Ahojte dcérka má 4,5 rokov 104cm a 15kg a strašne málinko papa. Doktorka nerieši lebo ešte je v tabuľke. Máte nejaké rady prípadne sirupy ktoré zaberajú? Veľmi pekne ďakujem.
Veď je v norme. Zrejme jej to stačí. Nech jej urobia krvný obraz a ak bude v poriadku tak to jednoducho nerieš. Váhu aj výšku ma úplne v poriadku.
@simona20201309 viem, toto tvrdí aj naša doktorka no mne to pripada tak, že veľmi málo zje a či do buducna nebude problém.
Problém skôr bude ak jej vsugerujes že čím viac zje tým lepšie. Naučíš ju že jedlo je základ všetkého a musi jest.
S tým bude problém, keď sa začne prejedať, alebo práve naopak, vyrobiš jej odpor k jedlu.
Pokiaľ nemá zdravotne problémy, bud rada a rob všetko ako doteraz- ponúkaj jej a ona zje koľko chce. Inak v tých horúčavách aj my menej jeme. Dcéra má obdobia. Niekedy tiež pomaly nič nezje a inokedy zje pomaly viac než ja.
@simona20201309 asi máš pravdu, nebudem ju nútiť. Dnes jej muž sľúbil, že zajtra bude na obed MC Donald takže bola Happy že budú nugetky tam spapa 4 nugetky a polku hranoliek ale takú stravu našťastie nemáme každý deň
Uvediem príklad ráno chlebík so šunkou - zhodí len šunku, zje ju, chlebík dva krát nakusne a viac nechce. Desiata ovocie nechce, občas ovocnú kapsicku polku zje, niekedy cereálie s mliekom zje. Obed polievka tri lyžičky a druhé ako kedy,niekedy nič a niekedy pár lyžíc - má rada cestoviny takže poslednú dobu robím viac omáčky s cestovinou aby aspoň niečo zjedla. Olovrant odmieta no vždy jej ho ponúkam a pripravím. Večera buď palacinka to zje vždy celú jednu alebo párky tak tam aspoň jeden párok zje. No je to žalostne malo čo ona spapa počas dňa. Ovocie a zelenina má stále nakrájané aj počas dňa, niekedy ma prekvapí a spapa kaleráb mrkvu alebo kúsok jablka len tak bez ponúknutia a príde sa pochváliť že papala.