Ahojte maminky, idem sa opýtať. Maličký má sedem mesiacov. Doteraz plne dojčený, nikdy neprikrmovaný UM. Problém začal teraz, ako som začala so zeleninkou a ovocím tak pomaly vynechávame tri dojčenia cez deň, čiže mliečko sa mi tvorí menej. Večer o siedmej keď pije mlieko tak o deviatej kedy chodí spinkať sa mi nestihne dotvoriť a jeduje sa na to. Potom je problém aj so zaspávaním ktoré dlhšie trvá. V noci mi tiež vedel prespať od tej deviatej do piatej rána, niekedy ešte o polnoci trošku spapal. Teraz ale aj každú hodinu. Chcela som skúsiť že mu dám večer UM aby sa netrápil ako on tak aj ja. Skúsili sme bio z dm ale vôbec ho nechce, plače a vypluva z úst. Doktorka poradila nemliečne kaše. Chcem sa teda opýtať či je vhodné dať tú kašu namiesto večerného dojčenia alebo toho o tej siedmej a tiež akú značku preferujete. V tomto som úplný nováčik, vôbec neviem odkiaľ sú najlepšie. Na cene nezáleží, hlavne aby bolo dobré.
Za každú radu vopred ďakujem ☺
Súhlasím aj ja, vynechala by som jedno kojenie a nechala si na večer. Aj moja dlho odmietala um ale zvykla si, trvalo to asi dva týždne. Ja som išla na operáciu, potrebovala som ju pomaly odstaviť.
@kika831 odsávať som skúsila nepomohlo, pijem meltu, vineu, papám veľa polievok, čaj pre dojčiace, v tomto problém nie je. Skôr v tom že ako postupne vynechávame tak sa toľko netvorí.
V noci keď sa zobudí tak čisto iba na papanie, začne mrnkať začnem dojčiť a po chvíľke sa začne jedovať lebo mu nejde toľko koľko by chcel. Nie je to ale vždy, niekedy mám, napapá sa a spinká ďalej.
Tak ale mám dávať najskôr nemliečne kaše a až neskôr mliečne?
@bobula46 určite by som nemenila značku, lebo zasa si bude zvykať na inú chuť a bude pluvat. Naša nechcela absolútne žiadnu fľašku, trvalo strašne dlho kým som našla takú s úplne mini cumlom,všetky ostatné ju napínali,keďže nemala nikdy cumlík, nebola na to zvyknuta. Ale potom si zvykla a dodnes nieje problém. Len mlieko som vymenila za kravské.
@pininka tak nám teda neostáva nič iné len skúšať. Ja zas nejako nutne nepotrebujem aby musel piť UM kým mám svoje len občas príde kríza a vtedy je naozaj problém. Keď mám menštruáciu tak je tri dni problém do neho nejako moje mlieko dostať. Preto musím riešiť aj iné varianty.
@bobula46 áno chápem ťa, ja som to začala tiež skôr riešiť, lebo som tušila že nebude nič chcieť, bola zavyslak na prsníku. Ešte pred operáciou som ju dojčila aj dávala fľašu. Po operácii som jej ale nechcela dať, keďže som brala rôzne lieky. Nakoniec sama nechcela už potom, to mala vyše roka.
@pininka ja by som bola tiež rada keby do toho roka vydržíme, pokiaľ nie tak sa svet nezrúti, nebudem ho silou mocou nútiť, to najzdravšie dostal hneď na začiatku, teraz skôr na také ukludnenie a pocit že je pri mne, pretože aj keď sa napapá môjho mlieka tak teraz dlhšie ako hodinu a pol, max dve hodiny nevydrží, pričom kedysi nebol najmenší problém tri hodiny.
@bobula46 ja mam tri deti a veruze chlapcov som kojila dosť krátko ale aj keď sme prešli na um tak nespali lepšie. Dcérka spala najlepšie zo všetkých, v noci bola hore Max dvakrat. Našťastie jej moje mlieko stačilo. Moja sestra mala problém s tým,že večer už nemala mlieko, vyslovene sa musela prejedať aby sa jej tvorilo. Žiaden babsky recept nezabral, len musela byť riadne najedena,chudera aj pribrala poriadne po pôrode. A pritom jej deti boli len kojene, proste sa jej tak netvorili mlieko
@pininka ja som mala na začiatku mlieka na rozdávanie, malého som dojčila ešte do šiesteho mesiaca a až keď povedala doktorka že už môžem začať dávať zeleninku tak som začala. Maličký nemal najmenší problém prejsť, do týždňa mu to nahradilo jedno dojčenie. Jediný problém teda vidím v tom že keď sa naje zeleniny a nevytiahne mlieko tak sa ani netvorí.
takže nie som jediná, môj malý drobec bude mať tiež 7 mesiacov, a teraz máme obdobie, kedy je hore každú hodinu. Trvá to už vyše týždňa. Segra mi tiež poradila na noc kašu aby sme sa aspon ako tak vyspali. My máme kašu nutrilon ryžovú nemliečnu, po ktorej mi prespí 4 hodiny, a potom zas každú hodinu si musí pocmúľať cecika. Tiež len dojčím, už teda aj prikrmujem, ale s mliekom nemám problém, skús piť Meltu alebo Caro, ja pijem ráno Caro a poobede Meltu, a mám mliečka na rozdávanie =D
ozaj ešte som zabudla napísať že keď mu dám tú kašu tak si ešte cucne z cecika, lebo zaspáva pri kojení, takže kašičku si ešte vždy zapije mliečkom =)
Zdravím, ja som mala ten istý problém s tvorbou mliečka, len my sme nezačali so zeleninou a malý je mladší, ale my sme začali pri poslednom papaní dávať najprv nemliečnu kašu a potom som dokojila a spinkal krásne. Každý ma svoj systém 🙂 Nám doktor poradil úplne pred spinkaním a potom dokojiť a u nás veľká spokojnosť . Najprv keď sme ho lyžičkou kŕmili tak tiež to bol boj, ale naučil sa na lyžičku a je to OK 🙂
@majka_urb presne tak to robím aj ja, dám kašu a potom ešte mliečko a prespí mi 4 hodiny (to je u nás pokrok, pretože v noci je každé dve hodiny nacucnutý na ceciku =Dň)
@monikafeliz nám našťastie prespí už 8 hodín, ale neviem koľko máte 🙂 keď bol menší ten náš tak mal tiež jednu dlhšiu prestávku 🙂 doktor povedal že tak to má byť aby si žalúdok bábätka oddýchol 🙂 len každé bábätko je iné 🙂
@kika831
@majka_urb Mamicky, ja mam podobny problem. V noci neprespime pomaly ani hodinu. Takmer kazdu pol hod.az hodinu sme hore,dcerka ma ukonceny 5.mesiac a spinkame spolu celu noc pri sebe. Asi je hladna ked sa tak budi. Este som nezacala s prikrmami vobec,zatial len kojim. Je to ok ak zacnem na vecer teda ako s 1.prikrmom kasickou? Takto ale neodsledujem pripadnu alergicku reakciu? A aku znacku kasicky ste davali,po aku dlhu dobu a kedy ste vystriedali za inu? Kolko tej kasicky ste dali zo zaciatku? Ja som uplny zaciatocnik, rada sa od vas priucim ;)
@mirkaknm urcite nezacinat kasou ani vecernym prikrmom. Treba pomalicky zacat zeleninkou na obed. A pridavat dalsie a dalsie druhy zeleniny, potom aj ovocie. A ak dietatko dobre znasa tuto potravu, tak mozes skusit ako prvu veceru nemliecnu kasu a pred spinkanim este babo nakojis. 😉
@bobula46 ja by som skor dala kasu o tej 19 a pred spinkanim o 21 nadojcila. Ak sa vam tvori menej mlieka, treba ho odsavat aj pocas dna a potom ho pouzit vecer do tej kase. Ja som davala detom len nitrilon kase a aj nitrilon umele mliecko. Problem sme nemali. Treba si to v obchode poriadne pozriet bo su aj mliecne aj nemliecne. A asi len skusat, co drobcovi bude chutit a vyhovovat. Este taka vec- to ze vam doteraz spinkal vyborne a teraz nie vobec nemusi suvisiet s mliecko . Dostava sa do obdobia ked uz vela veci vnima a ma kopu novych zazitkov, NS pracuje a uklada info , hlavne v noci. Cize to moze byt len zhoda nahod. Casom sa to urcite opat upravi. Drzim palce