uz som zufala. nas 7 mesacny syn trpi maximalnym nechutenstvom a okrem medikamentoznej liecby nezabera nic... mlieko odmietol v 3 mesiaci a trapili sme sa krmenim v spanku, ale v 5 mesiaci to uz bolo tak zle, ze nam bol prepdisany peritol....zazrak...dva mesiace sme teraz na nom fungovali takmer bez problemov. syn sice mliecko pil len v noci a vecer, ale pil a prikrmy hoci sme ho obcas museli zabavat papal celkom pekne aj 150-170 ml kazde tri hodiny... postupne sme davku peritolu znizovali az na 0,5 ml raz denne a ked aj pri tejto davke pekne papal, po dvoch mesiacoch som pred 5 dnami peritol ako 7 mesacnemu vysadila uplne. efekt takmer okamzity zo dna na den.... celu noc nepije a rano sa zobudi a horko tazko zje 50-70 ml kase a to ho zabavame. potom ho uz napina a nechce....o tri hodiny desiata ovocna tiez tak nejako. obed bojkotuje a podobne olovrant....dnes na olovrant spapal 40 ml zeleniny pri pozerani rozpravky viac nechcel.....vecerne mliecko po vysadeni vypije tak max 80 ml a zvysok okolo 100 ml do neho striekame striekackou, lebo to su v podstate jeho jedine tekutiny...velmi nerada opat zvazujem moznost uzivania peritolu takym malinkym babtkom, ale nevidim inu moznost... popripade chcem este skusit krmit len tri krat denne, ci viac nevyhladne, ale neviem ci mu to bude postacovat... v case ked bol na peritole a papal na davku okolo tych 150-170 ml prikrmu priberal 300 gr za posledny mesiac a teraz sa obavam, ze bez neho by chudol. Bojim sa aj pripadnej zavislosti na Peritole, i ked nazory su rozne, niekto tvrdi, ze neexistuje iny, ze ano...mam pocit, ze to je riesenie len momentalnej situacie a po vysadeni nas bude zas cakat to iste... syncek mal vysetrene asi vsetko a inak je zdravy len apetit do jedla takmer ziadny :(
@cuculik1 ahoj poznam nieco podobne som mala s mladsou dcerou - peritol bol zazrak ano ,ale tiez som sa obavala zavislosti .Presli sme na Pediakid http://www.sunpharma.sk/produkt/pediakid-na-chu...
Jedneho dna som si povedala,ze to uz proste neriesim -bola som uplne vystresovana - stale som sa len zaoberala co bude jest dookola ....akonahle som sa ukludnila zacala jest ...zacali sme chrumkami kukuricnymi a podobne potom sa to rozbehlo ....mlieko som vyhodila pila len vodu .Skus pomaly a prestan sa stresovat ,lebo to sa vsetko prenasa na dieta a ked tam podsuvas program a stale dookola hovoris aj napr. do telefonu niekomu ,alebo proste ,ze nechce jest a co ja teraz budem robit a podobne to deti vnimaju a maju tendenciu plnit rodicom ich priania 🙂)Sa proste zobud dobre naladena a povedz si ,ze dnes budes vdacna za cokolvek co zje a ako super a bude tak aj ty sa budes citit lepsie 🙂 mne osobne to pomohlo velmi 🙂
nieco bude urcite aj na tom,co pisala @lilysk..
My sme slabi jedaci,o zaciatkoch ani nevravim.Skusali sme Bkoplex,vraj aj to zvysuje chut do jedla.
@lilysk dakujem. to my radili vsetci navokol...kym bol na peritole bolo to fajn a ja som sa ukludnila...presne aj ja som kupila pediakid... ucinok ziadny, teda viem, ze to nemozem cakat hned...no teraz za 5 dni chudne... naozaj vydri za cely den na uplnom minime stravy a najhorsie ze odmieta aj mlieko...ako dlho ste uzivali peritol vy? aj u vas to bolo tak extremne? dnes napr od rana od desiaty co spapal 100 ml ovocia pil az vecer mlieko 100 ml... obed a olovrant odmietol... a tvaril sa cele poobedie ako najstastnejsi chlapec pod slnkom...
Aj nasa takto zle je. Ked bola mala tiez nam doktorka predpisala peritol, ale som jej ho nedavala som myslela zeto nebude ucinkovat. Po vsetkych moznych vysetreniach sme boli lebo mala podvahu. Nic jej nezistili. ked bola mala stacilo jej trocha mlieka na styri hodiny. Obed jedla hodinu musela som zabavat inak by jej stacili tri lyzicky. Terez je to trochu lepsie, ale sama je iba chrumky, cokoladu suchy rozok ked chceme aby jedla nieco normalne musime dokrmit inak zje par lyziciek ☹.
A teraz ma kolko rockov? Je to uz lepsie?
Teraz uz ano, ma 4 a pol. Ma dni ked papa lepsie, ale stale ju musime motivovat hlavne ked je to take zdavsie jedlo. Niekedy sa naje az vecer a cez den toho moc nezje. Casto ju este krmime, pretoze sama by tolko nejedla. Najhorsie to bolo okolo roku to vsetky deti boli vacsie nez ona ☹. Po dvoch rokoch sa trochu zlepsilo.
Čo keby ste skúsili dať malému VitaAktiv je to perfektný výrobok dopĺňa všetky dôležité látky keď sú nejaké poruchy príjmu potravy a tým že obsahuje aj B12 tak stimuluje chuť do jedla...Ak by ste chceli vedieť viac napište mi toto by mohlo pomôcť...vôbec to vašemu malému neuškodí
@cuculik1 ahoj,vidim,že si založila podobnu temu 🙂....ako sa vam darí? u nas sa to trošku zlepšilo,ale papá nasilu,proste ju natlačím a to tak,že ju musím total zabavať,vynosím pol kuchyne(ked sa minu hračky) len aby som ju zaujala, do mlieka jej pridavam Glukopur(hroznovy cukor) kôli tomu, že ten Nutrilon HA je fakt horky a tiež to podporuje chuť do jedla....ale vaha sa nam vobec nehybe ☹ ...a Dr. povedala,že ked nebude mať 8kg v 1 roku,pošle nas na gastro ☹,hm
@skippy7 brali sme dva mes. Peritol teraz a to bol zazrak. Pekne papal, dokonca si zul aj kusky....postupne som znizovala davku a skoncila len na 0,5 ml raz denne....a pred tyzd. A pol vysadila uplne....a katastrofa na svete....znovu bojujeme, zabavame , ked nic nezabera tak rozpravka v tablete to isti, ale papa menej aj tak. Jedine co ako tak je je biely jogurt....nam glukopur nepomaha...mlieko vypije sam len vecer a to podla nalady od 30-120 ml. Inak len v noci v spanku....no des. Teraz bez peritolu sme aj schudli, ale pocas uzivania priberal. Uvidime co urobime. Dr radi zas nasadit peritol.....snazim sa vsak vydrzat co najdlhsie bez, ale keby dalej chudol ina moznost nebude. No nechapem, ze na sirupe mu chutilo vsetko...maso, zel. Kase, ovocie a teraz nic....nechce ani prvu lyzicku :(
@cuculik1 no mne keby chudla, tak tiež asi nasadím Peritol,človek už asi urobí čokolvek,len aby to dieťa jedlo...tebe pije mlieko večer ,aj v noci a ešte aj rano? mne niekedy zaspí po kaši večer a mlieko davam potom v noci,niekedy stihneme ešte pred polnocou dať a potom až rano okolo 6:30, ale už sa mi stalo,že pila len 1x nadranom,120-150ml...tiež ma štve,že vodu mi nechce piť cez deň,vypije pár ml,len to čo jej streknem z fľaše alebo striekačky,no bieda ☹ ...joj,no bojujme
@skippy7 mlieko pije vecer okolo 18, potom davam okolo 23 a ked sa zobudim tak okolo 2 rano....vzdy podla toho ako sa zobudim. Budiky si nedavam....ale to pitie okolo 2 rano obcas pije obcas nie...ale za celu.noc je to ajtak len okolo 150 ml v tych dvoch pitiach....aj menej....rano uz nepije. To bojujeme s kasou :(
Ja mam doma tiez takuto "nepapacku" aj ked nie az taku extremnu. Dnes uz ma 7 rokov a stale vymysla - aj ked zase podvyzivena nie je..ale napadlo ma, skus dat rano namiesto kase nieco ine, lebo jednak to dost zasyti a ako babky hovoria "zalepi brusko", obsahuje lepok a ak ma maly celiakiu, tak mu urobis zle hned rano, navyse ked mu ju davas kazde rano, tak uz mu nemusi ani chutit - starsej dcere som tak davala kasu vecer a po pol roku uz ju nemohla ani vidiet - doteraz kase nemusi 🙂
Alebo skus vynechat, pripadne zmenit mlieko, mozno mu nerobi dobre, nechuti mu a ak mu ho na chvilu uplne vysadis a nahradis ho kyslomliecnymi vyrobkami, tak aspon zistis, ci sa to nezlepsi. Inak v 7. mesiaci moje jedli prkrm este len na obed, ale boli plne dojcene. Ale asi by som skusala, co mu nerobi dobre, lebo tieto intolerancie a alerigie vedia narobit vela galiby. Inak spominana dcera ma alergiu na mliecnu bielkovinu a dost sa to potom zlepsilo, ked uz ako starsej som jej zrusila celkom mlieko (ale to uz mala 2 roky a z kojenia sme v 18. mesiaci presli rovno na kravske mlieko)
@wextra mliecok sme vyskusali hadam vsetky na trhu :( skusala som uz aj obmenit nieco ine na ranajky, ale on vlastne neche vobec nic, fakt nic... ma robene testy na inolerancie a alergie a vsetko ok. no je to boj... a kase rano papa bezlepkove... ale dakujem za kazdu radu 🙂
Peritol je super pokial nemate aj reflux. Ale aj tak ho moje deti uzivali obe. Maju celiakiu a intol bielkoviny km
@cuculik1 tak fajn 🙂 ,určite aj ty si spokojnejšia...my celkom dobre, akurat,že ju treba veľmi zabavať a zatiaľ mi zje iba mixované,kusky vypľuva, ale som rada,že zje vôbec,tak to neriešim....uvidíme,čo povie váha...už ju tak často nevažim, aby som nemala zbytočne stres.....vy budete mať kedy rôčik? ste zhruba ako my,nie?
@cuculik1 ahoj , s tymto liekom nemam skusenosti, ale co ma trosku prekvapilo, pises ze pije prikrmy...neviem ci spravne rozumiem, robis mu tak mixovane...ze mu davas pit z flase ? 7 mesacny krpcek, uz moze kasovite...ja zasadne len pucim vidlickou...Mozno ak by skusil, inu konzistenciu potravy ? Inak boli ste na gastre mozno ma drobcek problem s crievkami, alebo zaludkom a preto odmieta papat...