Ahojte, mám dve otázky, ak viete prosím poraďte, budem vďačná 🙂
1. Syncek má režim papania mliečka taký, že papa nadránom, potom medzi 8-9 a následne medzi 11,30-12,30 obedné mlieko. Myslím že dobrý priestor na prvý príkrm je ten gap, keď sa po rannom papani zobudi, čo je cca o 10tej. Myslíte ze takto by to bolo ok? Alebo mu ho dať až po obede okolo 2hej, keďže potom papa okolo 4tej poobedne mlieko? Táto druhá varianta mi už ale príde dosť pozde na príkrm.. ale poraďte..
2. Koľko gramov asi tak spapa prvý týždeň? 50gramov cca? A dávate do prikrmy aj kvapku oleja?
Áno kvapku oleja. Prikrm zatiaľ po jednom, začína sa napr.zemiak, o tri dni mrkva atď... Je jedno kedy, prvé dni nemusí spapat nič, je to preňho nový typ potravy takže si musí zvyknúť, prvych pár týždňov stačí keď spapa potom pár lyžičiek detských (2-3-5-6). Je jedno kedy teda v akom čase, ale najlepšie to máš v Tom obecnom čase a ak nespapa tak dokrmit mlieckom samozrejme zo začiatku urcite
@viestta dobre chápem, čiže povedzme že keď ranné mlieko zje okolo po 9tej, pospi si na cca 45 minút, vstane, chvíľu počkám a dám mu príkrm, no a za tým hneď hneď treba dať ďalšie mlieko alebo môžem počkať s mliekom podľa režimu na tú cca 12stu?
Kludne pockaj s mlieckom podla rezimu, alebo daj na obed prikrm a ak zje par lyziciek alebo aj nezje, daj normalne mlieko ako davas... Idealne skusat nove potraviny na obed, doobedu, aby si videla ako na nich reaguje, ci ho nezacne brusko boliet, nevysype sa a podobne...do 12h by sa mala ukazat reakcia ak by nejaka bola
Daj trocha mrkvy povarenej rozmixovanej alebo zemiak rozmixovany, mozes do toho pridat vodu, v ktorej sa to varilo, aby to malo taku tekutejsiu konzistenciu...a kazdu potravinu skusaj separatne tri dni a tak novu
My sme zacinali tiez pred cca mesiacom, plne dojcene dieta, ale pochopila som od pediatricky, ze prikrm nenahradza zo zaciatku mlieko, ma sa davat medzi krmeniami,a do jedneho roka je stale gro stravy pre dieta mlieko. Ci to tak je u vsetkych deti, neviem, ale nas zje par lyziciek(su veci, ktore mu chutia viac, ine menej) a koniec.
Ahoj, tiez je dcerka cisto na UM a mame podobny rezim. Planujem prvy prikrm okolo 11tej ked vude jedlo vychadzat na 11, proste tak polhodinku predtym aby este nebola nervozna od hladu a mala dobru naladicku. Myslim, ze do nervozneho babatka nic nedostanes, ked bude hladna oni este nevedia ako sa je..
Doplním že sme len na um.