Baby, potrebujem radu. syn ma 7 mesiacov, na zaciatku mal koliky, kojila som ho do 4 m, potom to neslo, odmietal mlieko, odmietal aj UM... a nakoniec skoncil pri Sunare. Bola som s nim aj na gastre, kvoli tomu ze nehccel pit to mlieko, doktorovi som spomenula, ze mava zelenu stolicu, a biele hrudky v stolici ( nestravene mlieko) .. ked som mu spomenula tie biele hrudky, tak povedal, ze to ma z prikrmov, tvaril sa ako keby o nestravenom mlieku nikdy nepocul , lenze syn vtedy papal len mrkvu , zemiak, nejaku zakladnu zeleninu. Dal mu bezlaktozovy NUtrilon, ale z neho ho poriadne bolelo brusko. , nepriberal, tak mi pediatricka kazala dat naspat Sunar. Postupe zacal samozrejme viac prikrmov, papa krasne, chuti mu skoro vsetko. Uz aj mlieko v pohode vypije... tie hrudky postupne vymizli, ale posledne dni sa zase objavili. Moze to nejak suvisiet s tym, ze hnackuje, pravdepodobne zo zubkov, kaka tak cca 5 x denne? alebo neviete mi prosim poradit? Na poradnu idem az o dva tyzdne...
@janickacrazy nechcu mu robit tie testy. vraj u deti do roka mozu byt skreslene.. uz vacsinou nemava zelenu, skor taku co spapa, aj teraz hnackuje zlto... ale doteraz hnacku nemal, len cca 3 dni.
My sme take testy absolvovali ako 5m, vysli kpmplet negat, ale naozaj mozu byt skreslene. Aj tak lepsie negat, hoci aj s tymto rizikom. A davas probiotika? Nema aj ine yazkost vyrazky na telicku, sople, tazkosti s dychanim...?
@simik22 Mojmu tiež nechceli robiť testy, ale som si to vydupala a hups vyšli pozitívne! Naozaj skús iného lekára, mojmu ich robili, ked mal 6 mes.! Kamoškinmu malému dokonca v 3mes., neviem prečo by mali byť skreslené a keby aj boli, tak predsa po roku ich možu zopakovať, tak neviem aký problém majú. 😠
@sasa1983
@janickacrazy Skusim ine mesto.
baby, je este nejake ine mlieko bezlaktozove okrem Nutrilonu?
@simik22 ešte je od Nestlé Beba AL110 lactose free
Som lekarka,testy, pokial sa robia na vsetky Ig , t.j. IgG, IgE, IgA a na viacero mliek, tak stoja orientacnr okolo 500eur a skleslene su ciastocne preto,lebo sa len vyvija protilaktovy system v tele a tiez preto, lebo zvacsa maju deticky dake ine mliecko kratsiu dobu, nez za aku sa protilatky stihnu vytvorit, pokial nie je naozaj silna alergia. Pokial je slabsia, ta sa moze znizit este, zosilniet,alebo aj uplne vytratit a teda v zaciatocnych mesiacoch nemusi byt titer protilatok dostatocne priekazny
@sasa1983 super, dakujem za odpoved, takze syn bol kejeny do 4 mesiacov, ale sem tam dokrmeny.. cize mozme predpokladat, ak boli testy robene, ked mal 2 - 3 mesiace, tak to emuselo byt presne, kedze cisto na um je od cca 4 mes? cize mam pediatricku poprosit o zopakovanie testov?
Pediatricka v prvom rade nema peciatku na IgE protilatky ani na antiIgE ( to sa posiela vzdy len do Kosic). Na to musj dat stempel gastroenterolog alebo detsky imunolog. Prave tato cast je hlavna palka v cene preto sa to casto nerobi a uz vobec to nemoze odoberat len pediater. Zopakovat,ak to bolo pozit tak urcite,ak negat,ale bol kratko zatazeny,alebo ma drobdc tazkosti,tak urcite ano, ale neviem s akou latenciou (odstupom), mozno za rok najskor od prvych testov? Neviem, ale iste sa tam nic za par mesiaciv nezmeni.
@simik22 To akože teraz budeš rok čakať do dalších odberov, ked má dieťa problémy? To snád nemyslia vážne! Podľa mna z toho, čo si napísala, kludne to može byť tak, že ak mu robili odbery, ked mal 2-3 mes. a vtedy bol ešte kojený, tak jasné, že mu nemusela vyjsť alergia alebo intolerancia, ked mal vtedy to UM len občas. Mne tiež odbery robila len pediatrička a vyšli pozitívne aj alergia aj intolerancia na mlieko. Ona mi vravela, že tie jej nie sú také super presné ako keby robili na gastro, ale ked už aj v týchto vyšla alergia, tak aj na gastre by vyšla, len by tam boli presnejšie čísla. Odvtedy sme dali sojové mliečko a máme klud, dieťa nebolí brucho, nemá hnačky, atd.
Ja si myslim, ze najlepsie je ist na gastro a dalej dla lekara. Ak s tym nebudes spokojna, tak skusit ineho gastroent.
@simik22 A tú stolicu už nemáva zelenú? Lebo moj tiež mával zelenú a je alergický na mlieko, pil sojový nutrilon a stolica sa mu pekne upravila. Moj tiež mával aj hnačky, takže či to nebude náhodou tá alergia na mlieko. Daj mu spraviť testy pre istotu.