Nechutenstvo a strach jesť 4 ročného chlapca po chorobe

sue
5. feb 2012

Ahojte, syn má 4 roky, s jedením nebol nikdy problém - vo štvrtok 5x vracal - neviem z čoho, neboli sme u lekárky (zatiaľ) pretože v piatok ráno sa už javil v pohode (nemá teplotu,sople,hnačku,kašeľ,nič) takže sme len ostali doma tieto tri dni - v piatok som brala ako normálnu vec a v podstate som sa aj tešila,že mu nechutí veľmi jesť,pretože mi prišlo prirodzené nasadiť trošku diétu (len suché pečivo,banán,ryža...atď proste na zahustenie) - vody pije veľa. ...ale v sobotu a dnes odmieta jesť pretože má strach,že bude zas vracať - aspoň tak to hovorí. Jedine kedy do neho vpracem jedlo je keď mu pustím rozprávku. Otázka znie - ako mám vedieť, kedy ho naozaj bolí bruško a kedy zas len odmieta jesť zo strachu? (od piatku doteraz som z neho z neho vždy nakoniec vytiahla,že sa len bojí) ..a ak je to naozaj len ten strach z jedenia, ako ho prekonať? Ďakujem...

anjelicek26
5. feb 2012

@sue - no zatial moze to jedlo aspon pit, ovocne stavy su dobry zaciatok 🙂 Potom ponuknut ovocnu dren - zmrzlinu. Potom ovocny tanier a nejake slane pracliky na zobkanie. To bude jest ani nebude vediet ako. Len mu to tam postav, zapni mu rozpravku a nechaj to na nom. Uvidis, ze si da. Pekne, postupne.

sue
autor
5. feb 2012

@anjelicek26 to sme skúšali dnes 😒 a nič.... neviem...zajtra musí ísť do škôlky (samozrejme ak neochorie) tak mám obavy...že tam nezje fakt vôbec nič.

anjelicek26
5. feb 2012

@sue - no u nas na akykolvek strajk zaberie vytiahnut slane pracliky, tycinky, kukucervy a sadnut si ku nej a chrumat pri nej, miska uprostred, casom neodola 😅

Chudak maly uz musi mat riadne stiahnuty zaludok 😖

filipal
5. feb 2012

@sue podla mojho nazoru ide do skolky dost skoro. kym este nie je schopny jest musi byt velmi oslabeny. predpokladam, ze ho nemas s kym nechat.
jest zacne postupne sam. teraz je napriklad u nas dost crevnych viroz. mohol mat nieco take a chut do jedla sa obnovuje velmi pomaly. to ze zajtra v skolke nic nezje je pravdepodobne a ani by nemal beznu stravu, mal by mat velmi lahke, dietne jedla.

sue
autor
5. feb 2012

@filipal veď o tom rozmýšľam od rána - či ho vôbec do tej škôlky dať ☹ keby som si mohla vybrať tak ho tam asi nedám ☹ ešte uvidím podľa raňajok..či sa niečo nezmení...a ak tak sa dohodnem s učiteľkami,že ak na desiaitu nezje nič,tak po neho prídem...to by bol už štvrtý deň v podstate bez jedla a to je veľa :/

filipal
5. feb 2012

@sue chudatko. ☹
aj si mu davala nieco na zbavenie toxinov? zivocisne uhlie?

lizatko1009
5. feb 2012

ja to viem, len podla seba, ja mam fobiu z vracania, cize tiez jem vyberane lahke jedla a ked nieco tazsie tak uz mam v hlave, ze nemozem aby mi nebolo zle a aby som nevracala.mala by si ho este nechat doma, pises, ze je jedak, mozno nieco zle pojedol, preto vracal, zaludok si potrebuje oddychnut, uvar mu nejaky zaludocny caj a skus mu davat lahke stravitelne jedla z ktorych mu nebude zle a postupne, skus polievku mrkvovu s ryzou, piskoty, zapekany chlieb a trocha masla, spaldove cestoviny a mozes mu dat po jedle aj trocha pepsi, alebo fatru. ved uviis zajtra ako bude, ked neprejde mala by si zajst za lekarkou, vies, ze v skolke nebudu varit zvlast dietne.