Ahojte mamičky. Aké máte skúsenosti s Nestlé mliečkom s kasou? Chutilo to vašim deťom? Náš malý to má radšej, ako klasické UM. Na mliečku píše, že je to kompletná dávka, ktorá obsahuje všetko, čo dieťa potrebuje. Skôr mám obavy, že keď mu to budem dávať večer pred spaním a ráno po zobudení (pričom cez deň sa stravuje normálne, bez mlieka), či mu to neuškodí nejako- napríklad či to nie je veľmi sladké a aby rýchlo nepriberal. Kúpila som teraz v akcii veľmi veľa krabičiek, keďže bola akcia 2+1 a tak ma v prepočte vyšlo mliečko na 1,40 €, čo je takmer polovičná cena, za akú to predávajú v obchodoch. Neviem, či stihneme všetko spotrebovať, ak to nebude piť každý deň. Ak by niekto z vás mal záujem tiež o takéto lacné mliečko, ozvite sa. Záruku mám až do 09/2015. A poraďte, dokedy by deti mali mlieko pred spaním piť? Dávam mu ho v posteli už potme, ako súčasť zaspávania, no rozmýšľam, či by ešte mal piť z fľaše, keď má 13 mesiacov. Mám kúpiť radšej nejaký učiaci pohárik? Zatiaľ pije z takého iba čaj cez deň.
@michaelahomolova85 malemu to chutilo,malej nie.
Co sa tyka zaspavania,cca v tom veku,ako tvoj,spapal maly vecer kasu a mliecko uz nedostaval,redp.uz sme s tym skoncili. Lebo bol tak zvyknuty od dojciacich cias,ze zaspat v naruci na prsniku a po odstaveni s flasou,aby to bolo bez velkych zmien. Ale neskor uz ani nechcel (robila som mu po kasi len 120ml) a nasli sme ine ritualy.
Dcerka zaspavala na prsniku az do 21.m.,takze to je podobne ako ked zaspava dieta s flaskou.
Cize tu tazko odpovedat,ze dokedy.. Skor zubari sa mozu hnevat kvoli zubkom..no nasi v case zaspavania s mliekom mali nejake 3zuby maximalne a sestra pijavala mlieko z flase do 7.roku pred spanim a zuby ma uplne ok,minimum kazov..takze tu to zavisi aj od genetiky.
Ucenim na poharik nic nepokazis,my sme zacinali so slamkovymi a sosakovymi,maly nemal s nicim problem aj sa casom naucil pit z normalneho pohara.
Dcerka s urcitymi sosakmi problem mala,ale uz vie pit zo vsetkeho okrem.obycko pohara,to sa vzdy poolieva aj za mojej pomoci. U syna pomohol cas a u nej tiez to tak bude. Teraz pijava okrem sosakovych aj z plastoveho pohara,kde jej dam slamku. No ona uz ma 2,5r. A az v roku s avobec naucila pit z flasky zo spevialnym dudlom,lebo z klasickeho ani slamkoveho nevedela...
@michaelahomolova85 este mi napadlo,ze podla mna by na nacvik pitia z poharika pomohlo prelievanie a presypanie. Najskor presypanie ryze z 1poharika do druheho - naplnis tak do pol pohara maximalne a ukaze ako to ma robit. Najlepsie nad nejakou tackou.
Ja som tu ryzu oplachla a nechala vysusit az potom presypala. No a neskor,ked to uz pojde dobre,alebo pri kupani vo vode mozeete uz vodu prelievat s tym,ze si,ak vyleje,handrickou aj utrie. Myslim,ze to by malo pomoct,aby coskoro vedel pit aj z poharika,lebo bude vediet,ze nesmie lrilis vela naklonit a ma to robit opatrne...skoda,ze som ja o tomto nevedela skor.
ak by niekto chcel, predam- mam vela krabiciek
ahojte,dava niektora mamicka Nestlé Moja prvá kaša ? moj maly ma 4+ a sme na UM a rozmyslam,ze by som mu to na vecer vyskusala dat ...ake mate s tym skusenosti? dakujem 🙂
Tiež som kúpila tu kašu,no ešte som mu ju nedala. Budeme mať 5 mesiacov,kojime a cez deň dávame 2x výživu zeleninovú a ovocnú. Tiež by ma zaujímalo kedy a ako s tou kašou
Môj malý to zbožnosti, pil to asi do 18.mes. A po tom to už nechcel. Večer pije kravské ako kakao a ráno Sunar complex ochutený a ma 2,5r a stále pije z fľašky takže fľašu by som neriešila.