Nie je skoro začať prikrmovať v 3m?

sasa227
25. sep 2018

Dnes sme boli na poradni. Malinka sa narodila 20.6. Takže ma 3mesiace a 5dni. Je na umelom mlieku váži 5680g. No a pán doktor nám povedal ze mame začať s prikrmovanim. Moja otázka bola hneď ze ci není ešte skoro na to mi povedal ze nie ked není kojena. Mate takú skúsenosť?

bucko555
25. sep 2018

je to skoro prve prikrimy az od ukonceneho teraz neviem ci 26-28 tyzdna teraz by si jej akurat tak zle mohla narobit nema vyvinute este uplne travenie

bucko555
25. sep 2018

@sasa227 tie tyzdne som sa asi sekla ale az od ukonceneho 4 mesiaca skorej nie ked tak zmenit UM ked tak malo pribera a zase nevieme aka bola pociatocna vaha pri narodeni

sasa227
autor
25. sep 2018

@bucko555 mne sa nezdá ze by malo priberala mesačne je to cca 800gramov. Keď sa narodila mala 3200g

bucko555
25. sep 2018

@sasa227 tak to pribera normalne podla mna ako rozhodnutie je na tebe ale ja by som minumalne do toho ukonceneho neprikrmovala

beuss
25. sep 2018

@sasa227 nas maly ma pol roka a pred tyzdnom mal 6550g, tiez na UM.. normalna vaha.. zacala som prikrmovat od 5m a poviem Ti, ze si ani vo sne neviem predstavit zacat skor.. trvalo nez zacal otvarat pusu a celkovo to doteraz moc nepochopil este, ze sa je..papa teda pekne, len dalsich 300 veci u toho robi.. takze prikrmovat 3m dieta si neviem moc predstavit.. ale kazde je zasa ine no 🙂

evitka83
25. sep 2018

@sasa227 myslim, ze vasmu pediatrovi sibe...len tolko k tomu 😁

sasa227
autor
25. sep 2018

@beuss no ved to ze ani ja si to moc neviem predstaviť a hlavne sa mi zdá skoro. Aj prvého syna som mala na UM on mal ale inú lekárku a až keď začal 5mesiac sme začali prikrmovat a bola to teda katastrofa lebo mal dlho lieky tak pre istotu nechcel vôbec nic

sasa227
autor
25. sep 2018

@bucko555 ja si tiež myslím ze ma váhu dobrú a ze nič sa jej nestane keď ešte mesiac pockam

bucko555
25. sep 2018

@sasa227 upne v pohode pockaj a mozno aj dlhsie sama uvidis kedy je ten spravny cas mne vsetci hucali aby som uz v 5 mesiacoch zacala kojenu prikrmovat krava pocuvala som a potom som si nadavala mala mi to nechcela jest tak som s tym sekla a pekne zacala v 6 mesiacoch a nic nam neuslo pekne papala

beuss
25. sep 2018

@sasa227 daj na svoj pocit.. mne sice doktorka povedala od ukonceneho 5m a tak som aj spravila ale ked sa pozres vsade pisu a vravia od ukonceneho 4m.. ja som rada ze som zacala, kedy som zacala.. potom 4m som mu obcas dala kasu na veceru ryzovu, to mi robi stale, striedam mu to s mliekom 🙂 alebo na ranajky 😊

zuvka107
25. sep 2018

moja bola tiez na UM a zacala som od 5m skoro už pred šiestym, a vobec si neviem predstaviť dokrmovať od 3m, podla mna je to velmi skoro, ved to babetko je ešte take malinke...začala by som od konca 4m po lyžičkach ...ved váhu ma perfektnu, vôbec by som to nesilila čím skôr...

29simona29
25. sep 2018

@sasa227 je to skoro, prvé prikrmy sa dávajú medzi 17.-21.tyzdnom ak je na UM, jednoduchší výpočet od ukonceneho 4.mesiaca, ja som to riešila nedávno, maly ma 5M,tak mám aktualne info a vsade som sa Dočítala to iste...niektorí doktori sa len striktne držia svojich tabuliek ohľadom hmotnosti a dĺžky babatka a neberú do úvahy, že každé dieta je iné a obzvlast dievčatka bývajú drobnejšie..

sasa227
autor
25. sep 2018

@29simona29 ved to len ja si nemyslím ze je nejaká malinka. Ma 5680g je aj pevná zarezy ma😀😀😀tak ja na to dôvod nevidím aby som ju musela prikrmovat.

malinajahoda
25. sep 2018

@sasa227 moja malá je od narodenia na UM
Pediatrička povedala, že ju mám prikrmovať až od 5 ukončeného mesiaca.

malinajahoda
25. sep 2018

@malinajahoda a mám foto z prvých pokusov. Skoro všetko na podbradníku. Bábo ešte nevie ako má prehltnúť potravu. Ide o úplne iný proces ako je to s mliekom. Do 4 uk. mesiaca nie je dozreta tráviaca sústava. Bez srandy, ten doktor je na hlavu. A moja malá je malá. Takúto váhu mala asi v 5,5 mesiaci.

malinajahoda
25. sep 2018

@sasa227 ta posledná správa bola pre teba a ja som to poslala sama sebe 😀.

29simona29
25. sep 2018

@sasa227 neprikrmuj ju, počkaj minimálne to ukonceneho 4.mesiaca-moja pediatricka zase ma stále problém s tým, že môj syn je veľký-ma 5M a váži cez 8kg ale je aj dlhy, proste každé dieta je iné,tak ako aj dospeli jeden je nízky, druhý vysoký, tretí chudý atd...na prikrmovanie ma ešte chvíľku čas a podľa mna ma tiež úplne normálnu vahu...je to predsa slečna, tak si drží líniu, no nie?🙂 srandujem, miery ma úplne ok a aj to prikrmovanie potom pôjde veľmi postupne a pomaly.

lacibo
25. sep 2018

@sasa227 mne sa to zdá veĺmi skoro, nepomýlil sa dr alebo si ho zle pochopila😉..pozri poradím ti takto, ke´d je čas na prikrmovanie, dieťa to aj samé začne dávať najavo, otvára ústočká, keď pred ním jedia..prejavuje záujem..mlieko mu už prestáva stačiť, potrebuje stále viac.. kratšie intervaly medzi mliečnymi dávkami..je nespokojné..ako matka si tieto signály všimneš..riaď sa svojim rozumom a srdcom..my sme začali 5 a pol mesiaca..ale bola kojená..

sasa227
autor
25. sep 2018

@lacibo ved práve že nepomylil lebo som sa ho prekvapene na to pýtala. A podla,, tabuľky " by mala vypiť mliečka 180ml ale vypije tak väčšinou 130 a viac nechce tak si vôbec neviem predstaviť ze by som jej mala dávať ešte niečo iné. A papa tak každé 3-4hodiny. Akurát v noci nepapa lebo spinka od večera do rána.

bubinko1506
26. sep 2018

@sasa227 moji boli tiez na um. Lekarka nam odporucila zacat od ukonceneho 5.mesiaca a bol to veru riadny bol. Pockala som potom do ukonceneho 6.mesiaca, a potom vzali na milost aspon kupovane prikrmy. V troch mesiacoch vypili mozno 120-130ml mlieka kazde 3 hodiny. Viac nechceli. Rastli a priberali obaja v pohode. Teraz budu mat 2 roky, vzrastom zodpovedaju tak 2,5 rocnym detom.

lacibo
26. sep 2018

@sasa227 to je ideálne dieťa, spokoné, v noci spí ( ako moja od narodenia), priberá pekne, ak je navyše aj zdravá, ani neber do úvahy čo ti kto hovorí..🙂

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
malinajahoda
21. okt 2018

@doriss_po kedy sa ti malá narodila?

jana_moro
22. okt 2018
Používateľ jana_moro je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jana_moro.

@doriss_po Ja by som určite dala ešte umelé, je veľmi maličká. Skús napríkla Sunar Premium, má super zloženie, hlavne obsahuje dostatok mliečneho tuku ako materské. Neboj, dneska sú mliečka už s dobrým zložením.

mimik79
22. okt 2018

@doriss_po no ak ty uz nebudes mat, nejake mliecko bude potrebovat stále take malé bábätko, takze umelym pokračovať tak ci tak, co by papkalo?? Trojmesacne??? Prikrmy urcite nie, ved nema este na to traviaci system, prehltat tuhsiu stravu....

lacibo
23. okt 2018

@doriss_po mlieko nemôže dochádzať ono sa stále tvorí počas sania bábätka..a takto sa môže tvoriť aj celé roky..do aleluja..ak bábo pekne papá, tak ty nerieš "dochádzanie" mlieka, to nie je mlieko z tesca, že dôjde..😉

mimik79
23. okt 2018

@lacibo 🙂☺️

lacibo
24. okt 2018

@mimik79 no presne aj mne je tu (myslím celý MK) niekedy do úsmevu 🙂z tých otázok či príspevkov, že normálne neviem, či to tí ľudia myslia vážne alebo srandujú..ale aspoň sa zabavíme😅😉

mimik79
24. okt 2018

@lacibo ked najhoršie na tom je ked to ozaj myslia vazne🤔

lindsey
24. okt 2018

Tri mesiace nejako skoro ne?