Náhrada za mäso u ročného dieťaťa

2. aug 2024

Ahojte, dcéra odmieta akékoľvek mäso, ani keď ho zmixujem nezje, z akéhokoľvek jedla ho vyhodí a zje zvyšok, ako a čím nahrádzať mäso? Samozrejme jej ho ponúkam ale mám stres z toho že ho neje, pediatrička sa vyjadrila že pokiaľ je kojena nieje to problém. Má 15 mesiacov a od začiatku prikrmov nechce mäso, pár krát zjedla ale fakt výnimočné.

danyelia
2. aug 2024

Ahoj, netráp sa, nech je to, čo jej chutí, pediatrička má pravdu...zelenina, ovocie, kaše, mlieko, neskôr možno skúsiť ryby, resp. príkrm z nich

deedol
2. aug 2024

vajcia, strukoviny, mliecne vyrobky. a nevzdat to a skusat 🙂 ak teda chces, aby maso jedla v buducnosti. a pozor na zelezo by som davala.

autor
2. aug 2024

@danyelia rybu skúšam lebo aj my si doma robíme často zatiaľ jej nechutí.
@deedol skúšam ďalej, hlavne kvôli tomu železu sa bojím. Ďakujem vám za odpovede

cezpat
2. aug 2024

Môj ako 2ročný odmietal jesť mäso. Nejedol 2 roky, pediatrička tiež povedala, že je to ok. Skúšala som veľa strukovín a tofu pre neho. Jediné mäso, ktoré som do neho vopchala, bolo v polievke (mix batát, mrkva, paradajka, hokkaido, cvikla a mleté morčacie mäso, soľ a rasca - uvarené a rozmixované). Stále som dva roky ponúkala, nenútila, z ničoho nič, začal jesť mäso po dvoch rokoch.... Jediný problém, ktorý vznikol, je so zubami...
Minerály doma skúšala dopĺňať kvapkami Fytomineral.

lucia13022023
2. aug 2024

Mliečne výrobky, vajíčka, strukoviny. A skúšať. Syn neznášal rybu, strašne ho napinalo, a keď som skúsila dat rybu asi o dva mesiac, zjedol ju ako nič. Teraz miluje ryby, jedol by aj každý deň.

nika23t
2. aug 2024

Moje mäso nejedia vôbec už roky... A pritom ho pripravujem pravidelne, jednoducho nechcu. Najstaršia 14rocna teraz pomaly, z času na čas si dá nejaké, ale max kúsok. Výsledky krvi mali vždy dobre. Verím, ze časom to prejde. Najmladšej musím rozmixovat v omáčke, aby zjedla. No des...

lalenka33
2. aug 2024

Ja nejem červene mäso od malička. Proste sa mi hnusí, nejem ani ryby, zjem iba kuracie prsia. Od malička pediatrička neverila, že nejem červené mäso. Mala som a mám ukážkový krvný obraz aj železo. Nijako špecialne ho nedoplnam, nejem ani špenát a strukoviny tak max fazulu na mexickej pizzy a šošovicu tak 5 krát do roka v polievke.

sense
2. aug 2024

Vajíčka ,strukoviny, červená repa....moja keď bola malá tiež nechcela moc mäso, ťa odmietala aj vajce (v 11 r vezme na milosť bielok). Zato dokázala zjesť hlávku brokolice ako sa vravi na posedenie... Teraz má 11 r výnimočné vezme mäso na milosť, z vajca zje bielok, ale tu hlávku z brokolice zje na posedenie aj teraz, alebo celú červenú repu. Alebo akúkoľvek zeleninu,občas zje rybu. Zdravá je ako repa, imunitu má tiež parádnu...

111marika
2. aug 2024

Asi až tak neporadím ale teda. Dcéra pomaly do 2 rokov poriadne jedlo nejedla, chcela jest jedine rukami a vždy zeleninu mäso dala preč. Neriešila som, okolo 2 rokov to prešlo, teraz zje všetko.
Teraz syn, do 12mesiacov všetko krásne rýchlo zjedol. Odvtedy prešli 3 mesiace a zje okrem UM, ovocie, Uhorku, také co mu nakrájam a zje sám. Mäso do úst nedá, ani šunku, vajíčko, vsetko mäkke popuci a hodí na zem. Lyžičkou jest nechce. Kaše nechce. Zatiaľ neriešim, snáď sa to tiež zlepší okolo tých 2 rokov.