Môžem začať s príkrmom u 3-mesačnej?

tamarak17
23. mar 2020

Ahojte mala má 3mesiace a 1 týždeň.
Chcem sa spýtať či by som jej mohla dávať už pomaly ochutnávať. Je na UM ale niekedy place a je nervózna už po 2hodinach. V noci tiež prespí maximálne tie 3-4hodinky a musím jej dať papať.
Dakujem za odpovede 🙂

pribinak
23. mar 2020

Však zvýš dávku mlieka. Podľa mna v 3 mes. je to dosť skoro

tamarak17
autor
23. mar 2020

@pribinak pije 120ml maximálne keď spravím viac väčšinou vždy vylievam :(

nika_m
23. mar 2020

S prikrmami este mesiac pockaj a zvys davku mlieka...aj ked zacnes prikrmovat tak to nebude mozno hned ako spasenie ak zje iba par lyziciek 🙂 moj syn zacal "seriozne jest" pomaly az v 10m

lula313
23. mar 2020

Z prikrmu vôbec dieťa nebude najedene, takze zbytočne budeš začínať tak skoro. Práve si len sposobis problemy, bolesti brucha, krce, keďže v takomto veku ešte nie je dieťa pripravene na inu stravu

tamarak17
autor
23. mar 2020

@nika_m áno viem čítala som, že až od toho 4 mesiaca len neviem ako jej dať viac mlieka keď nechce a po tých dvoch hodinách už vidím na nej že je nervózna :( .

tamarak17
autor
23. mar 2020

@lula313 dakujem je to moje prvé tak neviem čo a ako ale máte pravdu , že z toho ochutnávania sa nenasýti tak nám zostava len počkať. 🙂

tamarak17
autor
23. mar 2020

@lula313 @nika_m neviete mi ešte povedať či môžem dávať UM častejšie ako po 3 hod.?

pribinak
23. mar 2020

@tamarak17 alebo skús urobiť mlieko trosku viac husté, nedáš 4 odmerky na 120 ml, ale 5

tamarak17
autor
23. mar 2020

@pribinak tak to som nevedela, že sa môže dakujem určite vyskúšam 👍

nika_m
23. mar 2020

@tamarak17 verim ti, aj u nas boli obdobia kedy viac nevypil uz alebo aj ked tak sa dogrcal a o 2hod uz zase chcel mlieko, ale pravdupovediac toto len vydrzat nejak a skusat pomalyy ci vypije tu vyssiu davku...ano to vylievanie si pamatam aj ja...ja by som ale predsa len este skusila pockat, aby nebolo malej zle...vodu si jej neskusala davat? Mozno je smadna 🤷

nika_m
23. mar 2020

@tamarak17 ja som dala aj castejsie ked boli take obdobia ako mate vy, stale ale aspon tie 2h boli medzi krmenim

paulinkaa2
23. mar 2020

@tamarak17 je to normalne. Moja v takom.veku ide s vypila max 90- 120 a pila každé 2h cez deň a v noci 1x 4h a potom každé 2h. Čím bude staršie tym sa to upravi ale na prikrm je este skoro. My sme začínali až v 5m. V 4m jej nechutilo
A este k mlieku teraz ma 7m a tiež pije 120. Ale keď ide na nocny spanok tak 200 ale aj tak sa zobudí o polnoci na fľašu. 😀

tamarak17
autor
23. mar 2020

@nika_m to rada počujem, že niesom sama lebo naozaj pri prvom človek nič nevie tak sa na všetko musí pýtať. Vodu práveže pije keď vidí fľašu s vodou sa až raduje len to mliecko nedam do nej toľko koľko by som ja chcela ale chápem, že ani Dospelý človek neni vždy rovnako hladný tak zatiaľ ešte počkám a uvidíme o mesiac 🙂

tamarak17
autor
23. mar 2020

@paulinkaa2 no tak potom skúsim jej dať aj po 2 hod. Sem tam ak bude pýtať uvidím či bude pokojnejšia. Keď sa napapa je úplne spokojná tie 2hod. Ja už som asi moc popredu 😀 tak musím počkať a snáď sa to upraví.

lija22
23. mar 2020

@tamarak17 ahoj ja som urcite davala mlieko skor ako za tri hodiny. Ako by som to, aj dieta sa chce prisat kedy ono chce a ked chce teda flasu aj skor preco nedat. Nepamatam kolko pila v troch mesiacoch ( ma 6 a teraz pije cca 120 ml) ale hocikedy vypila menej a bola aj skorhladna. Neviem, nemyslim, ze to bola chyba davat jej mlieko hocikedy ked bolo treba. Ozaj podstatna vec, mlieko je pre babo zivot, nic ine v bruchu nema. nenechaj ju hladnu joj. Ale hustejsie mliecko by som asi netobila, tosom aj kdesi citala, ze odmerky sa dodrziavaju z urcitych dovodov.

nika_m
23. mar 2020

@tamarak17 to papanie sa raz ustali neboj 🙂 ja si pamatam, ze stale ten prechod na vyssiu davku bol boj :D teraz uz ma dlhsie svojich 210ml rano a vecer tak snad uz skor to UM vyhodime uz z jedalnicka ako budeme prechadzat na este vyssiu davku :D

nika_m
23. mar 2020

@lija22 suhlasim...to babo nie je naprogramovany stroj,takze som tiez dala aj skor ak bolo jasne,ze je hladny 🙂 a tiez som neexperimentovala s pomerom vody a UM ale davala stale na 30ml jednu odmerku

lula313
23. mar 2020

@tamarak17 jasne, mozes aj častejšie dávať, pripadne spravit hustejšie. Alebo skúsiť dat odgrgnut a po par minútach ponúknuť zvyšok. Drzim palce

tamarak17
autor
23. mar 2020

@lija22 áno to mi je jasne veď mne je to aj ľúto ked už vidím, že je hladná aby som jej nedala 🙂 len všade sa dočítam niečo iné niekde píšu dávať po 3 hod. Niekde je zasa, že môže aj skôr tak potom človek nevie čo je dobre :/

tamarak17
autor
23. mar 2020

@nika_m to máš pravdu je to boj 😀 vždy keď zvýšil zo začiatku skoro všetko vylejem ale verim, že čoskoro to bu lepšie. Tak držím palce 😀 snáď čoskoro už nebude potrebovať

tamarak17
autor
23. mar 2020

@lula313 odgrgnut ju dávam aj viac krát keď nechce piť len potom keď už vypije tých 120ml tak už nepomáha nix no budem dufam, že sa to zmení že je to len chvíľkové obdobie 🙂

lija22
23. mar 2020

@tamarak17 joj to sme sa vsetky navylievali mlieka az az. to si ani nevsimaj, kaslat na to ;) Riad sa intuiciou. fakt od prikrmov sa to trosku polepsi ustali, zasbude lepsie v dacom. Praveze ak budes mat pocit, ze by malinka mala byt najedena a place tak hladaj pricinu inde, aj ked to je casto nemozne. ja som si neraz povedala no co je to dieta a deti placu, hotovo ;)

nikpa
24. mar 2020

@tamarak17 určite nie, mozes jej ublížiť, nema ešte na ine ako na mlieko dozretu traviacu sústavu. Potom ti este len zacne plakavat keď jej to žalúdok nebude vedieť stráviť. Skus jej zahustit mlieko kašou napr spaldova, prosna, ryžová. Su neochutene, čisté bez cukru. Maju ich v dm alebo v lekárňach.

tamarak17
autor
24. mar 2020

@nikpa dakujem 🙂 práveže ona vône neplače nebolelo ju ešte ani brusko len stym jedlom mame problém, že nevie vypiť viac. Dakujem pekne skúsim aj to popozerať 😊

linetka123
24. mar 2020

@nika_m @tamarak17 Ja som teda ešte len mamou v očakávaní, ale čítala som, že malé bábätká by nemali piť vodu: https://spuntik.zoznam.sk/cl/1000717/1590139/Pr...

tamarak17
autor
24. mar 2020

@linetka123 doktorka nám povedala, že je to ešte lepšie ako cajik 🙈 každý inak

majamat
24. mar 2020

@tamarak17 tak nerob viac, ale daj jej castejsie. moja sice bola na materskom mlieku,a le v tomto veku by vypila aj 200ml.
lepsie je krmit castejsie, ako vela naraz. dieta ma amly zaludok, preto to zrejme nezvladne naraz vypit. toto je individualne.