kedze sme sa narodili o 6 tyzdnov skor, vylucne kojit by som mala do konca siesteho mesiaca plus sest tyzdnov, cize do polovice osmeho? ako ste to vyriesili vy?
@marthuska moja dcerka je narodena v 32 tt, a prve prikrmy som zacinala davat normalne , dokonca este skor - 5 a pol mesiaca a v pohode. ver vlastnemu instinktu - ty vidis to dieta ako reaguje na stravu a ci ma chut do jedla. Aj lepok som zacinala davat klasicky okolo siesteho mesiaca..a dokonca kamoska ktora je Mudr, v CR sa radila s kamaratkou detskou gastro..ze ci nie je problem kedze je skor narodena a lepok -- vravela ze co je to za blbost.
my sme tiez predcasnici, v rizikovej poradni mi hovorila uz v 4 mesiacoch ze mam daat, ale nas pediater ani zdravym detom (nekojenym) neodporuca skor ako po ukonceni 6.mesiaca...tak som sa riadila nim je dost skuseny i s alergiami ...netreba neskor davat pretoze traviaci trakt je zrely hned po narodeni i u predcasnikov, a streta sa s vonkajsimi vplyvmi rovnako ako v termine narodene deti
ja mám deti narodené o 5 tt skôr...moja dr. mi vravela dať prikrmy neskôr o 5 tt, lekárka na rizikovej povedala, že netreba čakať, tak som zvolila stred a dala príkrmy asi o 3 tt neskôr...ale kludne som mohla počkať, aj tých 5 týždňov...bolo na nich vidieť, že sú neni zrelí a papali málo
ale teraz sú neskutoční jedáci, papajú všetko a veľa 😀