Ahojte baby,idem si k Vám po radu,našla som nejaké diskusie k téme ale už staršie.Máme 15mes babo, a chcela by som nahradiť UM kravskym. Nemám na to extra dôvod , ale malému cez deň chuti papat,raňajky jogurt,obed polievka a druhé,večera pečivo,kasa,puding...medzitým zeleninka,ovocie. Teraz nosí veľkosť 98 \2-3r/ a má 16kg..tak ma napadlo že by sme skúsili zmenu,len sa bojím či nieje skoro. Je zvyknutý papat um pred spaním a potom okolo polnoci sa vždy budi a pýta. Môžem ho nahradiť podľa vás plnotucnym kravskym? Dnes sme skúsili pred spaním kravske s troskou medu,lebo mava posledné noci trosku nekludne. Nekojila som, od narodenia papa bebu. Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne
15m dieťa môže mlieko aj z obchodu. Kľudne aj polotučné, nebude tak priberať. Kravské mlieko sa zvykne troška zriediť čajom, aby nebolo tak moc husté . Med do mlieka netreba dávať.
15 m dieťa váži 16 kg ? to je aj dosť....Pozor na kalórie.
@deti95060810 je aj vysoký,meria tých 98cm,dr nikdy nič nehovorila,len že sú take ,,makrodeti’’, mal aj pôrodnú váhu cez 4kg..z rodiny všetci vysokí, nieje tucko😁
Myslím že môžeš kľudne dávať kravské mlieko, 16kg je váha 3 ročného dieťaťa ale aj tá výška je na 3 roky takže asi obézny nie je, no z UM sa ukážkovo priberá aj keď už ani netreba
@nikpa Ďakujem Vám baby veľmi pekne všetkým! Mne skôr ide o to podávanie mlieka večer/v noci,keďže sa mi budi na papanie takze niečo dať musím..vyskusame. V poslednej dobe ho trochu zapeka,tak uvidíme či sa niečo zmení pri kravskom. K dr idem v dec, tak sa ešte popytame🙂
@nikpa a obézny nie, nieje,len kočík nám je už maly😁😁
ja robím malej kaše z kravského mlieka priamo od kravičky (prevarené) už od 7 mesiacov. Krásne rastie, priberá. Mne tie prášky moc nechce. Z kravského mlieka niektoré deti zapeká, treba dať pozor. No ale ak papá dosť ovocia a jogurtov, tak by nemalo. Nás všetkých moja mama vychovala na kravskom alebo kozom mlieku a všetci sme zdraví ako ryby- žiadne alergie, takže treba skúsiť....
Ja som dávala kravské od cca 10 mesiacov,umelé mi zo dňa na deň nechcel viac piť. Ak má plnohodnotnú stravu už čerpá potrebné živiny z nej, tak myslím,že už je jedno aké mlieko pije.. samozrejme sa tu nájdu maminy, ktoré mi budú protirečiť, ale keď si tak vezmeš niekedy neboli umelé mlieka a všetci sme tu
Strašne je zlatý 😍
Ahoj,u nas vsetci naši 4 chceli cca od 10mes. radsej kravské(my sme dávali polotucne) mlieko ako um...aj lekárka mi povedala,ze okolo tych 10mes.mozme postupne zavádzať kravské mlieko...a mlieko sa u nas doteraz.kupuje na kartóny 😂
A maly je zlatý,celkom výškou aj váhou ako náš,len ten je 2,5ročný 😊 a to je velky na svojich rovesníkov i starších od neho,a babule nase tiež ☺
Nam doktorka odporucila co najdlhsie davat um. Su tam vsetky ziviny. Ze nech aspon do 2 rokov davame. Ale je to na kazdej mamke ake da a ake chuti dietatu. Kupujeme v akcii do zasoby a mame pokoj. Moj je tiez velky chlapec 😊
Ahoj ja som obidve moje baby kojila a prikrmovala asi do 8. mesiaca a potom už iba umelé. Okolo roka keď sa koncila krabica umelého som vyskúšala nastriedačku s plnotučným a potom už iba plnotučné
My sme v roku už dávali kravské. Tie sunary stali strašne moc. Niekto povie ze kravské vôbec, niekto povie ze okej...
My sme dávali a dávame kravské dodnes (4r), do kaše, do pudingu, do fľašky na dobrú noc...proste keď si vypýta.