O koľkej najneskôr dávate 5-mesačným deťom príkrmy?

8. jún 2023

Maminy o koľkej najneskôr ste dávali svojmu 5 mesačnému bábätku prikrm? O 16.tej je už veľmi neskoro?

nelca0510
8. jún 2023

5 mesačný má mať tak max obed. A to je na obed. Ale ak dávaš kašu,tak skús možno skôr alebo si to odsleduj,či neboli bruško

autor
8. jún 2023

@nelca0510 veľmi Dakujem za radu, predvčerom bola mrkva a včera a dnes som vynechala lebo malú bolelo bruško a neviem či náhodou ju nezapieklo. Nevadí že dva dni ma pauzu od príkrmov? Môže sa takto?

jaskolka
8. jún 2023

Skus mu dávať to skôr, proste v čase obeda. Neskôr už mu môže byť fakt ťažko, predsa len to bruško ešte si len zvyká na niečo nové. V 5 mesiacoch zrejme ide ešte len o 1 prikrm, postupne mu budeš pridávať desiatu, olovrant atď. Ja som v 5 mesiacoch dávala okolo 12.00.
Nevadí, že mu vynechas 1 - 2dni,proste bude na mlieku.

autor
8. jún 2023

@jaskolka áno, Dakujem za pomoc. Zajtra začíname s dvojkombináciou

jj298
8. jún 2023

myslím, že v tom čase som už začínala s večerou. velmi pomaly a len zelenina (nie nová). večeria o 19 tej

autor
8. jún 2023

@jj298 pre nás by ešte večera bola skoro, ešte len začíname s prikrmami. A čo si dávala na večeru?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jj298
8. jún 2023

iba zeleninu, bez zápražky alebo nejakého pridaného lepku. najma takú ktorá nenadúva. mrkva, batát, zemiak, cuketa, baklazán, petržlen, paštrnák....

nelca0510
8. jún 2023

Dávaj len zeleninu v čase obeda. Nič viac,nič menej ...bruško si musí zvyknúť 🙂

vkatush
8. jún 2023

Môj 5.5m má:
-Ráno desiatu okolo 9 (výživa ovocná s plasmon piškótou alebo kašu)
-obed podľa spánku, buď okolo 12 alebo o 14.
-ak stíhame, ku večeru dáme kašu alebo výživu (opak toho, čo bolo ráno), okolo 17/18, ale mal už aj o 19tej, keď spal dlhšie. Nič mu nebolo.

Ale zase on aj neskôr chodí spať, zväčša pred 21, ale minulý týždeň mi o ôsmej dal 20 minút šlofíka (myslela som, že už nočný), zobudil sa a potom šiel spať až pred jedenástou. Ak ti chodí spať skôr, napríklad o 18-19, tak skôr musíš dať olovrant/večeru.

autor
8. jún 2023

Ďakujem za rady ❤️