Ahojte mala má 3mesiace a 1 týždeň.
Chcem sa spýtať či by som jej mohla dávať už pomaly ochutnávať. Je na UM ale niekedy place a je nervózna už po 2hodinach. V noci tiež prespí maximálne tie 3-4hodinky a musím jej dať papať.
Dakujem za odpovede 🙂
S prikrmami este mesiac pockaj a zvys davku mlieka...aj ked zacnes prikrmovat tak to nebude mozno hned ako spasenie ak zje iba par lyziciek 🙂 moj syn zacal "seriozne jest" pomaly az v 10m
Z prikrmu vôbec dieťa nebude najedene, takze zbytočne budeš začínať tak skoro. Práve si len sposobis problemy, bolesti brucha, krce, keďže v takomto veku ešte nie je dieťa pripravene na inu stravu
@tamarak17 verim ti, aj u nas boli obdobia kedy viac nevypil uz alebo aj ked tak sa dogrcal a o 2hod uz zase chcel mlieko, ale pravdupovediac toto len vydrzat nejak a skusat pomalyy ci vypije tu vyssiu davku...ano to vylievanie si pamatam aj ja...ja by som ale predsa len este skusila pockat, aby nebolo malej zle...vodu si jej neskusala davat? Mozno je smadna 🤷
@tamarak17 je to normalne. Moja v takom.veku ide s vypila max 90- 120 a pila každé 2h cez deň a v noci 1x 4h a potom každé 2h. Čím bude staršie tym sa to upravi ale na prikrm je este skoro. My sme začínali až v 5m. V 4m jej nechutilo
A este k mlieku teraz ma 7m a tiež pije 120. Ale keď ide na nocny spanok tak 200 ale aj tak sa zobudí o polnoci na fľašu. 😀
@nika_m to rada počujem, že niesom sama lebo naozaj pri prvom človek nič nevie tak sa na všetko musí pýtať. Vodu práveže pije keď vidí fľašu s vodou sa až raduje len to mliecko nedam do nej toľko koľko by som ja chcela ale chápem, že ani Dospelý človek neni vždy rovnako hladný tak zatiaľ ešte počkám a uvidíme o mesiac 🙂
@paulinkaa2 no tak potom skúsim jej dať aj po 2 hod. Sem tam ak bude pýtať uvidím či bude pokojnejšia. Keď sa napapa je úplne spokojná tie 2hod. Ja už som asi moc popredu 😀 tak musím počkať a snáď sa to upraví.
@tamarak17 ahoj ja som urcite davala mlieko skor ako za tri hodiny. Ako by som to, aj dieta sa chce prisat kedy ono chce a ked chce teda flasu aj skor preco nedat. Nepamatam kolko pila v troch mesiacoch ( ma 6 a teraz pije cca 120 ml) ale hocikedy vypila menej a bola aj skorhladna. Neviem, nemyslim, ze to bola chyba davat jej mlieko hocikedy ked bolo treba. Ozaj podstatna vec, mlieko je pre babo zivot, nic ine v bruchu nema. nenechaj ju hladnu joj. Ale hustejsie mliecko by som asi netobila, tosom aj kdesi citala, ze odmerky sa dodrziavaju z urcitych dovodov.
@tamarak17 joj to sme sa vsetky navylievali mlieka az az. to si ani nevsimaj, kaslat na to ;) Riad sa intuiciou. fakt od prikrmov sa to trosku polepsi ustali, zasbude lepsie v dacom. Praveze ak budes mat pocit, ze by malinka mala byt najedena a place tak hladaj pricinu inde, aj ked to je casto nemozne. ja som si neraz povedala no co je to dieta a deti placu, hotovo ;)
@tamarak17 určite nie, mozes jej ublížiť, nema ešte na ine ako na mlieko dozretu traviacu sústavu. Potom ti este len zacne plakavat keď jej to žalúdok nebude vedieť stráviť. Skus jej zahustit mlieko kašou napr spaldova, prosna, ryžová. Su neochutene, čisté bez cukru. Maju ich v dm alebo v lekárňach.
@nika_m @tamarak17 Ja som teda ešte len mamou v očakávaní, ale čítala som, že malé bábätká by nemali piť vodu: https://spuntik.zoznam.sk/cl/1000717/1590139/Pr...
@linetka123 doktorka nám povedala, že je to ešte lepšie ako cajik 🙈 každý inak
Však zvýš dávku mlieka. Podľa mna v 3 mes. je to dosť skoro