Dobrý deň. Chcela by som sa opýta či nemáte niektorá skúsenosť s nechutenstvom u novorodenca. Mám predčasne narodeného syna (29tt). Teraz má bio 6,5. Korogo 4. Mesiac a pol dozadu pekne papal, no zrazu ako keby uťalo a nechce nič jesť. Skúšala som aj príkrmi no tie mi vypľuva. Problém je v tom, že mi fľašku vysúva jazykom a nechce začat ťahať. Bojujem s ním aj hodinu. Niekedy dve aby aspoň niečo zjedol. A keď aj začne ťahať tak pár kŕat si potiahne a zase dáva fľašku preč jazykom. Odskúšala som rôzne mlieka, rôzne cumľe no výsledok rovnaký. Večer sa naje o 9-10 s problémami. Prespí celú noc okolo 8-9 ránoho zobudím zacvičím Vojtovku a ideme jesť a znova to isté. Bruško má uplne prázdne no aj tak nechce jesť. Kaká pravidelne aj priberá ale len vďaka tomu, že s ním niekoľko hodín bojujem a nasilu ho natlačím. Lekári to ignoruj kedže priberá ale pre mňa je to už o nervy s ním každé kŕmenie bojovať vyše hodiny. Zuby mu nejdú. Prechádzam sa s ním počas kŕmenia, zabávam ho hračkami, spievam, hojdám ho. Rôzne polohy no nič nezaberá. Neviem čo mám robiť aby sa najedol normáne plynule za 15-20min. Prosím poraďte buď nejaké lieky na podporu jedenia alebo niečo.
Ešte dodám, že vôbec neplače žeby bol hladný.