Ahojte kočky. Chcela by som sa opýtať, možno majú niektoré z vás skúsenosť. Môj malinký má dnes 2mes. Papáme dobre, priberáme, ale predsa nie som si istá či ten náš krpček nie je hladný. Stále by chcel papať a cez den mi vôbec nespinká. Max hodinku cez deň. Všetci mi vravia, že také malé babo by malo pospať aj cez deň ešte niečo. Malinky papá z flašky, odsávam mu, lebo inak nám to nešlo. Vidím koľko vypije,ale stále je hladný. Tak nieviem či mu niečo chýba v tom mliečo a neviem či jo skúsiť prikrmiť..Mliečo sme aj mrazili a keď sme mu skúsili dať vypiť to zo začiatkou (neviem či bolo hustejšie) tak bol spokjný a spinkal...Poradte... ďakujem
ja som odsavala, krmila 6 krat denne v tomto veku po 90-120 ml, stacilo to, skus dat o davku denne viac a uvidis, a cumel mate, to bolo u nas zivotne dolezite pre spanok 😀
ako píše xeni,aj my sme cumlový,kým ho nemal,bolo veru zle,ale hladoš je do dnes veliký a okrem toho že sa naje ako pomaly dospelý,v mlieku by sa asi aj kúpal 🙂skús mu pridať
ja by som mu davala castejsie mliecko,uvidis,ako bude.ja davam mojmu dvojmesacnemu kazde 3hodiny cez den 150ml,to malemu vyhovuje.v noci podla toho,ako sa zobudi na hlad,uz nam prespal aj celu noc bez flasky 🙂 co sa tyka spinkania,skus ist s kocikom na prechadzku kazdy den,mozno bude takto spinkat,my to tak robime...
Problem je aj v tom, ze krpanovi sa nechce naraz vypit 150ml ale pije na etapy🙂 neviem preco...takze cely den len papame (viac menej). chodime aj kocikovat,ale mame momentalne cetu celu rozkopanu (kanalizacia) tak sa nam strasne zle kocikujem...Placka od hladu cez den...Lebo ani hrat sa nechce moc, ani hola ritka uz nezabera 🙂 Neviem...
xenicka13-samozrejme,cumlik musi byt 🙂 aj ked nie vzdy ho chce 🙂
@anickaaa6aaa A odgrgne si po kŕmení? Lebo môže sa stať, že keď si odgrgne neskôr napr. po 20-30min. - tak zistí, že má pol bruška prázdneho ak chce znovu papať. Mne to robil syn (teraz 5rokov) - nakŕmený, vychystaný a po 20min. prechádzky si v kočíku odgrgol a mohli sme s krikom naspäť domov. Skús dať odgrgnúť aj počas kŕmenia - možno potom vypije viac. To spinkanie - je hodina vkuse alebo také 20-minútovky viackrát? Lebo po 20min. prechádza bábo z hlbšieho spánku do slabšieho a vtedy sa budí - niekedy môže budiť aj boľavé bruško. Keď je hore skús dávať čo najčastejšie na bruško, cvičiť nožkami a pri prebaľovaní - preventívne pomasírovať bruško. A ešte ma napadlo - negrckáva po kŕmení? Lebo keď sa babätkám vracia mliečko naspäť tak ich to vnútri páli a chcú znova piť (ako záha u dospelých) - na to pomáha vyvýšený matrac v postieľke.
@alena0305 Malinky si skoro vzdy odgrgne,no stane sa, že čakám aj pol hod a nič a potom sa po pol hod začne pučiť a a odgrgne a zas papame...Na bruško ho dávam, aj cvičíme, aj espumisan davame no stale slabo spinka...Cez den po pospi tak na 5krat po 10-20 min a dosť...Myslím si že také babatko by malo ešte cez deň pospinkať aspon trošku...
@anickaaa6aaa my sme si prešli podobným teraz pri malej (6mes.), po 3 mesiacoch sa to začne zlepšovať - keď sa začne viac hýbať - malú budil každý prdík. Skús dávať kvapky babycalm - riedia sa dojčenskou vodou - obsahujú 3 druhy olejov (chutí to ako feniklový čaj) -nám pomohli len tie. Tie kvapky si môžeš dávať aj ty - pred každým jedlom tak 10-15 kvapiek - jemu to pôjde trošku do mlieka. Na lepšie odgrigutie vyskúšaj: po nakŕmení ak zadrieme zdvihni ho dohora po 10-15minútach (nie hneď) a ak nespí tak ho skús dať na bruško (ak nebude mať problém s grckaním- tak si odgrgne najrýchlejšie).
@alena0305 Ahoj🙂 zatial sme tie kvapky nevyskusali, ale cakam kym malý odgrgne, potom je pokojnejsi,aj ked nie vzdy p papani odgrguje a to cakam dost dlh...Zacali sme lepsie spinkat a to tak ze som mu dala perniku prec 🙂 ma viac miesta na pohyb a tým ze mu nic nzavadzia aj sam zaspinka...neviem...zatial sme v skusobnej lehote 🙂 mozno to je nahoda...Uvidime... 😉
Ak ti prospieva a neplače, tak si myslím, že nie je hladný. Otázne je, či ti plače od hladu? Ak áno, tak by som pridala. A čo sa týka spania, niektoré detičky spinkajú viac a iné nie. My spinkáme dodnes veľmi málo a nevidím na ňom únavu.