Od koľkých mesiacov môžem vyvariť do jedla cesnak?

juana21
11. mar 2012

babule od akeho veku dietat mozem dat do polievocky vyvarit cesnak?

shira_
11. mar 2012

nerozumiem celkom otazke ale na cesnaku nie je nič zlé ani zakázané, je velmi zdravý. u nás sa cesnak dáva do každej polievky, odkedy jedáva malý polievku odvtedy aj cesnak v nej uvarený.

juana21
autor
11. mar 2012

ja nedavam citala som ze az po roku.preto sa pytam.varim polievku a chcem malemu len odobrat neochutenu nasu len som tam dala dva strucky cesnaku vyvarit tak ci mozem
@shira_

mataharyy
11. mar 2012

@juana21 Ahoj, já jsem dávala i špenát s česnekem a to mu bylo kolem 10. měsíců a v pohodě 😉

juana21
autor
11. mar 2012

spenat davam od pol roka.bez cesnaku len so zltkom.tak som rada.skusim dat obedik ked sa zobudi a uvidim ci to narobi nejaku sarapatu

mataharyy
11. mar 2012

@juana21 Nemělo by, česnek není ani nějaký výrazný alergen a naopak má více kladů než záporů, tak zkus a uvidíš 😉

monhla
11. mar 2012

Vyvarený cesnak by nemal ublížiť. Iba čerstvý je veľmi aromatický a ťažší na žalúdok u detí - s tým opatrne a začať s mini dávkami. Ale vyvarený v polievke je podľa mňa po 7.-8. mesiaci v pohode.

ani_sama_neviem
11. mar 2012

@shira_ suhlas na cesnaku nevidim nic zleho.....

kvetinka211
11. mar 2012

@juana21 ak ho casto jedavas aj ty a chuti ti, tak ho uz pozna z mliecka 🙂 mne hned lepsie papa prikrmy odkedy som ho zacala pridavat .. tusim okolo 10 mes. je zdravy a dobry. ja som dala ochutnat aj surovy nedavno a tvaril sa ze by zjedol aj cely strucik, zakusol sa do neho a ako keby kusal do jablcka .. no samozrejme som mu ho nedala zjest surovy, to by uz bolo moc drsne na take male brusko 😉 ale my davame v pohode do varenia aj porik a cibulku, pazitku, ligurcek, petrzlen, celer, majoranku, oregano.

juana21
autor
11. mar 2012

@kvetinka211 no ja bohuzial nekojim.ale skusim dnes a som velmi zvedava.dakujem za radu