Nepodarilo sa zaviesť kaše a ani jogurt

15. jún 2022

Baby poraďte mi prosím, syn má 8m, bol len na um, desiatu ma ovocie, obed zeleninu s mäsom a raňajky, olovrant a večer pred spaním papa um. No len ja som už chcela to olovrantove mlieko nahradit kasami ale nepodarilo sa. Skúsila som ryzovu a krupicou ale vôbec to nechcel. Pridala som kústik ovsenych vlociek, ale ani tak. Neskúšala som ich ochutit ovocím lebo poobede už nechcem aby jedol ovocie. Nechutili mu, tak som dnes skúsila biely jogurt ale detto. Nechcem mu olovrant prisladzat len proti aby ho zjedol. Um vypil bez problémov. Neviete náhodou ze ako ho naučiť na tie kaše/jogurt?

hilda08
15. jún 2022

Mojmu stačilo trosku masla a to mu zachutilo. Biely jogurt mu chutil len ked sa sám “krmil” neviem preco 😁

viestta
15. jún 2022

Len stále ponúkať. Časom.zje aj viac ako jednu lyžičku. Je to iná chuť, musí si zvyknut

terez246
15. jún 2022

Skús na olovrant cestovinu so zeleninou alebo zeleninovú polievku. A keď príde čas, spapá aj kašu a jogurt. Zatiaľ môžeš jogurt skryť do placiek. V 8 mesiacoch by už mohol zvládnuť papať placky sám, možno ho to bude aj baviť. 😊 Moja ma 11 m. a kaše jej nechutia doteraz, obilniny nahrádzame inak.

keytinka136
15. jún 2022

Mne maly napríklad biele jogurty vobec nechcel, ani maleho gazdu ochuteneho. A ani biely jogurt ochuteny domacim dzemom, ovocim. Az ked sme skusili zvolensky, papal. Najprv vanilku, postupne ovocie. Kase detto. Krupicovu zacal klasicku jest az v 1,5 roku. Dovtedy maval na veceru hami/sunar mliecne kase. Zial, niektorym detom to nechuti tak, akoby sme si priali. A len skusat, skusat, skusat.

nikaeli
15. jún 2022

neporadím ti, no moje deti v tom veku rovnako odmietali kaše, jogurty, pudingy, výživy - všetko hladké.. príkrmy som iba popučila, rozmixované mi pľuli, napínalo ich z toho na zvracanie.. drobec má dnes 4 roky, z menovaných jedál zje iba jogurt.. kaše, pudingy, atď. dodnes nechce.. keď majú v škôlke výživu, či krupicu, je hladný 🤷🏻‍♀️

brrrrrciatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ariannazara
15. jún 2022

Skus kaše kendamil modrú a banánovu sú skvelé 👌

pribinak
15. jún 2022

Môj syn kase nejedol vôbec, jednoducho mu nechutili
Žiadne. Skúšala som mliečne, bezmluecne, ovocné, ryžové, čokoládové, s keksíkom, … bez úspechu

Krupica 0 bodov

Nemusí jesť kase, to nie je nič povinne

h2o2
15. jún 2022

Môj zje len uvarenu krupicovu s jahodami a ryžovú s trochou masla inak všetky tie sladké instatne pre deti nikdy nechcel. Dcera ich tiež nikdy nechcela jedla len kaše z uvarenej zeleniny.

autor
15. jún 2022

@pribinak a co mu dávaš papať na olovrant?

pribinak
15. jún 2022

Ovocie a piskotkou, kúsok chlebiku s lucinou, jogurt s ovocím alebo piskotkou, rožtek, alebo čo bolo na obed ak mu chutilo

vani190493
15. jún 2022

Podľa mňa je super, ze nechce umelé prášky, volila by som domácu bábovku, bublaninu, lievance, tým, že to urobíš doma, pridáš menej cukru a vieš čo tam je. 😉 Skúste pribinaciky. Čisté smotanové doma urobené.

pribinak
16. jún 2022

@vani190493 v takomto veku probinaky ešte nie. To je strašne veľa bielkovín pre take malé dieťa

(Smotana, tvaroh)

jaskolka
16. jún 2022

Môj okrem krupice nezje nič. Proste nechcel a nechce. Jogurty, výživy bez problémov. Kaše nie.

katie253
16. jún 2022

My sme dávali mliečne kaše Sunar alebo Hami. A z bielych jogurtov mi zjedli len bánovecký Milsy, žiadny iný som do nich nedostala.

kiki234
16. jún 2022

Skus dat kasu alebo jogurt hned rano. Moji obaja, teda aj chlapec 8m a dcerka 20m papaju hned prve jedlo rano kasicky, ale kupujem od hami ochutene. Maly ma este nemliecnu. Jednoducho prve jedlo nie mlieko. Takto fungujem o oboch od zaciatku. A teda obe mame 8m babo a ja davam o 6:30 kasu, o 8:00 nlieko potom spi.. O 11:00 zeleninu a maso o 12:00 mlieko a spi, potom ovocie, mlieko a spi, potom vecera tiez zelenina a maso, mlieko a spi. On lred spanim vzdy musi mat mlieko, niekedy vypije 120 ml a niekedy 60ml. Spi od 20 30 do 6 00

mareri
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimi16
23. jún 2022

Pokiaľ sú tie kaše bio neochutené tak to môže byť problém. Nie každému dieťaťu chutia. Prečo ich neochutiť? Čistý biely jogurt detto. Veď nech je dieťa napapané a spokojné.

autor
23. jún 2022

@mimi16 a čím ich ide ochutit? Pomleté ovsené vločky vôbec nechcel, a poobede mu ovocie už príliš dávať nechcem.. Akoze dobre môžem dať kúsok ale čo este by šlo?

mimi16
23. jún 2022

Ja malej kaše kupujem, popravde, mám ešte dve staršie deti, takže ráno je rušno a keď na malú príde čas keď papá musí to byť raz dva. Kaše jej dávam ryžové ochutené. Vanilka, marhuľa, medová. Niekedy jej pridám trošku výživy, alebo piškóty, alebo aj ten biely jogurt. A do jogurtu zas pomixované ovocie. A poobede prečo nie ovocie?

majki_ki
23. jún 2022

@vani190493 ja len k ,,umelým práškom,, kaša sa dá urobiť aj z celého zrna, ryzova, pšenova, ovsena.. plus v dnešnej dobe nie je žiadny problem nájsť kašu bez rôznych umelin

vani190493
23. jún 2022

@majki_ki ďakujem za informácie. 😉

ritta86
23. jún 2022

Preco je problem s ovocim poobede ? Ja by som nastruhala do tych vlociek jablko a hned to bude lepsie chutit. Jablko je zdrave, nechapem dovod s ovocim. Ja som deckam do kase vzdy primiesavala ovocie.