Nechce používať lyžičku. Čo robiť?

mata78
14. sep 2008

Ahojte. v poslednom čase som uplne vyvedená z miery, pretože naša Kristinka akosi pri papaní zabúda použivat lyžičku. všetko papá rúčkami. neviem čo sa stalo, pretože lyžičkou už tak pekne papala,ale od istého času ju odmieta používať.

kili
14. sep 2008

mata, a nemôže to byť novým bábätkom? že by na seba chcela upozorniť?
mať druhé dieťa je ževraj najhoršie medzi 18-24m

deni78
15. sep 2008

nas matusko ma 2r a papat nemusi a uz vobec nie sam, co by som dala za to, keby papal aspon rukami!!!! 😖

jaduska
15. sep 2008

Mata, chvíľu ju nechaj, ono si dieťa takto cvičí jemnú motoriku a naučí sa skôr papať samo... 😉

mata78
autor
18. sep 2008

ale neviem ako dlho to zvládnu moje nervičky 😀 😀

jaduska
18. sep 2008

ja som dala malej pod stoličku gumený obrus, na sebe mala staré oblečenie a podbradník a nejako ma ten neporiadok naokolo nerozčuľoval.... treba si dať čokoládku a nervičky sú raz-dva upokojené 🙂 neboj, ona raz príde na to, že lyžičkou to ide lepšie, možno jej treba kúpiť nejakú peknú lyžičku, alebo viac farebných, tak nenápadne jej dať k tanieru a možno začne papať s ňou. Hlavne ju nenúť, lebo bude naschvál lyžicu ignorovať...

mata78
autor
18. sep 2008

už som jej kupila lyžiciiek od vymyslu sveta dokonca aj detský kovový príbor, lebo stale chcela taký ako mame my. a nič. ruky su lepsie.

jaduska
18. sep 2008

a predtým si ju kŕmila ty, alebo papala lyžičkou sama?

mata78
autor
18. sep 2008

papala pekne sama. a nie je to koli malickej, lebo to robila už pred pôrodom

titkovamiriam
19. sep 2008

tak ju skus trosku pokarhat a dat jej lyzicku a potom ju pochvalit 😀 ,alebo betarka zistila ze rukami sa naje najrychlepsie. 😀

jaduska
20. sep 2008

Mata, skús to chvíľu vydržať a nechať ju papať rukami, ale tak nenápadne jej hovoriť, že napr.pekné princezné takto nepapajú, alebo že nebudete môcť ísť nikam na návštevu, keď takto papá, alebo niečo, čo by na ňu zabralo...možno sa z ničoho-nič vráti k lyžičke.... 🙂