Neuškodí 5,5 mesačnému viac ovocia, keď začíname prikrmovať?

damienko2703
12. sep 2013

Milé mamičky.. Možno je to hlúpa otázka, ale chcem sa spýtať či 5,5 mesačnému synovi neuškodí, keď večer spapá cely banán s hruškou. Nie je to vela? Zeleninku na obed už máme za sebou. Z ovocia jedol najskor jablko a aj to do kaše. Dnes som mu dala banan s hruškou a celé to zhltol. 🙂 potom chvílu nariekal. Myslíte, že mu to uškodilo? Ďakujem za odpovede

nikolet_89
12. sep 2013

Ahoj banan ho moze zapiect ale brusko by ho boliet podla mna nemalo...a hruska je tiez dobre stravitelna, ale urcite by som nemiesala nabuduce dva druhy ovocia...skus davat par dni bananik, potom hrusku, potom hrozno atd....ak by sa ti napr. vyhdzal budes vediet z ktoreho ovocia to bolo... a hlavne pomaly na neho, ved cely banan staci aj mne a to som dospela na chvilkove zasitenie a nie este aj z hruskou

abriela
12. sep 2013

dnes som rozoberala, ze detske stravovanie je podla zasad zdravej vyzivy. Ovocie na desiatu, obed a vecer kasa (nie ovocie). Banan drobec este nemal, ale na desiatu nezje celu 1 hrusku - co je asi 1dcl. Takze mas doma dobreho papkaca.

aadulik2110
12. sep 2013

ja by som tiež volila radšej ovocie na desiatu ako na večeru.... ja som mala veľkého papkáča a hladoša a pediater mi odporučil dojčenie (prípadne UM ak nedojčíš) a ak by to bolo málo, tak radšej zeleninu navečer - zemiak alebo kombináciu zemiaku z inou zeleninou, ale nie ovocie

katkas1
13. sep 2013

ovocie na veceru nie, a keby si videla mojich v takom veku, zjedli aj viac a nic im nebolo 😉

brumka
13. sep 2013

ovocie sa neodporuca ani dospelemu po 16tej hodine, kysne v zaludku. nam doktorka kazala azacat s prikrmami zelenina potom maso a nakoniec ovocie. podla mna je tolko a take ovocie takze na brusko. banan moze zapiect, hruska zduva