Od ktorého mesiaca môže dieťa príkrm z tekvice hokaido?

sunnyfunny
9. sep 2014

Ahoj zienky,od ktoreho mesiaca ste babatku spravili prikrm z tekvice hokaido?diky

iwesska
9. sep 2014

Moja ma 4,5mes. a teraz mala prvykrat hokaido a chutilo velmi 🙂 Moze sa medzi prvou zeleninou, lebo je to len neskodna tekvica.

ja1985
9. sep 2014

moja ma zajtra 6 mesiacov a tekvicu hokaido papa priblizne od 5. mesiaca 🙂

kofoluska
10. sep 2014

Tekvica (ci klasicka alebo na pecenie alebo hokaido) je velmi jemna zeleninka, takze pokojne mozes davat medzi prvymi prikrmami.

kris557
24. aug 2016

Naša má 6 a pol mesiaca a dnes skúsime 1 x

ivakat248
9. aug 2019

@kofoluska teda aj na pecenie aj maslova aj hokaodo su vhodne na prve prikrmy?

luliu
9. aug 2019

Kľudne medzi prvými prikrmami, teda okolo 4 mesiaca

ukulela
9. aug 2019

@ivakat248 ja som davala tekvice medzi prvymi. najprv klasiku - mrkva, zemiak, potom cukina a uz to slo ... tekvica (hociktora z ktorych, co pises), bataty. spenat, cvikla ... ja som zacinala s prikrmami v 6 mesiacoch (plne dojceny). tak do troch tyzdnov jedli decka aj tekvice a do mesiaca aj maso.

ivakat248
9. aug 2019

@ukulela super, lebo mam doma tieto dva a netusim ci ta druha je na pecenie, ci maslova. Ale ked pises, ze aj maslova aj na pecenie je vhodna, tak som spokojna uz. My mame za sebou zemiak a mrkvu a dostala som teraz tieto tekvice, tak skusim. Mala ma 4m a 3t, ale my sme na um.

ivakat248
9. aug 2019

@luliu takze aj maslova aj na pecenie aj hokaido sa moze od 4m. ano? Lebo neviem ci mam doma maslovu tekvicu vi tekvicu na pecenie. Hokaidom som si ista. Atreba ich osupat a vybrat duzinu?

ivakat248
9. aug 2019
miiceencoovaa
9. aug 2019

@sunnyfunny ahoj, ja mám takúto pomôcku, možno pomôže 🙂

ukulela
9. aug 2019

@ivakat248 obe tekvice v pohode. ja som aj dnes varila hokaido, supla som k nej cukinu a kusok batatu. len tak sa zaprasilo 🙂 ja malemu mixujem. a ked robin takuto kombinaciu, tak urobim viac a starsiemu to trocha dochutim (stipka soli, alebo smotana, dake bylinky) a supnem mu do toho krutony a ma kremovu polievku 🙂
ja som sla podla podobnej tabulky, len mierne odlisnej ... od zaciatku som davala aj lepok - par ovsenych vlociek som supla varit k zelenine, alebo sup dve cestoviny - aby mali decka este vramci imunologickeho okna skusenost s lepkom. po mesiaci uz natvrdo maso (telacie, hydina, kralik, ...), zltok (mam dobru skusenost s prepelicimi vajickami), a tiez kyslo-mliecne vyrobky (do mixovanej zeleniny lyzicku kyslen smotany/bieleho jogurtu/aj kozieho/ovcieho - jogurt davam aj k ovociu s ovsenymi vlockami a do kase, robim nemliecne, spaldovu, pohankovu, kukuricnu ... )
moj bol dojceny, ale teda jogurty som davala. nedavam tvaroh, ten az po roku.

ukulela
9. aug 2019

@ivakat248 a este - ak zacinas prikrmovat a mas moznost zohnat domacu zeleninu, ovocie, nastruhaj a zamraz si na jesen/zimu, tekvicu v pohode nastruhas a zamrazis ... tiez napr petrzlenovu vnatku a take - co v zime cerstve nezozenies. resp v obchodoch len plne chemie.

ivakat248
9. aug 2019

@ukulela a ked mam taky arny hniec, v ktorom si viem zeleninu naparit. Tak si mozem dat pozamrazovat aj cukinu aj tekvice,mrkvu a pod. Ze si to nakrajam na kocky napr..? A potom rozmrazit a dat to varit na pare?a este otazka: ta hokaido sa supe? A vela tie tekvice treba osuat ci len ako zemiak? A vydlabat duzinu a vyhodit? Dakujem - nikdy somtekvice nejedla, nevarila s nimi...

ivakat248
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivakat248
9. aug 2019

@ukulela cize oba tekvice co su na obrazku, tak mozem malej dat? Uvaritich na pare?

luliu
9. aug 2019

@ivakat248 áno môžeš, dužinu vydlab a výhod. Hokaido ja nesupem, ale kľudne môžeš aj osupat

ukulela
9. aug 2019

@ivakat248 na pare v pohode, alebo aj vo vode. ako robis - a ako pise luliu - vydlab/vyber semiacka. ja malemu supem aj cukinu, aj hokaido. inac - mozes dat aj kvapku olivoveho oleka (ozaj len kvapku) do hotoveho prikrmu - s olejom sa lepsie vstrebu vitaminy.

ivakat248
9. aug 2019

@ukulela
@luliu baby,ste poklady. Mam prve babo. Nechcem nic zanedbat 🙂