Ahoj zienky,od ktoreho mesiaca ste babatku spravili prikrm z tekvice hokaido?diky
moja ma zajtra 6 mesiacov a tekvicu hokaido papa priblizne od 5. mesiaca 🙂
Tekvica (ci klasicka alebo na pecenie alebo hokaido) je velmi jemna zeleninka, takze pokojne mozes davat medzi prvymi prikrmami.
Naša má 6 a pol mesiaca a dnes skúsime 1 x
Kľudne medzi prvými prikrmami, teda okolo 4 mesiaca
@ivakat248 ja som davala tekvice medzi prvymi. najprv klasiku - mrkva, zemiak, potom cukina a uz to slo ... tekvica (hociktora z ktorych, co pises), bataty. spenat, cvikla ... ja som zacinala s prikrmami v 6 mesiacoch (plne dojceny). tak do troch tyzdnov jedli decka aj tekvice a do mesiaca aj maso.
@sunnyfunny ahoj, ja mám takúto pomôcku, možno pomôže 🙂
@ivakat248 obe tekvice v pohode. ja som aj dnes varila hokaido, supla som k nej cukinu a kusok batatu. len tak sa zaprasilo 🙂 ja malemu mixujem. a ked robin takuto kombinaciu, tak urobim viac a starsiemu to trocha dochutim (stipka soli, alebo smotana, dake bylinky) a supnem mu do toho krutony a ma kremovu polievku 🙂
ja som sla podla podobnej tabulky, len mierne odlisnej ... od zaciatku som davala aj lepok - par ovsenych vlociek som supla varit k zelenine, alebo sup dve cestoviny - aby mali decka este vramci imunologickeho okna skusenost s lepkom. po mesiaci uz natvrdo maso (telacie, hydina, kralik, ...), zltok (mam dobru skusenost s prepelicimi vajickami), a tiez kyslo-mliecne vyrobky (do mixovanej zeleniny lyzicku kyslen smotany/bieleho jogurtu/aj kozieho/ovcieho - jogurt davam aj k ovociu s ovsenymi vlockami a do kase, robim nemliecne, spaldovu, pohankovu, kukuricnu ... )
moj bol dojceny, ale teda jogurty som davala. nedavam tvaroh, ten az po roku.
@ukulela a ked mam taky arny hniec, v ktorom si viem zeleninu naparit. Tak si mozem dat pozamrazovat aj cukinu aj tekvice,mrkvu a pod. Ze si to nakrajam na kocky napr..? A potom rozmrazit a dat to varit na pare?a este otazka: ta hokaido sa supe? A vela tie tekvice treba osuat ci len ako zemiak? A vydlabat duzinu a vyhodit? Dakujem - nikdy somtekvice nejedla, nevarila s nimi...
Moja ma 4,5mes. a teraz mala prvykrat hokaido a chutilo velmi 🙂 Moze sa medzi prvou zeleninou, lebo je to len neskodna tekvica.