Od akého veku môže dieťa jesť vajíčko na mäkko?

00matula
11. mar 2012

Ahojte maminky.. Chcela by som vedieť v akom veku môže jesť dieťa už vajíčko na mäkko-na hniličku, resp. volské oko..Ďakujem za odpovede..🙂

janica81
11. mar 2012

ja som este vajicko taketo nedavala...ale robievam vajickovu pomazanku a tak je pretlacene vajicko na tvrdo a to ma velmi velmi rada.... 🙂

sasikas
11. mar 2012

nasa papa vajicko na makko asi od roka a pol......mna to akosi ani nenapadlo, ze by to nemohla.... 😝 😕

ikke
12. mar 2012

ja som este nedala, myslim, ze do 3 rokov pockame minimalne... volske oko uz mal, ale dopre prepecene, v podstate bolo na tvrdo.
nestoji mi to za overovanie, ci ma naozaj kazde 3.-4.vajce salmonelu, ako sa tu u nas hovori... 😝

lillika
12. mar 2012

Bielko je alergen,preto by sa aspon do 3.rokov davat nemalo.Alergia sa moze kludne prejavit az po niekolkych rokoch.

zuzin78
12. mar 2012

ahoj, moja bude mat 4 roky, ale vajicko na makko este nejedla. prazenicu jedla asi od 1,5 az 2 rokov. presne si to uz nepamatam. 😉

stanislavao
12. mar 2012

vajicko na makko ani ja nedavam detom, lebo to je vlastne nedovarene vajco a v dnesnych casoch nikto nevie, co v tom vajci moze byt. ja take vajicka nerobievam vobec, volske oko len mm jedava. inak len na tvrdo, prazenicu, chclieb vo vajicku a pod.

anjelicek26
12. mar 2012

Prazenicu uz ano, ale robim taku "suchu", na mäkko vajicko samozrejme este nie, to riziko salmonelozy je stale strasiak.... nestoji to za to riziko a oni jedia vajicka natvrdo bez problemov.

geegee
12. mar 2012

Starsi syn ma skoro 6 rokov, ale vajicko na makko som mu nikdy nedala. Ani neplanujem - ked chce vajicko, ma ho natvrdo a basta 🙂

A co sa tyka alergie na potraviny, ktoru spominala @lillika, absolutne suhlasim. Syn o ktorom som pisala jedol donedavna vsetko - teda v zmysle: vsetko co deti v jeho veku mozu a je to relativne zdrave. A bac...asi mesiac dozadu sa u neho prejavila alergia na potravinu - zatial neviem na aku. Je vyhadzany akoby mal kiahne, svrbi ho cele telo a nejdem ho toho zbavit ☹ Tak fakt, bacha...v tych detoch sa to zbiera a nevieme kedy sa co prejavi ☹

zuzana581
12. mar 2012

Ahoj. Ja deťom nedávam vajíčka na mäkko. Jedia aj praženicu, aj volské, ale všetko na tvrdo. Ja sama nejedávam na mäkko, tak to nedávam ani deťom. Roztečené vajíčko je mi nesympatické 🙂 A myslím si aj, že čo sa už tej vizuálnej stránky týka a aj zručností dieťaťa, tak sa mu bude lepšie jesť vajíčko na tvrdo.

A čo sa týka tých alergii, tak to je asi také, ako keď niekomu poviete, že nechoď cez cestu, lebo ťa zrazí auto. Ak má niekto alergiu dostať, tak ju dostane. Moja dcéra mala zistenú alergiu na psa. So psom je a bola v dennodennom kontakte a asi 2-3 roky jej vychádzala alergia na psa. Žiadne reakcie nemala a zrazu jej vyšla alergia negatívna. Ale podla lekárov som ju mala od toho psa dištancovať.. Moja matka dostala alergiu v 35tich rokoch. Znamená to, že sa mala dovtedy vyvarovať všetkých alergénov? Och toto sú také názory... To by som tým deťom nemohla dávať asi fakt nič, keby som sa triasla za každým "akože alergénom"

ichbinich
12. mar 2012

Vajicko na makko asi od roka a pol, aj volske oko. Dovtedy dobre uvarene, bielko asi od roka. Teda, presne od roka, v narodeninovej torte 😉

Nikdy na nic nereagoval. A niekedy je uz okolo moznych alergenov az hysteria... Pokial viem, najnovsie je dokazane, ze cim skor sa babo zoznami s roznymi potravinami, a to este pokial je aj kojene, tak tam je praveze znizene riziko. Hovorim teraz a veciach ako lepok a pod.
Ked tu pisu, ze do troch rokov bielok nie, tak to nepecu? 😕 Alebo chudata deti sa musia pozerat, ako dospeli jedia kolace?

Ano, riziko salmonely existuje, ale nie len vo vajickach. Ja osobne som kupovala od klietkovych vajicok po bio z volneho vybehu az po gazdovske rozne a mala som JEDNO pokazene za roky rokuce. Vylizujem misky pri peceni od decka, nikdy som nic nechytila. Teraz samozrejme kupujem podla moznosti iba gazdovske, ale ani to nie je ziadna zaruka. A klietkove sa v tu Rakusku uz roky nepredavaju.
Inak ma asi ukamenujete, ale aj moj syn je po mne a pri peceni vylizuje misku 😝 Nemozem ho predsa vyhodit z kuchyne, ked mi pekne pomaha...

lussy23
12. mar 2012

vajičko na mäkko nejedávam ani ja, kvôli salmoneloze. deťom by som ho určite nedala.

zuzana76
12. mar 2012

Ja milujem vajicko na makko, ale doprajem si len ked mame domace od stryka a detom /4 roky a 1 rok aj 8 mesiacov/ nedavam ani to.

cmulinko
12. mar 2012

u nas najmenej co konzumuju moje deti su prave vajicka a na makko uz vobec nevedia co to je...max prazenica alebo volske oko raz za mesiac....vajicko nie je u nasich deti oblubene.

katren
12. mar 2012

my sme mali uz daaaaaaaaavno...ja sa neriadim podla tabuliek...ak nieco chce ochutnat, tak ochutna a cakam, co to spravi...ked nic, preco nedat???ja milujem volske oka a zltko nemoze byt celkom tvrde, vtedy to uz nezjem a Dominicka papava so mnou....
nasa dokonca dnes vylizovala bielky s cukrom slahane nad parou....a dala som liznut aj Miskovi.... 😉

terina25
12. mar 2012

syn ešte vajíčko nejedol a tak skoro ani nebude.bola mu zistená alergia 😖 dcérka alergiu nemá,ale vajce veľmi nemusí.občas zje chlebík vo vajíčku,ale inák nič moc...

čo sa týka toho,že dieťa do 3 rokov nemá jesť vajce.no ja som čítala,že podľa najnovších štúdií treba dávať už od 6 mesiacov niekde dokonca od 4 mes.bolo písané-týka sa to detí,ktoré sú len čiastočne kojené.aby ich materské mlieko ochránilo.

moj syn od kedy sa narodil ani nestihol ochutnať vajce ,nakoľko mu zistila na neho alergiu.

dada23
8. apr 2013

Nám mamy dávali žltko do mlieka už od pol roka,ja som robila to isté a chválabohu nevieme o alergiách ani podobných veciach nič,teraz všetko zakazujú,potom čo zakázali doporučujú a maminy sú zmätené a nevedia čo je a čo nie je dobré...staré zlaté časy

bastilly
6. sep 2013

veru prve jedlo mojho syna ked mal skoro 4 mesiace bol zltok poprazeny na masle a jedol ho ako divy, nikdy sme nemali problemy

rockerka731
13. nov 2013

presne tak dada23 - staré dobré časy ... prvý raz som bola matkou v roku 1994 ..to znamená že syn bude mať čoskoro 20 rokov ..mamina a babka mu dávali praženicu ,polievočky, krupicovú kašu atď aď už od 4 mesiacov a chalan žije 😉 nie je ani obézny ani ho neklátili alergie .. vyrástol na tom na čom aj ja, slovo mamky a babky bolo zákonom a viem že neradili zle 😒 druhý raz som matkou od mája 2013 ... mamka aj babka sú mrtve a tak sa moderne radím na mamičkovských fórach a nestíham sa čudovať 😨 😀