Ahojte prosim ak by bol niekto ochotný napísať mi názor na stravu mojho 7 mes. syna bola by som vďačná 🙂
Je spokojny, plienky pocikane, pribera tak cca 300 - 400 gramov mesačne. Teraz ma 7 kg. Prikrmy davam štvrtý mesiac.
Moja dilema je že... sice mám dieťa spokojne ale on je spokojny aj po 5 hodinach bez jedla a papat si nejako nepýta. Mam pocit ze keby to nechám na ňom tak máme 3 krmenia za den.
Chcem vedieť ci neponukam jedlo nejako uplne mimo na jeho vek.
Rano 120 ml mlieka
Desiata 70 gramov ovocia a po hodine 120 ml mlieka
Obed 50 gramov zeleniny s mäsom a po hodine resp po spanku 120 ml mlieka (To vychadza okolo 15 hodiny)
Večer 210 ml mlieka
V noci 150 ml mlieka.
Myslíte že je vhodné v 7 mesiacoch dat namiesto 1 porcie mlieka uz kašu? Alebo sa sústrediť na to aby bol takýto prisun mlieka? Alebo zaradiť jogurt?
Pediatricka mi dala brozurky nech si zvolím co mi najviac vyhovuje. Môjmu dieťaťu vyhovuju porcie ako pre vrabceka a mama v tom má chaos 😄
Ďakujem za akýkoľvek názor čo ste robili alebo robite inak🙏
My sme dávali večer kašu. Môžeš vyskúšať. My sme v noci mlieko už nedávali. Nebudili sa.
Ak dieta pribera, ma pocikane plienky a je spokojne, uzivaj si to a nestresuj sa zbytocne. Mam tiez 7 mesacneho, netusim kolko mlieka pije, kedze je kojeny, no jedava mi cca 100g ovocia doobedu, 100g maso/zltko+zelenina na obed a este aj cca tolko kase na olovrant a zjedol by aj viac. Ale ma aj vyssiu vahu.
Večer by som skúsila už zaradiť kašu. Na obed ti nezje viac? 50g sa mi zdá malicko.
Podľa mňa môžeš dať viac obedneho prikrmu. Už keď máte zavedené aj mäso, zeleninu, tak aj celú dávku, to je cca 150-200g prikrmu a mlieko už len na zapitie, alebo namiesto mlieka vodu, čajík. (za obedom myslím).
Ale ak je spokojný takto, tak buď aj ty.
Moji jedli v 7m už jogurty a krupicu večer. 🙂
Uz 4 mesiace davas prikrm? A ma 7?asi si sa pomylila. V kazdom pripade mi jedalnicek pride vhodny pre 7 mesacne babo. Ja by som skusila pridat vecernu kasu, z polovice mlieka, co mu davas vecer zarobit psenovu, ryzovu kasu najprv, potom skusit lepkove.
@ailiba tak som myslela ze od ukonceneho 4 davam, cize 3 cele (4+,5+,6+) a teraz je este len zacinajuci ďalší mesiac co prikrmujem to som sa mala vyjadriť presnejšie 🙂
Pre dieťa do 1roka je primárnou zložkou potravy stále mlieko, netreba na to zabúdať, PRÍkrm sa dáva poPRI mlieku. Ak mu stačí toľko koľko spapa tak nevidím problém
Každé dieťa je iné, dôležité, že priberá a prospieva.
Skusaj, čo mu zachutí. Moji malí radi cuketu, mrkvu, králika a ryžu. Trošku rasce, ligurcek. Pomixovat. Pridať buď trošku olivového oleja, alebo masla.
Aké prikrmy mu robíš? Možno mu nechutia...viac krát som čítala ze domace prikrmy deti nechceli a za kupenymi sa išli zadrhnut. Moja mala tak rada bolonske spagety-ked som ich urobila ja vyprdla sa mi na ne ale kúpené zosrotovala na počkanie. Nehovorím ze mu to máš dávať každý deň ale skúsiť ze ci by mu nepasovali iné chute.
Môj má tiež sedem,zaradenú máme už aj kašu,aj žĺtok,jogurt a pomaly ochutnáva aj pečivo.
@4stanka4 vieš čo už som skusila asi všetko začínam byť z toho nešťastná.... Zacali sme klasika jednodruhove... Potom uz kombinacia dvoch aj troch... Do toho mäsko... Niekedy vymyslim sama podla toho aku mame zeleninu... Niekedy sa inspirujem na instagrame... Skusala som aj kupovane rôzne značky... Raz redsie potom hustejsie.. Aj vymixovane do hladka.. Aj popucene.. Aj normalne naparene kusky mrkvy, jablka, brokolice som podavala do ruky. Skusala som dat aj avokado.. Studensie teplejsie... Pred spankom po spanku, pockat 3 hodiny po mlieku aj hodinu po mlieku.
Ja uz neviem 😔 neviem co robim zle ze nema zaujem.. Často nechce ani vyskúšať... Nikdy nenutim nedavam nasilu.. Spievam recitujem... Robim grimasy.. Rehoce sa nalada je dobra ale nic nepomaha
A davala som uz aj korenia trošičku či by to nepomohlo, striedam rôzne oleje aj ghee maslo.
Vlastne ja som za ten čas nenasla jedinu potravinu ani kombinaciu ktoru by som si povedala ze tak toto je istota toto mu chutí
Ako ja viem ze raz zacne jeat... A ze kym je spokojné a zdravé bábo tak je to stále dobre. Ale no toto pochopí fakt mama riadneho nejedaka aka to vie byt frustracia ked dieťa otočí hlavu aj od prikrmu aj od mlieka a ze teraz co 😔
Môj v 7 mesiacoch jedol kasu okolo 6tej a poto mal aj mlieko pred spaním okolo pol 9 😊 a v tom čase pil ešte aj dvakrát mlieko v noci…ale on nejako extra si jedlo nepýtal nikdy, nebol dobrý jedák…mám pocit že sa to konečne dostalo do normálu až okolo 2 rokov, už si aj sam povie že je hladný a normálne sa naje 🙈
A to sme si prešli kadečím, od cca 8 mesiaca bol čisto na kupovanych príkrmoch, lebo domáce nezjedol aj keby mal byt pol dňa hladný 🙈 po roku začal úplne odmietať, tak zával jesť našu stravu…niekedy jedol v pohode, niekedy to ňom boj neskutočný…ale nakoniec to prišlo a jedáva dobre 😊 síce nezje všetko, má svoje obľúbené jedla ale je to skvele v porovnani s tým čo bolo
@autorka. Ked si za necele 3 mes stihla toho tolko poskusat, tak mi to pride vela. Ja som deti kojila takze mam trochu inu skusenost, ale moje druhe dieta bolo takmer vykucne dojcene do roka a pol. Jedlo bolo len pobabrat sa, ochutnat a tak nakojit. A teda bolo skor tucne ako podvyzivene. A potom bez problemov zacalo jest. Zuby tiez robia sarapatu kym nevyjdu ocne. Aspon z mojoch skusenosti.
Ked ti pribera, normalne vylucuje a ni je nespokojne, tak neries stale vselijake kombinacie a dochucovanie. Inak tie kupovane prikrmy zvyknu obsahovat dochucovadla a potom nie su cerstve. Ja by som to tak malemu dietatu nedavala len preto ze mam pocit ze mu odo mna nechuti. Ved mu nic neutecie, je vo faze zvykania si na jedlo ktore bude jest do konca zivota. A teda treba si uvedomit ze tie deti nemaju chute ako my. Teda ak to chuti nam nemusi to im a opacne.
Pokiaľ priberá, prosperuje a je spokojný tak to nesil, niektoré deti zrejme veľmi nechcú jest, snáď sa to časom upraví. Pediatricka co na to hovorí?
Ahoj môj má 6 meisacov a je to asi takto
ráno 180 mlieko
desiata ovocie napr s piškotkou cca 150g
obed zelenina mäsko cca 150g
olovrant mliečko
večera podľa nálady buď kaša alebo mliečko
v noci mliečko.
Ponúkam piť vodu k príkrmom.