Neprehĺta príkrmy a nepije. Čo s ním?

miika
1. sep 2011

Ahojte, maly ma 7 mesiacov, uz niekolko tyzdnov sa snazime dostat do neho nejake prikrmy, ale je to hruza. Nejde o to ze by nechcel jest, ale on nevie jest. Proste dam mu od ust kasicku, presnidavku, akykolvek kasovity prikrm, okamzite to jazykom vytlaci von a tecie mu to po brade. Obsah jednej lyzicky zje asi na 3-4 razy, musime ho mat pri jedeni v takom pololahu, pretoze vtedy mu to gravitaciou steka do hrdla.
Pitie hruza - mame Avent flasku a dudlik, len to zuzle na boku ust a netaha, ked mu nieco natecie do ust, tak to vypusti ustami von, neprehltne to.
Skusal uz aj flasku Canpol babies so slamkou, vytiahol si vodicku, hrajkal sa s tym, ale opat to vyplul, neprehltol.
Vecernu kasu mu davame lyzickou a je to boj, prikrmy tiez lyzickou, ale obsah par lyziciek spapa asi na 100 pokusov.

Kojenie mu ide v pohode od narodenia, normalne taha, prehlta.
Vrha sa na chleba a rohlik, ten miluje zuzlat, urobi z neho "mrtvu mokru mys", ale ostatne neje.

Mate nejaky zlepsovak ako ho naucit prehltat to co dostane do ust?

nibiru
1. sep 2011

na pitie skus lovi 360stupnovy netecuci hrncek je to normalny poharik akurat nerozlieva prvy krat podrz bradu a saje http://en.lovi.pl/products,360_cup.html alebo avent naustok ten bieli popripade vyskusat ine dudliky lovi je taky mekucky alebo tommy tiplee sa najviac podobaju prsniku ...mne je mala tiez kojena a dudle mi len ozuzle vypluva nechce ich.no a na to papanie neviem aku mas lizicku ale mne sa osvedcila avent je taka malicka akurat do detckych ust to je zatial je v polosede nevadi chce to len trpezlivost 🙂

miika
autor
1. sep 2011

lyziciek sme vyskusali spustu, plastove, kovove, uzke male, vacsie, no proste obsah sa dostane do ust a vzapati je vypudeny a tecie po brade. Aj pitie mu ide, len obsah neprehltne, ale vypusti kutikmi ust von.

lubikan
1. sep 2011

skus mu pritlacit miesto medzi bradou a krkom..ono to nuti prehltnut

yanus
1. sep 2011

Moja bola tiez taka ista 🙂, ziadny prikrm (par lyziciek to som si mohla gratulovat, niekedy to po mne plula a niekedy ju len naplo). Pokial je plne kojeny, dostava vsetko co potrebuje, vobec ho nenut, ci pit ci papat. Rozbehne sa to samo. Pekne si ho davajte do stolicky na jedenie pocas toho ako veceriate alebo obedujete, nech si vytvori navyk a nech vas vidi jest. Stale mu ponukaj, ale NENUT ho k nicomu. Mojej to trvalo 3 mesiace, kym sa papanie a pitie rozbehlo, teraz mam opacny problem, mam pocit, ze za chvilu zakusne aj do mna 🙂. Cim menej stresu a viacej pohody, tym to bude jednoduchsie ;). INSPIRUJ ho 🙂. Drzim palce

miika
autor
10. sep 2011

vdaka yanus, naozaj to bola len otazka casu. uz treti den mi normalne papa - zatial len ovocne presnidavky s piskotkami a vecernu mliecnu kasu, zeleninove prikrmy mi vypluva - zjavne papa len to co mu chuti... blbe je ze ho treba krmit tak, ze mu jeden clovek drzi ruky a druhy ho krmi, inak stale chyta lyzicku a je po jedeni...

aliza
10. sep 2011

@miika skus mu dat lyzicku do ruky a popritom ho krmit druhou. A ked ho krmis, tak lyzicku vovnutri trochu podrz, on si to akoby vcucne. A urcite by som nedavala piskotiky a podobne somariny, inak si nemusi na zeleninu vobec zvyknut. A ak odmieta vodu, tak je to v pohode, je kojeny, takze ma dost tekutin. Nie je to v dudlikoch, proste nepotrebuje navyse vodu. Treba mat jeden dudlik/sosak, cokolvek, co je vhodne pre jeho vek a ten pravidelne ponukat, najma po jedle. Vacsinou to je len jeden, dva glgy, ale aspon si na to zvykne a neskor si bude aj sam pytat. ja som vodu nikdy nedavala do flasky s dudlikom, od zaciatku mal sosacik a dnes sa pekne napije aj z pohara.

miika
autor
11. sep 2011

vdaka aliza - lyzicku sme mu skusali davat, zacal ju ohryzat a museli sme mu ju vzdy vybrat z ust ked sme mu chceli dat do ust jedlo. Prave ho oducame od nocneho kojenia a pocas toho tyzdna - ked bol smadny, objavil ze vie pit aj z flase z dudlikom... no proste vseobecne sa zda ze nevie prehltat ale ked pride na lamanie chleba, zrazu sa zisti ze to vcelku vie, len sa mu nechcelo. Zacneme postupne skusat avent sosacik, flasku so slamkou ma, ale hoci mu to uz slo, zase to zabudol... proste je kojeny a prisun tekutin ma tam, tak naco by sa ucil pit z flasky...