Ahoj,baby ked ste robili zeleninove a zeleninovo masove prve prikrmy pre deticky robili ste ich kazdy den alebo ste ich spravili naraz v jeden den a dali zamrazit a postupne kazdy den ste ich vyberali?? Dakujem
ja som robila kazdy den cerstve a budem tak robit aj pri druhom dietati...podla mna to je zdravsie ako zamrazovat
Ja som robila tak, že masko som si uvarila viac a po menších kúskoch zamrazila a potom som ho šupla do vriacej zeleninky, tá je rýchlo hotová.... mne sa totiž zdalo že zamrazený príkrm napr. so zemiačkom - ten zemiačik bol po rozmrazení taký gumový akýsi.... zmenila sa mu konzistencia - malá to síce jedla ale bolo to také divné.....
@prasiatko30
@mimikas kočky a deticky to v pohode papali? Lebo aj ja to tak robim a stretla som sa tu s nazormi ze to neni zdrave a je lepsie varit kazdy den.A vraj ak s dieta zvykne na inu chut zeleniny tym ze je mrazena neskor odmieta cerstvu.To sa mi sice zda uz pritiahnute za vlasy ale pre istotu sa pytam.A ako dlho ste to nechavali v mraznicke?
@lusia222 podla mna sa zmrazovat da v pohode a malemu to chuti a on nema problem zjest zeleninu v akomkolvek stave, nechavam v mraznicke aj 2-3 tyzdne, ale zabudla som ti povedat ze zemiaky nemrazim tie chutia divne, ale ryzu, cestoviny, kuskus v pohode. Zamrazim zeleninu s masom a len zemiaky uvarim na 2 dni :o)
a aby som nezabudla, ma 9 a nerobi problemy s jedlom vobec🙂
@lusia222 tiež varím len raz do týždňa pre malého porcie si zamrazím. Malý šrotuje všetko.... aj ovocie som tak robila - dostali sme veľa hrušiek, jabĺk, keďže to nemám kde uskladniť a detské výživy som mala navarené (tento rok to bolo 120ks) tak som to zamrazila a postupne vyťahovala, kombinovala.... malý spapá aj surové, aj zavarené a aj mrazené. Nemyslím si, že keď zeleninka sa zamrazí a také bude papať, že mi bude odmietať jesť zeleninku v surovom stave.
@lusia222 tak ako som ti uz pisala, musis ratat s tym,ze to zmeni konzistenciu a samozrejme ubudne aj par vitaminov,ako pri kazdom spracovani,ja som varila na 2 dni cast zjedla a cast som odobrala a nechala do druheho dna v chladnicke. Mäska som väcsinou uvarila viac,mixla a narvala do nadobiek na lad a nechala zamrazit,rano som vybrala z mrazaka a pred dovarenim zeleninky,ktora trva par min.som rozmrazene mäso supla na prehriatie k zelenine a prikrm bol za par min.hotovy 😉
ahoj,ja mam dve deti a kazdy den papali nieco ine,ak nahodou ostalo na druhy den,dala som aj to,bolo to v chladnickeNapr.polievka,omacka,spenat....Mne napriklad rozmrazovane jedlo nechuti,neviem si pomoct,vobec nie maso,dokonca mozem povedat,ze mne maso na druhy den smrdi...
@asfodelka vyborne to vystihla,ak to nechuti mne,nedavam ani dietatu 😵
@lusia222 ja som varila kazdy druhy den, okrem masa. to som uvarila do zasoby, rozmixovala, nalozila do nadoby na lad, po zmrznuti vyklopila do sacku a odoberala po kockach. tie som pridala k prave uvarenej zelenine, a ked sa kocka rozpustila, potom som este rozmixovala vsetko spolu. deti s tym nikdy nemali problem.
zeleninove jedla som nemrazila, ani zemiaky. asi to nevadi, ale ja to na jedle citim, tak som nemrazila ani pre deti.
varim kazdy den cerstve🙂
ja varim vzdy vacsie mnozstvo a potom to zamrazim a rano vyberiem a na obed pekne spapame 🙂 🙂 🙂 varim vsetko v kope, potom to rozmixujem a take rozmixovane zamrazim , a nikdy nebol problem aby mi to zjedla 🙂 🙂 🙂
@lusia222:
Ja som mrazila, aj mrazim pre nas, rodicov. Navarime niekolko porcii naraz, zamrazime a v tyzdni mame co jest. Ano, zemiaky v kuskoch maju niekedy divnu konzistenciu, ale napr. v moussake sa to strati.
Kedze som nebola mama na plny uvazok, ale aj som pracovala z domu (a zase budem), a syn mi jedol tak 2-3 lyzicky z prikrmu, tak som mrazila do minidoziciek. To by som musela varit 1/8 mrkvy a 5 hraskov, lebo zhruba tolko toho jedol... 🙄 Ja som dokonca kupovane pohariky rozdelila na minimalne 4 porcie a tie zamrazila, lebo do druheho dna by to nezjedol. Plnu porciu (teda zhruba jeden poharik) zjedol niekedy v 11 mesiacoch... Inak vzdy skor chutnal a olizoval.
Ta teoria, ze sa naucia na chut mrazeneho je podobna ako teoria, ze ked sa zacne ovocim, nebudu chciet zeleninu...
Ano, kazdym krokom spracovania sa stracaju vitaminy. Ale ci je to spracovanie varenie, dusenie alebo mrazenie je jedno.
A ako pisu ostatne, keby si to ty nejedla, tak to nedavaj dietatu. Ale je to uspora casu a aj energie, ked nebudes kazdy den kvoli hrsti zeleniny pustat sporak aj mixer...
Proti mrazeniu nic nehovori, ked ti to vyhovuje, tak var a mraz 😉
Tiez navarim masa viacej naraz (napr. Cele kuracie prsia uz naporcovane), damdo mrazaku a vytahujem. Ostatne cerstve, pripadne na duhy den, ked navarim viacej. Skusala som mrazit, ale pripadalo mi to nechutne. Spotrebu plynu mame normalnu. Ak sa chystame byt dlhsie vonku, tak navarim rano.
vzdy čerstvé, varenie mi zabralo maxim 15 min
@ichbinich no, mne vlastne dieta stalo za to, aby som sporak pustala kazdy den kvoli hrsti zeleniny 😉. A nikdy problem s jedenim nemal, myslim od zaciatku prikrmov, na rozdiel od vas....a ani sa necudujem, kupovane je humus samo o sebe a nie este aj mrazene 😕, to by som ja detom napriklad nikdy nedala.
@ichbinich no tak to by sa mi nechcelo, nastastie moj papal poriadne asi po mesiaci prikrmovania, to uz zhltol vyse 100 g aj viac. 🙂 teraz zje tych 200 g ( 220 g poharik mu je vela).
@katka121, presne tak, tiez som nakupila viacero druhov masa (telacie, jahnacie, morku, kura, kralika...) uvarila, ppobalila po porciach a potom uz len vytiahla dany druh maska, ktory mala papat, rychlo dorobila zeleninu a prilohy a obed bol rychlo hotovy. Ja si neviem predstavit varit kazdy den cely obed, lebo pri mojej sa do 2 rokov varit nedalo. Ked chodila spat skoro, varila som ked spala, horsie bolo, ked chodila spavat o 20. to som uz bola k.o.
mrazila som len mäso,namixované som dala do tej starodávnej formy na zmrzlinu,namrazili sa mi kocky a tie som potom podľa potreby vyberala
ja varím stále čerstvé zamrazovanie to nie ani sama sebe si nezamrazím nechutí my to 😢 takže stál 😀 e čerstvá zeleninka
robila som vacsie mnozstvo v jeden den a zamrazovala a ptom vytahovala podla potreby