Prosím vás, od kedy môžu detičky papať krupicu?
Náš malinký sa v noci vždy budil na hlad, zobudil sa aj 3 krát, tak som mu kúpila mliečno ryžovú kašu a od vtedy prespí celú noc, ho to zasýti a rozmýšlala som, či nemôže aj krupicu žeby som mu zarobila mlieko normálne akurát že primiešam tú krupicu do toho aby to mal sýtejšie a nepýtal potom v noci zase. A malinký má 5 mesiacov 🙂 ďakujem..
krupicu by som este nedavala kvoli lepku v psenici, predsalen je este maly radsej postupne a neskor 😉 pre povzbudenie moj ma 20 mes a este neprespal ani jednu noc v zivote, doteraz sa budi 3x na mlieko tak mas stastie ze ti tak pekne spi
este by som asi pockala, 5 mesiacov sa mi zda malo, kvoli lepku, ja som detom dala krupicu od nejakych 9-10 mesiacov, a urobila som ju uz z normalneho mlieka polotucneho a su v pohode obe 🙂
moja kamarátka dáva kaše značky HIPP tiež jej dcéra potrebuje dokŕmiť lebo je hladná takže zarába tieto kaše, zasýtia. Ak sa nemýlim tak nejako od 6mesiaca takto začala ale krupicovú kašu tiež ešte nedávala
nedavala by som urcite do roka, je to beton na zaludok:o( malý ma 21m a možno prespal doteraz 3noci a hladny rozhodne nie je:o)
ja som bola veľký odporca instantných detských kaší na večer. takže keď nastal čas na večerné kaše tak som začala malému hneď robiť krupicovú kašu. Mal asi tak 8 mesiacov. No a od vtedy začal v noci plakávať, pučil sa, spal veľmi nekľudne. Tak som chtiac-nechtiac skúsila spraviť namiesto krupice instantnú kašu a zrazu bol zas ok. Neprespí síce noc (budí sa aj 3 krát, ale je kojený čiže myslím že sa tak či tak nebudí na hlad ale na túlenie 🙂) ale uť nemáme v noci problém. A myslím že problematické nebolo mlieko ako také lebo to mu dávam do varenej stravy bežne, problémom bola práve krupica. Myslím že mu tá kaša tak zabetónovala bruško že nemohol spať. Teraz má malý vyše 13 mesiacov a stále dávam tie detské kaše, ale chystám sa dať krupici druhú šancu, možno už má drobec žalúdok pripravený na takú stravu.. Ja osobne krupicovú kašu milujem a sama si ju robím na večeru aj niekoľkokrát za týždeň 🙂
aha no ďakujem za odpovede,ešteže som sa opýtala tak mu ju teda určite nedám keď je to ako hovoríte "beton pre žalúdok" 🙂
ja som to počula o krupici prvý krát ja som myslela že sa deťom bežne dáva, ale tak račej som sa opýtala..ešteže 😉
Odkedy môžem dávať na večeru nejakú kašu? Ktorú odporúčate najskôr? Syn má skoro 5 mesiacov a už pár dni prikrmujeme cez obed zeleninou. Inak je kojený.
z klasickej krupice sa aj pribera, potom su deti buclate az moc...skor by som poerala po vllockovej kasi, ryzovej, pohankovej, kukuricnej a podobne...zasytia, ked to striedas, stale ina chut a hlavne zdrave na zaludok, creva, plne vlakniny...
U nas syn krupicu nemal rad vobec, skusali sme od 1,5 roka a nema ju rad do teraz.
Naopak dcerka, ta ju zbasti jedna radost. Od 1.roka priblizne som jej dala prvy krat 😉
..nam pediatricka krupicu naordinovala uz v 6. mesiaci, prave kvoli lepku. mala je inak kojena, primiesala som ju do masovo-zeleninoveho prikrmu, brusko nebolelo..
Staci si uvedomit, ze detska krupica klasicka je vlastne 100% muka. Ked si nasypes hrubu muku a detsku krupicu, nespoznas rozdiel. Takze fakt je lepsia domaca napr z rozvarenej ryze a podobne nahrady bez lepku.
Inak ja som napr nikdy nedavala kase. Vela som dojcila a ak trebalo veceru, tak mala to, co na obed. Zeleninovy, zeleninovo masovy prikrm.
@iwana1985 my od konca 5 mesiaca a spime celu noc spokojne, davala som kazdej dcere tak cca od pol roka a vsetky spokojne spali
po 1.roku,klasicka krupica je agresivna na zaludok...