Dobrý deň mamky.poradíte niečo?mala mi každý deň vracia .má kopu hlienov -akoby zadnú nádchu (možno zo zubov-idu rad za radom momentálne prvé stoličky )a zo všetkého ju napína .kase,jogurty .nechce ani kúsky -čo už sa pekne chytala na vianočku s maslom alebo varenú ryžu s omáčkou či perkelt s cestovinami .neviem či jej je zle od zubov a tých hlienov alebi ju zle stravujem.tak keby ste mali nejake nápady na vysokokalorické jedla (problém s priberaním ) sem s nimi.nás jedalnicek je teraz taký :raňajky -mlieko ,desiata -kaša,obed -polievka,masovo zeleninový prikrm ,prvý olovrant -krém ,druhý olovrant buď to čo bolo na obed alebo kasa a večer mlieko
Ďakujem za nápady
@julka1982 Do kase mozes primixovat susene ovocie, do obedoveho prikrmu napriklad avokado alebo zltko. Do oboch veci tucnejsie kokosove mlieko, mak, oriesky alebo orieskove masla. Vsetko toto ma aj ziviny aj kalorie.
Ak mate zavedene orechy, pridavaj do kase orechove masla, pripadne mlete orechy, kokos. Takisto susene ovocie, mrazom susene bez problemov rozomelies na prasok.
V 19. mesiaci uz moja mala jedavala toho viac, na ranajky mala jogurt s vlockami, kupovala som mlete vlocky z dm. Na desiatu ovocnu vyzivu, ak zje ovocie, kludne krajane ovocie. Olovrant bolo ovocie, vyziva s amarantom, pripadne ak som nieco piekla, dostala to. Niekedy mala aj pecivo s orechovym maslom a dzemom. A na veceru kasu alebo polievku z obeda, zahustenu vlockami alebo kasou.
Ak ti zje ryzu s omackou, tak davaj omacky s rastlinnymi smotanami. Aj ma malo zeleza a potrebujed so nej dostat maso, ja som kupovala masove flasky, myslim, ze od holle. Bolo to ciste maso, kremova konzostencia, to som jej primiesavala do jedal.
@julka1982 mame 19 mesiacov