Maminy o koľkej najneskôr ste dávali svojmu 5 mesačnému bábätku prikrm? O 16.tej je už veľmi neskoro?
@nelca0510 veľmi Dakujem za radu, predvčerom bola mrkva a včera a dnes som vynechala lebo malú bolelo bruško a neviem či náhodou ju nezapieklo. Nevadí že dva dni ma pauzu od príkrmov? Môže sa takto?
Skus mu dávať to skôr, proste v čase obeda. Neskôr už mu môže byť fakt ťažko, predsa len to bruško ešte si len zvyká na niečo nové. V 5 mesiacoch zrejme ide ešte len o 1 prikrm, postupne mu budeš pridávať desiatu, olovrant atď. Ja som v 5 mesiacoch dávala okolo 12.00.
Nevadí, že mu vynechas 1 - 2dni,proste bude na mlieku.
@jaskolka áno, Dakujem za pomoc. Zajtra začíname s dvojkombináciou
myslím, že v tom čase som už začínala s večerou. velmi pomaly a len zelenina (nie nová). večeria o 19 tej
@jj298 pre nás by ešte večera bola skoro, ešte len začíname s prikrmami. A čo si dávala na večeru?
iba zeleninu, bez zápražky alebo nejakého pridaného lepku. najma takú ktorá nenadúva. mrkva, batát, zemiak, cuketa, baklazán, petržlen, paštrnák....
Dávaj len zeleninu v čase obeda. Nič viac,nič menej ...bruško si musí zvyknúť 🙂
Môj 5.5m má:
-Ráno desiatu okolo 9 (výživa ovocná s plasmon piškótou alebo kašu)
-obed podľa spánku, buď okolo 12 alebo o 14.
-ak stíhame, ku večeru dáme kašu alebo výživu (opak toho, čo bolo ráno), okolo 17/18, ale mal už aj o 19tej, keď spal dlhšie. Nič mu nebolo.
Ale zase on aj neskôr chodí spať, zväčša pred 21, ale minulý týždeň mi o ôsmej dal 20 minút šlofíka (myslela som, že už nočný), zobudil sa a potom šiel spať až pred jedenástou. Ak ti chodí spať skôr, napríklad o 18-19, tak skôr musíš dať olovrant/večeru.
Ďakujem za rady ❤️
5 mesačný má mať tak max obed. A to je na obed. Ale ak dávaš kašu,tak skús možno skôr alebo si to odsleduj,či neboli bruško