Od kedy môže ísť špargľa (chřest) do príkrmu?

weverka11
13. máj 2011

Kamaratka kupila drobcovi bio špargľu (chřest), chcem sa spytať, či je vhodná do prikrmu a odkedy... Nemame nabeh na alergiu a maly by zosrotoval aj klince 😉 zje všetko čo nezje jeho okrem teda kupovanych zeleninovych prikrmov (to eee).... Takže mozem mu takto spestriť jedalniček????

anjelicek26
13. máj 2011

Nas maly ju dostava uz asi mesiac, papa ju rad, kupujem zelenu, ta sa mäksie uvari, do prikrmu neviem, ci by som ju mixovala, je to taka specificka chut, ale ked vravis, ze zje aj klince vyskusaj. My davame na tanier kusky asi na 1 cm pokrajanej spargle a zemiaciky, drobec sa potom krmi sam. Len sa potom nelakaj, ze mu bude straaasne smrdiet cikanie aj 10 hodin po tom, ale to je po spargli normalne 😉 Len ju nezabudni pred varenim riadne hrubo osupat, 3 cm nozicky zrez - aj tak je drevita - var tak dlho ako zemiaky + 5 minut v mierne slanej vode + trolinka citronovej stavy (ostane pekna biela - ak mas teda bielu). Dobru chut.

halime
8. mar 2012

moze mi niekto poradit? malemu som dva dni dozadu dala sparglu a dneska som si vsimla ze ma celu tvaricku vyhadzanu? moze to mat od toho? alebo skor z kremu? kupila som novy krem na tvar E45 lebo si stgale skrabal usko a doktorka mi poradila ze mam pouzivat tento moisturiser :( alebo moze byt ekzem na tvary aj zo zubkov???? nie som si ista teraz

bbbarunka
11. máj 2012

ja som to pred casom zistovala u odbornicky na vyzivu cez webovu stranku hami (pytala som sa na 6-mesacne dieta), tak preposielam jej odpoved:
"Sparglu mozete davat, ak ju pre svoju specificku chut bude dietatko tolerovat.
Kedze obsahuje vysoke mnozstvo vitaminu B , tak moze aj moč dietatka mat zapach po B - komplexe."

mila23
11. máj 2012

Ja som tiez zacala davat mojmu 8-mesacnemu synovi teraz sparglu. Ved je akurat sezona. Spapal ju pekne, nebol ziadny problem. Dala som mu do prikrmu okrem spargle aj inu zeleninku,ale spargle tam mal asi polovicu, mozno viac.