Od kedy ste dávali deťom kozie mliečko?

lienkan
23. sep 2012

Ak ste mali aj doma kozicky , alebo ste od niekoho brali mliecko - od kedy a či vôbec ste davali svojim detom ... prosim len o seriozne odpovede od niekoho ,kto ma skusenost....nazory nad by boli zrejme nadlho ... 🙂

lenja123
23. sep 2012

Neviem, čo chceš presne vedieť. Ja som dávala svojim deťom kozie mlieko od jedného roka, kojila som do dvoch rokov, kravské som nedávala vôbec. Susedia mali kozy, videla som, že sa o nich starajú, určite mali lepšie mlieko ako kúpené kravské. Mne teda kozie mlieko veľmi nechutilo 😝 , ale deti nepoznali iné, takže nemali s čím porovnávať. Vždy som ho však prevarila, nikdy som nedávala surové.

slavka034
23. sep 2012

Ahojky....ja som svojej dávala kozie mlieko tak od 8 mesiaca prevarené a ochutené či už grankom alebo vanilkové poprípade banánové alebo v pohode som jej robila krupičku z toho...žiadnu alergiu nikdy nemala ani nevracala ani nič podobné...dodnes nemá ani jednu alergiu a to má už rokov....takže ak je tepelne dobre spracované nevidím žiaden problém....

cannella
30. sep 2013

Ja dávam asi od 1,5 roka, ale postupne, najskor len za obedom troska (cca 90 ml), kedze ona za obedom musi mat mliecko aby zaspala, postupne viac a viac.

Teraz jej davam UM len v noci ked sa niekedy zobudi, kedze sa mi nechce chodit po schodoch dole co kuchyne, hriat ho a zasa v plospanku nosit hore. Kozie mlieko musi byt vzdy riadne prevarene, davaj si na to pozor.

My ho berieme od manzelovej starkej, je len pasena a dostava domace ovocie, takze viem, co zerie.