Ahojte na úvod viem ze každé dieťa je ine ale aj tak by som bola vďačná za subjektívny nazor niekoho ineho.
Myslíte že moje dieťa papa normalne množstvo za den?
Rano 100 ml mlieka
Desiata 50 gramov prikrmu a 60 ml mlieka
Obed 50 gramov prikrmu a 60 ml mlieka
Olovrant 100 ml mlieka
Vecera 180 ml mlieka
V noci 150 mlieka.
Ma 6 mesiacov a 6 kil, vodu nevypije za den takmer ziadnu, dávam po lyžiciach aj z pohárika ale vacsinu mi vypluva čiže okrem mlieka ziadny príjem tekutín rakze
Pribera ale tak max 350 gramov za mesiac. A čím viac sa hýbe tak mam strach ze ani taketo prirastky nebudú.
Aj podľa mňa malo. Ale každé dieťa je iné ako si písala. Ja mam skoro 7 mesačne.
Rano okolo 8 ma jogurt s ovocim cca 70-80g
Desiata mlieko 120ml
Obed zeleninový prikrm 120-150g a potom mi stiahne ešte aj mlieko 120ml
Olovrant ma mlieko 120ml a vždy niečo zuzle rohlík, piškóty, korku ale to neberiem ako plnohodnotné jedlo.
Večera mlieko 150ml a v noci sa mi bude 3x na mlieko po 120ml.
Vodu vypije par glgov možno tak 3 za deň 🤣 inak tiež vypluva
Moji na obed zjedli v tom čase 200ml prikrmu a za tým ešte mlieko cca 100ml. A pili mlieko po 120ml ráno, desiata, olovrant, večera a potom ešte okolo 23hod keď som išla spať aj ja. Medzitým vždy niečo v ruke. A vodu pili aj 200ml za deň. Keď boli chorí, aj viac.
Doktorka "je spokojná" s priberaním?
@tosomja no doktorka je taka nejaka nemastma neslana, nekomentuje vobec, ked som sa pytala tak povedala ze ok.. Ale je to starsia pani z ktorej mam pocit ze uz sa vidi jednou nohou na dochodku.. Preto mi to stále vrta v hlave ci by iny pediater nemal iny názor... Ked si citam na internete "tabuľky" tak viem ze ich nesplname...
V okoli mi povedia ze keď je dieťa spokojne tak nemam riesit... Lenže moje dieťa je spokojne cez den aj po 5 hodinach bez jedenia ked som skusala ze ked dam pauzu kym si same vypyta ci sa aspon pekne potom napapa a žiadna zmena stále take malé množstvo
@lucia13022023 no takto nejako by som si to aj u nas predstavovala 😄 podľa mna ideálny jedálniček mate 🙂
A to mnozstvo vypiteho mlieka si koriguje dieta alebo ty mu tolko nachystas, zakazdym inak?
Mlieko sa tiez rata do tekutin, takze ked zatial odmieta vodu (treba skusit aj inym sposobom nie len poharikom, ono sa to raz zmeni a bude chciet aj vodu), tak treba tekutiny dodat vo forme mlieka.
@anavixy ja vzdy chystam 150 ml a vecer v noci 180 ml.. Takze vylievam dosť.
Davam poharik, stamprlik, rozne sosaky na flaske, slamku,lyzicku 😔 skusam stale ci niečo lepšie iny den nezaberie, aj cajik, aj ovocnú stavu sme uz testovali ale nic
Ani z fľaše od mlieka nevypije vodu?
Mne to pripada v pohode, moj jedol podobne mnozstva. Mal uz viac prikrmov a menej mlieka, ale celkove kalorie boli cca taketo by som povedala. Tabulky nesplnal vobec, ale spokojny bol. V podstate ked aj zjedol viac, tak len viac kakal, ale nepriberal viac 🙂 Doteraz (skoro 4 roky) je tenky, oproti rovesnikom ma nizsiu hmotnost. Ale mam aj velmi stihleho manzela, takze neriesim. Ono naozaj nie je myslitelne, aby kazde dieta jedlo rovnako, priberalo rovnako. Niektori su proste slabsi jedaci a vecne stihli. Treba sa podla mna orientovat podla jeho spokojnosti a celkoveho prospievania a napredovania vo vyvoji.
Podľa mňa je to málo, hlavne príkrmov a tiež tekutín