Od koľkých mesiacov soliť?

mirkava
18. apr 2015

Mamičky od koľkých mesiacov ste začali soliť jedlo pre vaše detičky? Ake korenie použiť aby bolo jedlo chutnejšie? Maly ma 13 mesiacov. Davam bazalku, petržlenovu vňať aj mletu rascu...

jankapo
18. apr 2015

@mirkava moje deticky jedli od roka to, co my....nepouzivala som bujony, vegety, ziadne gluatamany a solila jemne...takze uz som nejak zvlast neoddelovala....

sense
18. apr 2015

Asi od roka ked jedla to vo my....ale ja solim velmi malo aj pre nas....

siska53
18. apr 2015

@mirkava od roka len trolilinku,ale zvacsa som vynechavala solenie stale. Az po 2r.som postupne zacala pouzivat sol a korenie ako pre nas...ale fakt postupne. Radim ist na to opatrne,lebo maly raz po babkinom obede mal problem so zadockom- stipal ho pri kakani...:(

lucikava
18. apr 2015

Do dvoch rokov sa vyvijaju oblicky, takze ziadna sol.

jankapo
18. apr 2015

@siska53
@lucikava dievcata, len tak pre zaujimavost- do 2 rokov boli vase deti vylucne na vasej strave? lebo v podstate to nesolene jedlo sa da podavat len doma...aj ja stale varim doma,ale tak nevyhli sme sa tomu,zeby sme sli na nejaky vylet, k niekomu na navstevu, rodinny obed, slavnostny obed, kde dieta mohlo dostat len solenu stravu....ako ste prakticky riesili tieto situacie?

dandulina
18. apr 2015

@jankapo neriesila som to nijako..jedla aj take..z casu na cas..ved to nemoze uskodit..

siska53
18. apr 2015

@jankapo na dovolenky a do restauracii som nosila kupovane pohariky a prip.ochutnala,ci to jedlo tam nie je moc slane... Ak nie,trochu dostali ak pytali.. A pribuzni vedeli,ako maju jedlo pripravit..
Prosto dochutili po odobrati. Nic zlozite...

tova
19. apr 2015

sol v miere je potrebna pre kazde telo.