Môže novorodenec (mesačný) piť kravské mlieko, keď sa matke nedá kojiť?
@karhu tiež som si myslel. Ale tak umele z lekarne su asi pre danych rodicov drahe... Ako im vysvetlit ze by to nemali robit?? Moze to novorodencovi ublizit?
nie... kravské mlieko je moc husté, kedysi ho riedili čajom...teraz máš UM do roka dávaj to. po roku môžeš aj kravské mlieko...
áno... môže mať bábo tráviace problémy
@deti95060810 ved to nedavam ja. Mna by to ani v pate nenapadlo🤦♀️ vraj to riedia vodou v pomere 8/2 ci ako, ale aj tak🤦♀️ nerozumiem sa do toho ale pochybujem ze v tom kravskom mlieku je to co v umelom🤦♀️🤷♀️
@deti95060810 no oni tvrdia ze pri kazdom umelom ktore,, skusili'' babo grcalo, ale ze pri tom kravskom (priamo z farmy) nie.... Tak ja neviem. Pride mi to ale dost zvlastne
preboha 😳😳😳
@amelia89 tiez som mal taku reakciu ked som to po 1 krat pocul🤦♀️ ale ako im to vysvetlit fakt neviem... Ved chuda tie male crievka🤦♀️
Keď je umelé z lekárne pre rodičov drahé a z každého vracalo prečo to nepovedali pediatricke mohla im dať na predpis mlieko.Rozum mi zastavuje, keď niekto má dieťa a už prvý mesiac nemá na mlieko a robí s ním pokusy
Ak beru z farmy a prevaraju ho poriadne, moze to byt naozaj lepsie stravitelne pre babo. Moj manzel bol na takom odchovany, kedze ho Sunar extremne zapekal a ine v tej dobe nebolo.
@luccija pochybujem, ze vyskusali vsetky dostupne.. Ale to ze babo krmia kravskym mliekom urcite pediatricke nepovedali.... Ja uz fakt neviem. Pride mi to tak ze si nasli vhodnu cestu, zadarmo a este k tomu negrcka a tak je to pre nich v pohode.. 🤷♀️
@kataka10 no ci ho prevaraju to netusim, az tak do hlbly to nechceli rozoberat, asi im podla reakcie bolo jasne co si o tom myslim
Ak je to poctivé kravské mlieko a na UM nemajú peniaze, tak to dieťa vychovajú aj takto. Pred 70-80 rokmi žiadne UM nebolo a veru ženy tiež nie vždy dojčili. Osobne poznám človeka po 70-ke, narodil sa ani nie kilový na dedine bez lekára, bol na ovsenom, ryžovom vývare, neskôr kravskom, kozom mlieku.
Áno, nemal by to byť štandard pre novorodenca kravské mlieko, no keď to inak nejde a to dieťa nehnačkuje,nevravia atď a rodičia na iné peniaze nemajú nuž...
By ste sa čudovali, moja susedka ma syna, teraz ma už skoro 2roky..a od začiatku, teda od cca mesiaca mu dávala kravské mlieko, ktoré kupovala každý deň liter od mojej svagrinej, ktorá má kravu... Prevarala ho a riedidlá s prevarenou vodou... Dieťatku nič nie je.. Zdravý ako valibuk
Ale ja osobne, mam skoro 8m.syna, dojčím, a ešte som mu nič kravské nedávala...ale začnem čím skôr.. Dcére som tak nedávala kravské mlieko, keď som ju prestala dojcit po dvoch rokoch chcela som jej dat a ona už ani náhodou, ani nič mliečne.. Ma 10r. A syn druhorodeny, začal po salocke pit keď mal rok a teraz ma 2,5roka a pije pred obednym aj večerným spaním fľašu kravského, aj mliečne výrobky viacej papa ako dcéra..
Ale ako bolo spomenuté, keď nemajú na UM peniažky, tak povedať pediatricke..alebo sledovať dieťatko po tomto kranskom a všetko nežiaduce si zapísať a povedať Dr.
Ja som ako dieta mala silny reflux, vtedy nebol taky vyber ako dnes (mam 50r.), vyskusali na mne najskor umele mlieko a ku podivu jedine kravske s cajom (ale nie kupovane) som nevyzvracala. Zijem, takze asi to az taka hroza nie je, ale svoje deti som radsej kojila a keby to nebolo islo, tak by som davala umele.
Inak nechapem tu potrebu rozoberat vychovu, krmenie atd. cudzich deti na MK. Ak sa autorke nieco nezda, ma to povedat priamo tomu, koho sa to tyka a najlepsie bude, ked sa bude starat o krmenie svojich vlastnych deti, ak nejake ma.
Problém kravského mlieka je, že neobsahuje vit a minerály v množstve a pomere ako potrebuje dieťa. Napr železa je tam menej, naopak sodíka viac. Takže by som sa minimálne poradila s pediatrom, či to nemôže uškodiť a tiež, či sú potrebné aspoň umelé suplementy niektorých zloziek, kým nezačne s prikrmami.
Ak má reflux, majú nárok na UM na predpis.
Neni, bielkoviny sú úplne ináč obsiahnuté v kravskom ako v maverskom.
Umelé je prispôsobené.
Hrozia alergie. Absolútne nevhodne
Najlepšie je prejsť neskôr na kozie je najbližšie k materskému.
Keď sa raz vyvinie alergia je koniec.
Je to na stálo. Škoda si to potom vyčítať.
@zuzanockamt
@habibim
@dskjhfdlkdjhl ja nic. Ja len ze je to divne v dnesnej dobe (a nejde o to ze by vyslovene nemali peniaze) a hlavne tak malemu dietatu. Nepoviem keby mal pol roka, zeby sa dieta prikrmovalo, alebo rok, a ze prejst na castejsie krmenie kravskym mliekom a menej UM. Ale to male ma mesiac...
@nikpa ale tie intolerancie a alergie sa odvíjajú v génoch a pozerá sa na to ako to je u rodičov dieťatka.. Ak sú rodicia zdraví a na nič alergickú a nemajú inú možnosť, tak radšej riešiť situáciu takto a sledovať dieťatko ako ho nechať hladné... Už som videla aj mamičky ktoré kŕmili dieťatko s vývarom z fazule a noc im nie je...
V dnešnej dobe sa veľmi preháňa.. A nie cudo, sak aj všetko možné nezdravé a prskane ľudia do seba hádžu
@nikpa maju narok na predpis UM ak sa potvrdi ze po kazdom vracia ano? To je nejake antikolikove? Alebo take nie??
Anonym: Máš dieťa/deti? Staraj sa o tie. Tiež som kravské mlieko začala dávať podstatne skôr ako sa odporúča, od 6.mesiaca v krupičnej kaši.
Dieta ma nezrele oblicky. Kravske mlieko prilus vela bielkovin, ci coho, a prilis zatazuje nezrele oblicky. Preto kravske mlieko az do roka, ked iz su oblicky plne funkcne. To plati aj pre tvaroh.
@sono2 a deti, ktoré vracajú z materského a z UM nie? Aj tých ti je ľúto? Chorá doba toto.
Treba ísť na vyšetrenie na gastro, ak sa potvrdí reflux alebo napr. intolerancia na laktózu tak dostane UM na predpis podľa potreby.
@sono2 toto je od témy, ale dojčenie pre mnoho až väčšinu žien nie je obtiaž. A patrí to aj na nedojciace matky, ktorým sa nepodarilo tento boj vyhrať a museli prejsť na um. Nebolo to o tom, že by nám to vadilo
nie