Začali sme s príkrmom z mrkvičky ale zrejme moc nechutila pretože ju napínalo po druhej pollyžičke. Myslíte že zajtra to bude lepšie alebo mám skúsiť inú zeleninku? Ďakujem 😉
kolko mate mesiacov?
ja som malej davala najprv ryzovy vyvar a
pomali zemiakove pyre
/s uvarenou mrkvou alebo podusenym spenatom/ -mixovane
ked nechuti nedavat,musui si zvyknut na nove chute
Ano, ale to prejde. Zvykne si 🙂
toutou27 zalezi aj od veku babatka. Daleko lepsie vysledky budes mat ked pockas do ukonceneho 6 mesiaca nakolko vtedy by uz babatko malo mentalne dozriet na prikrmovanie. Na internete mas vela informacii kedy je dieta psychicky pripravene.
http://www.babycentre.co.uk/x1051544/how-can-i-...
Inak mrkva je velmi precenevana zelenina co sa tyka prveho prikrmu. Skus radsej cukinu, sladky zemiak alebo tekvicu. Tie maju jemnejsiu strukturu.
Áno, napínalo na zvracanie, na tie chvíle asi nezabudnem, viacerí z rodiny sa vtedy prišli pozrieť sa na prvé kŕmenie. 😀 Bola som troška zmätená, ale bolo to aj smiešne 😅 , nečakali sme to.. Ale pokračovali sme ďalej, aj s mrkvičkou a pridávali zemiačik, tekvičku..... Dnes moje dievčatá najviac zo zeleniny obľubujú práve mrkvu, uprednostnia aj pred ovocím. 🙂
Je to normalne. Musi sa naucit polknut (roztiahnut hrdielko). Zatial nemen, zajtra by to malo byt lepsie. 😉
mrkvicku sme mali ok ale zemiacik napinal- ked bol taky lepivi. skuste dat viac vody aby nebolo prilis huste ale casom sa nauci prehltat
ako prvú som skúšala mrkvu - otras, napínalo ju stále aj po 3 dňoch, skúsila som zemiak a pohoda, skoro mi ruku odtrhla, do cca 4 rokov mi odmetala mrkvu v akejkoľvek podobe
treba skúšať, každé dieťatko je iné
môjho mesiac a pol napínalo z akejkoľvek zeleniny, to boli výrazy.... pár dní sme skúšali, potom sme dali pauzu a takto dookola mesiac a pol, už som prestávala veriť, že bude niekedy normálne jesť. Teraz bude mať 17 mesiacov a zje všetko, čo nezje jeho.... 🙂
aj prvýkrát, aj druhý .... aj desiaty. nielen z mrkvičky, ale aj zo zemiačika, aj z kalerába ..... prikrmujeme už druhý mesiac a je to katastrofa. treba len vydržať.
ano.to je len z toho že má v puse prvý krát tuhu konzistenciu.
Áno, napínalo. Hlavne keď bol úplne prvý a doma uvarená mrkva. Takto to šlo aj týždeň. Niekto mi doniesol prvý mrkvový príkrm od HIPP a tá veľmi chutila. Keď som ju ochutnala, ani som sa nedivila. Mala sladkú chuť a tá moja bola mdlá. Keď sa kúpnej chytil, začala som si už robiť sama príkrmy a bolo to bez problémov. Zo začiatku stačí pár lyžičiek a dokŕmiť mliečkom. Na druhý deň pridať ešte jednu lyžičku a opäť dokŕmiť. Postupne sa chytí.
Nasich sice nenapinalo,ale mala napr.spapkala len troska,nevedela,co s tym,takze jej to aj vypadavalo z ust. Treba len skusat,su to prikrmy,takze este aspon 2dni mrkvicku skusaj. Az po 3dnich ma byt zmena.
našho nenapinalo ale ani nechutilo a dlho dlho nechcel prikrmy ,fakt do roka bol viac menej kojeny. Ide o to že treba ponukat nech si dieta zvyka na chute. A to že napina alebo nechuti je uplne prirodzene je to ina chut aj konzistencia ako mlieko takže netreba sa bat,treba ponukat a zvykne si raz ved nikto sme nezostali na mlieku cely život 😀
Ahoj, nemusí znamenať, že malinkej nechutila. Často sa stáva, že ešte nevie správne papať. Stačí ak spapá lyžičku aj to je úspech, postupne zvyšuješ dávky. Mojim chalanom trvalo dlho, kým si zvykli na príkrmy. Niekedy som musela prestať s príkrmami a len kojiť a začať odznova. Chutil im špenát, brokolica. Zajtra skús znova mrkvu, pozajtra znova, môžeš pridať troška mlieka, ktoré teraz papá. Zo začiatku nestriedaj príliš nové druhy. Podávaj 3 dni, aby si mala možnosť sledovať reakcie, ak sa náhodou vyskytuje v rodine nejaká alergia. Po 3 dňoch vyskúšaj nový druh.