AHojte mamičky, chcem sa spýtať od ktorého mesiaca sa má bábatko prikrmovať. Malinký bude mať koncom januára 3 mesiačiky, zatiaľ papáme len BEBU. Dakujem za odpovede 🙂
@luba28 inak myslela som si 🙂 , ze mozno uz aj od 4 teho..., a chcela som sa ta spytat ked si mi poradila alpu na dasienka...neni to predsa len trosku silne pre babo aj co sa chuti tyka...?, ale vyskusam, si pamatam volakedy mala alpa nie najlepsiu chut...sak asi aj stale ma taku istu 😀
Ahoj, u nedojčených do ukončeného 4. až 5. mesiaca života dieťatka.Začína sa s jednoduchými zeleninovými kašičkami, ktoré spočiatku pripravujeme len z jedného druhu zeleniny / napr. mrkva/ , neskôr sa rôzne druhy zeleniny môžu kombinovať (v 7. mesiaci). Potom prechádzame na ovocné a ovocno-zeleninové kašičky, a do tretice podávame zeleninovo-mäsové príkrmy.
Ďakujem vám tak si ešte počkame teda ved zatial nám stačí mliečko malinký rád papá chutí mu takže netreba to asi zbytočne poháňať 🙂
My budeme mat 24februara 4mesiace a vtedy zacneme 😉 tiez sme na Um
@luba28 neobsahuje alpa nahodou alkohol? 😕 ak geliky zje, tak zje aj alpu, ci nie?
@klh013 nemas sa kam ponahlat. Aj ked dieta pije UM, kludne mozes zacat prikrmovat aj neskor, ako v 4.m. Ak si precitas temy tu na MK, tak zistis, ze cim skor sa zacne, tym viac problemov, aj ked si to mamicky nepripustia. Zacala by som az po 5.mesiaci, ale iba zeleninove prikrmy, ziadne kase a detske vyzivy.
@klh013 my sme uplne na UM od 3.mesiaca, Babylove 1 a Hami 2 teraz. Mne pediatricka poradila od 5.mesiaca prikrmovat, ale ja som zacala od 4,5 mesiaca. Mala to zacala vyzadovat, ze ju samotne mliecko zapekalo, kakala tvrde hovka a ked sme zacali mrkvickou prve 4 dni, potom zemiacik sa nam to upravilo. Ber to tak, ze sama uvidis kedy. Od 4 mesiaca mozes - len skor nie, aby babatko nemalo moc zatazene oblicky.
@luba28 urcite vyskusam... 🙂 , a tiez som citala ze prave teraz je to naopak ako v minulosti a lekari odporucaju zacat s prikrmovanim aj od 4 mes. vraj ked sa skor zacne , dieta nebude nachylne na alergie...,alebo teda drobec sa lepsie vysporiada s alergenmi, samozrejme je to individualne a mamicka sa moze rozhodnut sama. A aj dietatko same vysle signal, ze mliecka uz je asi malo... 🙂
@luba28 a este sa ta opytam ak ti to nevadi, je to sice mimo temu...mala ma problemy s kakanim, sa ani necudujem ked je na UM, naststie koliky nas obisli...cvicila som jej s nozickami, ked bola malinka pouzii sme aj rektalnu rurku - tej sa vsak uz vyhybam, a pouzivame glyc. cipky - nechcem to vsak pouzivat denne, aby si potom nezvykla...vela mamin dava detom probiotika...tu nezozeniem 🙂 , uz sme sa pytali, aj slubili ze objednaju...ale nic z toho, mas skusenost s probiotikami, alebo nejaku radu ??? Cim je starsia sa vsetko dostava do normalu, ale predsa len to kakanie jej robi tazkosti, najma rano okolo 6 , a srdce mi to bere pri pohlade na nu ked trpi...dakujem za kazdu radu... 🙂
Mne dr. povedala, keď mal 3,5 mesiaca že môžeme začať skúšať mrkvičku, brokolicu a postupne pridávať, chutí mu, nemá problém s ničím a popravde nemyslím si že to prinesie starosti, viac práce to áno, po papaní mu dám pár lyžičiek kojeneckej vody a sem tam sa ešte dopapá UM, zatiaľ len raz za deň a to ako obed, ovocie by som ešte nedávala.
@luba28 z vlastneho zivota? akoze pokus-omyl?na vlastnych detoch? tak to potom netreba vobec chodit do skoly, ved staci iba skusenost zo zivota, ani k lekarom urcite nechodis, ved babky poradia zo zivota, co im pomohlo......tak si to myslela? ked ani jedna rada nie je z knizky...hm, ja neviem, ale pre nieco sa tie knizky a publikacie vydavaju, ci nie? pre nieco to ti autori pisu, asi preto, ze sa tomu venuju a vedia o tom viac, ako bezny clovek....cim viac ma clovek precitane, tym lepsie si vie utvorit vlastny nazor a vybrat pre seba to spravne .......ja si teda radsej precitam odbornikov, ako by som mala robit podla toho, co koho v mojom okoli z vlastneho zivota napadne 😕. Ale tak kazda sme ina, co uz.
@klh013 az od 4 mesiacov mozes zacat,....... 🙂