2. jan 2014

Ja som sa snazila davat detom aj vodu od zavedenia prikrmov v 6.mes., ale nejako sa nechytali. Dceru som kojila rok a ani potom vela nepila, da sa povedat, ze asi v 2 rokoch zacala pit viac. Syn tiez nechce, musim mu davat po lyzickach, s pititkom sa skor hra a vylieva. Este ho kojim, ale to urcite nestaci. Radim ti zacat cim skor aby si dieta zvyklo. Pitny rezim je velmi dolezity.

marian86
3. jan 2014

ked už začal papat aj ine ako mlieko...