odkedy moze dietatko papat jogurt? a akym mame zacat ci to je jedno?
@bobka200:
Od cca. 8 mesiaca, najlepsie smotanovy alebo minimalne plnotucny, iba z mlieka a mliecnych/jogurtovych kultur, bez inych prichuti a zahustovadiel a hovadin, co sypu asi do vsetkeho.
Dobry je Zvolensky a este jeden cesky, ale vypadlo mi meno. Treba si prestudovat zlozenie, lebo casto zrazu zacnu pridavat zahustovadla aj do veci, ktore ich dlhy cas nemali.
(Skus najst smotanu na slahanie bez karagenu...)
my sme zacali v siedmom po tom co sa lekar na mna pozrel ako na zjavenie ked sa ma pytal ci davam a ja osm povedala ze nie, zacali sme bielym probiotickym smotanovym....
My budeme mať za týždeň 8mes, začíname práve papať jogurtíky - dávam biely probiotický, napr. Sabi, zvolenský,... zatiaľ dávam 3-4 lyžičky do ovocia s marína keksom nech si zvyknú tak každý 2-3deň - Chutia 🙂
Nedá sa konkrétne povedať, od ktorého dňa či mesiaca môže dieťa konzumovať nejaký druh potravín. Záleží to od váhy a stupňa vývinu dieťaťa. V brožúrach píšu od 6.mes, väčšina ľudí dáva až od 8.mes. Nám dr povedala že v 7.mes už môžme dávať. Ako tu už bolo spomenuté, začínať najlepšie s neochuteným bielym jogurtom, nie tvarohovým ako napr.pribináčik, nakoľko tvaroh je ťažký na žalúdok a na začiatok treba dať niečo ľahšie. Neodporúčam miešať jogurt s niektorým ovocím (napr slivky, čerešne, hruška) , aj keď veľa ľudí to tak robí, deti môžu mať hnačky (prirodzene, keď sa napr.zapijú čerešne mliekom tak to je to isté).
Davam Hollandiu alebo Zvolensky, pripadne Banovecky. Zacali sme medzi 8-9.mesiacom. Najskor neochuteny ale ked zacala casom vymyslat, tak po roku ochuteny.
jogurtiky az po osmom mesiaci, neviem kolko ma tvoje dietatko, a zacat cistym bielym a smotanovym, ziadne nizkotucne a pod. najlepsie su Zvolensky, Banovecky, Gadersky(ale ten asi len tu v nasom regione), mozes pridat trosku piškotky alebo bananika popuceneho, ochutene az neskor, zacat par lyzickami, uvidis kolko zje, je to nova chut