ahojte mamicky 🙂
chcela by som sa s vami poradit. moja dcerka ma 15 mesiacov a nechce vobec pit. nic caje, vodu, z pohara, z flase, z pohara s naustkom...so slamkou. ledva do nej dostanej 1,2 hlty a hned mi da ruku prec a zacne plakat. nekojim a odmieta aj mlieko, to ale viem nahradit mliecnymi vyrobkami, to pitie je horsie. ked neche vobec davam jej streikackou po troskach. za cely den vypije ledva 3-4 dc. polievky neche tiez.
mate s tym niekotra skusenost? nejake rady?? uz naozaj neviem, teraz ma zapal pluc a stale pocuvam rady o pitnom rezime, ale neviem si s tym rady.
dakujem za hocijaku pomoc. 🙂
Rajec flasku nechce? Alebo jupikovu flasku? U nas prva zabrala ta, mavala tam cistu vodicku. Zacala pit ine veci ako MM tiez neskoro, v 13 mesiacoch, a to bolo leto a bola smädna.
Urcite pomaha aj jest vela ovocia, co obsahuju vodu, hrozno, hrusky, ananas...
naša už od nejakého roka,odmietala flasky so slamkou,este pohárik ako tak chcela,no a naučila sa pit z klasickej keramickej šálky 😀 ,a odvtedy len zo šálok,pohárov,nedávam jej do inej nádoby,akurát ked jej kupim,cappík v tej flašticke,alebo lucku,no tie co maju ten vrchnák.
teraz má už 20mes.,no najviac jej chutí z tých ktoré si v obchodíku vyberie,už nechodíme na drobné hracky počas prechádzky,lebo bývame v centre,ale do predajne,pekný domov,na šalocky 😀
skús možno zaberie 😀
prípadne skúšaj či jej niečo nezachutí,džusik riedený,nejaká štava mrkvičková,alebo ochutené acidko to sa zo šáločky výborne pije,natom sa naša naučila 🙂
moj maly tiez nechce pit a to od narodenia a furt to trva, skusala som uz vselijake pohare.... ale to nie je o poharoch, proste nie je smadny, stve ma to tiez som rada ked vypije za den 4 dcl plus polievka a nejake ovocie, mlieku tiez vela neublizi tak 1 dcl denne niekedy viac. Ale cika normalne a nema tmavy moc. Ja som v piti taka ista vobec nepocitujem smad, ja sa niekedy zhrozim ked zistim ze som za den vypila len 2 dcl vody 😅 viem ze to nie je dobre ale tiez sa neviem donutit pit proste na to nemam chut 😖 ked som bola teho tak to som pila som bola smadna ako tava 😀 ale po porode sa to vratilo...
a kocky dakujem, vcera som kupila avent poharik, tak ho aj predavam, nechcela z neho pit. som rada ze aj ine deti tak malo piju 😉 ale vsetci ma strasia ze taketo dieta by malo vypit minimalne 1 liter tekutin tak to moja vypije za 3 dni 😀
inak cika pekne, nema tmavy moc, ani nie je dehydrovana, ked sme teraz lietali po pohotovosti, tak pisali ze pekne prekrvena, a som sa nenapadlo spytala, ci nie je dehydrovana tak povedlai ze nie. len ma to hneva, ine deti vypiju pol litra za doobeda, a moja dnes vypila ledva 1,5 dc. aj ked teda mala ovocie.
@anjelicek26 rajec flasu sme jej dali, ale je jej tazka, musim kupit mensiu z tej trocha pila tak skusim znova - dakujem 🙂
a skusim aj ten poharik normalny.
dakujem za odpovede. 🙂
Ahojte zienky mam problem nasa 2,5rocna dcera odmieta pit caj,vodu,dzus,, pila riadne a vela ale vymenili sme cumlik na flasi mam ,a od vtedy nechce ani za svet skusala som z inych flias,po dobrotky aj krikom a nic pyta len mlieko,polievky zje aj dva krat za den a inak nic nechche pit mame trochu sopliky,mam strach aby neprisli teploty a potom to bude tazsie ako citam tak je vela takych detí len ako nato..prelomi sa to samo alebo ???poradte mi
@badzova, myslis 3-4 dcl tekutin ze vypije za den? tak to je dobre, to staci. moj starsi syn v tom veku vypil za den jednu flasku 2,5 dcl vody al. caju a podla dr. to stacilo. dolezite je ako cika, ci ma casto mokre plienky a ci ma svetly moc. a nezabudaj do pitneho rezimu sa rata aj ovocie a skryta voda v jedle, aj ked pises, ze polievky nemusi. ale ked ti skutocne vypije 300 ml, tak to jej staci.