Prosim mamicky o odpoved, odkedy ste zacali davat detom paradajky/paradajkove omacky, pyre a pod... A preco. Totiz, mame ich dost a babo (8,5 mesiacov) ma rado cestoviny, takze potrebujem vediet ci mozem aj rajcinovu omacku pripravit... Srdecna vdaka 🙂
az po roku
Zhruba v tom 8 mesiaci. Tiez som mu ich robila s cestovinami. Napr. som osupala 2paradajky , nakrajala, podusila s kuskom cukiny, a mrkvy. mixla som to len tak nahrubo a pridala petrzlenovu vnat alebo pazitku.
ja som davala nase rajciny zo zahrady od 10.mesiaca, nejedla ich na kila samozrejme, ale obcas k chlebiku s maslom,alebo trosku k cestovine..
ja som dala malému na konci 9.mesiaca, samozrejme rajčiny zo záhrady, nie kupované
samozrejem,ze mozes dat malej rajcinky, ved nespapa kilo, ja som malemu davala vzdy olupane na zaciatku- cize obvarene a zbavene supky- a teraz ma 2 roky ,postavi sa na chalupe k hriadkam s paradajkami a trha si male cervne spicate ako ich vola a papa....ani umyvat ich nepotrebuje....
daj malej najprv menej, ale isto jej zachutia...supku prec....tak dospapania 🙂
kľudne už môžeš dávať paradajky..mojej malej som ich dala už po siedmom mesiaci..
Hipp ma nejake papanicko uz aj s paradajkou od 7mesiacika takze si nemyslim ze by mal byt problem ....jedna miska neublizi 😉
od 7-8 mesiacov
ked su zo zahrady vyskusaj.....uvidis, ci bude mat nejaku reakciu alebo nie.... 😉
mam knihu receptov pre babatka (uk autorka) a tam je pisane, ze paradajky su ok po 7. mesiaci, ale nie nasurovo. treba trochu podusit a tak su stravitelnejsie. ja som uz napr. malemu skusila dat a reakciu nemal ziadnu. ale tiez som dala len take domace, nestriekane, nehnojene a velmi dobre dozrete na slniecku.
ja som zacala davat, ked dozreli prve v zahrade 🙂 mala ich miluje 😅
paradajku mozes dat v 7mes.kludne...ja som raz malej kupila uz hotovu vyzivku od 6mes. a bola uz aj s paradajkov (nevsimla som si to) no vyhadzala sa... teraz nedavno som jej skusila dat znova a uz to bolo ok 😉
Mojej dcere som dala paradajku cca v 11. mesiacoch....a nic jej nebolo...ale nie s tymi semiackami...tie dat prec, nechat len tu duzinu bez supky...
ked nie su u vas alergie tak mozes vyskusat. Ja som v lete dala mojmu (ale je starsi) aj so semiackami aj so supkou (aspon konecne pravidelne kaka) a ked ju vidi, tak ani chlieb uz nechce 🙂 Ale najprv by som dala pyre.
vraj sa paradajky vo vseob. odporucaju az po roku, kamaratkina mala sa vyhadzala z kecupu a lekarka jej vynadala, ci nevie, ze paradajky sa davaju az po 1. roku. aj Dr. Bukovsky tak odporuca v jeho knihe Hned to bude anjelik, ak sa nemylim...
od 7.m pisu v teplej strave. ale ci aj surovu, to tam pisane nie je 😉
ja som zacala davat ochutnavat v 11mes,a od roka uz papame vkuse🙂
od roka