Sme od narodenia na UM a od ukončeného 4. mesiaca som chcela začať podávať príkrm. Problém je v tom, že to nevie prehltnúť. Plus asi od 2,5 mesiaca slintá a teraz keď ju držím v sede o seba opretú slintá extrémne. Ako buldog. Za pár minút má mokré bodyčko. Nedokáže prehltnúť sliny a nie to rozmixovanú mrkvu či zemiak. Keď čítam ako niektoré matky píšu, že ako ich 5 mesačné dieťa krásne všetko poje a ako mu chutí...Mala z vás niektorá taký istý problém? Že dieťa nevedelo prehltať? A kedy začalo normálne jesť? A extrémne slintanie? Je to normálne?
Možno len potrebuje viac času, ale ako píše vyššie, môže to mať aj fyzické príčiny, napríklad zväčšená nosná mandľa alebo aj prirastený jazyk. Pediater by to mal vedieť zhodnotiť, možno odporučí návštevu ORL.
@marisella2905 Zrejme zuby. Vtedy deti vyrazne slintaju bez ohladu, ci jedia prikrm alebo nie. Kup slintak ak ma stale mokre body.
@marisella2905 Pri podávaní príkrmu musíš byť trpezlivá, každý deň skúšať. Niektoré deti veľa slintaju, môj syn do 2,5 roka. Zubami to nebolo. Dávaj mu podbradník, až nemá mokré body. Za deň sme vymenili aj 8 podbradníkov.
no kedze je na mlieku prehltat vie otazka bude ci tam nebude problem s oromotorikou, spomen to pediatricke na kontrole mohla by vas poslat na vysetrenie. moja napr. zacala tuhu stravu az v 10m a vsekto bolo ok. druha vsak mala problem prave s danou oromotorikou, ale problem bol celkovo aj so sanim, dudlovanim. inak sliny mozu byt aj zo zvacsenej nosnej mandle mojmu ju vyberali v 13 mesiacoch kedze ju mal extremne velku a presne ako pises preslintali sme 10tky podbradnikov denne