Nápoj s obsahom železa

julisalove
3. nov 2015

Ahojte. Viete mi poradit ake mlieko obsahuje najviac zeleza?

damadama
3. nov 2015

@julisalove ahojky. Asi nie je jednoznačná odpoveď na tvoju otázku, ale v podstate kozie mlieko by mohlo obsahovať viac železa, lebo koza zožerie všetko, nie je vyberavá. Ak chceš ale prirodzene dopĺňať železo, tak čierne ríbezle, černice a čierna moruša majú veľa železa, taktiež špenát. Alebo potom prípravky z lekárne. Železo ale treba mať potom v kombinácii s kyselinou listovou, aby nezapekalo+ môžeš priložiť C vitamín, na lepšie strebanie železa.

meluela
3. nov 2015

@julisalove popozeraj po rastlinnych mliekach ... napr ovos ma vela zeleza a aj soja .. ale s tou by som to v tehotenstve neprehanala.
Melasa ma vela zeleza, ale neviem velmi ako ju jest.
A cvikla, listova zelenina, spenat, pšeno, fazula, sosovica, cervene mäso, vnutornosti ... Pozor treba dat na kombinacie. .. mliecne vyrobky a cierny caj/kava vstrebavanie vyrazne zhorsuju, preto ich netreba pit/jest v tom istom jedle ako potravinu bohatu na zelezo a naopak citron, pomaranc a ine zdroje vit. c vstrebavanie zeleza zlepsuju.
Takze pseno so sosovicou a cviklou, k tomu pomarancovy dzus a salat s citronovo-cesnakovym dressingom 😉