Od ktorého mesiaca môže dieťa papať jogurty a miláčiky?

alexandra1104
6. nov 2013

Chcela by som poradit od ktoreho mesiaca mozem dat jogurky a od ktoreho milacikov a pribinacikov

alena16
6. nov 2013

@alexandra1104 Jogurt v 8. mesiaci a milacikov a pribinacikov radsej nikdy 😝 Zmiesaj si jemny tvaroh so slahackovou smotanou, daj trochu cukru a mas pribinaka...

josenka
6. nov 2013

@alexandra1104
@alena16 Pozor, tvaroh by detičky do roka nemali jesť, obsahuje veľa bielkovín, zaťažuje obličky. Ja som malému dávala biely jogurt Hollandia od cca 8. mesiaca, pribináky, termixy, sladké jogurty nejedol ešte vôbec. 🙂 Inak, súhlasím, po roku radšej doma robený pribinák, ako kupovaný.

alena16
6. nov 2013

@josenka ved ja som nepisala, ze jej ma dat tvaroh teraz, iba do buducnosti, ze si ma "pribinaka" doma urobit.

alami
6. nov 2013

mne dr odporučila tvaroh od pol roka!!!! (to už ale bolo pred 11 rokmi) syn dostal zápal čreva a liečili sme sa na gastre ďalšieho pol roka!!! Kakal 6-7x denne, na zadku mal pľuzgiere ako svet, pri najlepšej možnej hygiene. teda na tvaroh pozor, ten naozaj neskôr - to isté platí na výrobky z neho, teda tie až od roka a kvalitný biely jogurt tak ako baby píšu.

sashha
6. nov 2013

tuším od siedmeho-ôsmeho mesiaca som začala dávať najprv tie detské od Nestlé označné "vekom", teraz mal rok a dávam mu aj jogurt, aj Pribinák, aj Termix už mal.... ale žiadne orechové, čokoládové a neviemčo podobné....

zuzkanik
6. nov 2013

My sme s jogurtami tiez zacali asi tak od 8-meho mesiaca.U nás fičal Zvolenský smotanový. Pribinacikov mi moja lekarka odporucala tak od troch rokov!!! Nieco na tom asi fakt bude.

zahradka76
6. nov 2013

ak kojis, tak dietatko do 1 roka jogurty nepotrebuje a ak nie, tak od 7. mesiaca. Idealne su zive jogurty biele. Pribinaciky, milaciky a tvaroh sa do 1. roku nepodavaju pre vysoky obsah bielkovin, ktore zatazuju oblicky.

m_ij_ka
6. nov 2013

my sme tiež začali so smotanovými jogurtami okolo 8 mesiaca, rajo klasik, tesco smotanový, zvolenský, cba

lusyke
6. nov 2013

Tuto otazku tiez teraz riesim. Ja urcite zacnem zvolenskym bielym a do neho dam ovocie. Pribinacika by som teda malej nedala asi ani po roku. Je strasne sladky. Skor ma zaujali dezerty od nestle od 4m. Ma s nimi niekto skusenosti?

salome_82
6. nov 2013

Vidím, že Zvolenský jogurt je top. Ja tiež dávam 🙂 S jogurtami som tuším začala v 9.tich mesiacoch.

miracle
6. nov 2013

@lusyke
Z casu na cas nejake nasim kupim, maju uz 5 a 2 roky.Ale takemu malemu by som zacala bielym jogurtom. Tie nestle dezerty su sladene, naco ho zvykat na sladke (aj ked su urcene pre tuto kategoriu

tajka1986
6. nov 2013

mne dr. na poradni vravela, že malej mám začať dávať biele bio jogurty už od ukončeného 6.mesiaca., čiže už o pár dní...prikývla som, ale určite jej ho nedám, zdá sa mi to príliš skoro, veď sa ešte napapá dosť... 😎

lusyke
6. nov 2013

@miracle to som si este nestihla tak pozriet ze su sladene. To je fakt na porazenie ked to sladia a kludne napisu ze od 4.m. Pritom sa vsade clovek docita ze detom nesolit a nesladit.

astonka
6. nov 2013

@lusyke ja som tie dezerty začala davat až teraz asi 2mesiace...
pribinaka sme ešte nemali ani nebude tak skoro nebude a ostatne podobne veci...
velmi ma rad výživy...
biely jogurt tiež zvolensky ale aj v lidl maju biele bio jogurty ...nechce ale davam do jedla ked potrebujem dat napr.mlieko...

lusyke
6. nov 2013

Mam vobec malej zacat davat jogurty od 8. mesiaca ked ju kojim?

alicka1982
6. nov 2013

ja som plne kojila a zacala som davat ALE KOZI jogurt. a je to fajn.

miracle
6. nov 2013

@lusyke Ak pekne papa prikrmy a nemate v rodine problemy s alergiami, tak vyskusaj

luciita
7. nov 2013

davam bio plnotucny jogurt + ovocne pyre od 6 mesiaca, maly je kojeny. Zboznuje to 🙂