Môžem začať prikrmovať štvormesačné dieťa?

1. apr 2022

Ahojte, maly ma dneska 4 mesiace myslite ze uz by som mohla zacat s prikrmam alebo cakat na poradnu,ktoru mame 25.4 ? Lebo niekde hovoria tak a inde zas tak .. reku ze spytam sa ako to mate vy

surama
1. apr 2022

Ked sa ti vidi, ze uz mliecko nestaci, tak mozes skusit. Ved to zacinas len po 2-3 lyzickach 🙂

janka_266
1. apr 2022

Nemá sa dieťa na um prikrmovať od ukonceneho 5. Mesiaca a na materskom mlieku od ukonceneho 6. Mesiaca? Od 4. Je veľmi skoro.

pribinak
1. apr 2022

Dojceny? Na UM? Netreba sa veľmi ponáhľať.

autor
1. apr 2022

@pribinak na UM je pije 180ml lebo 150ml mu uz bolo malo tak som to zvysila a zatial je spokojny ale sem tam zacne plakat po dokrmeni, ale chcela by som pockat nechcem sa ponahlat len som chcela vedieť názor to je všetko

gladys_07
1. apr 2022

Na UM vraj od 4 mesiacov. Javi zaujem o to co jete vy?

miskamicha
1. apr 2022

@janka_266 od ukonceneho 4.mesiaca

miskamicha
1. apr 2022

Mozes kludne od ukonc.4.mes.ak je na UM

janka_266
1. apr 2022

@miskamicha aha, Okej, môj je na materskom, tak mi to trochu ušlo 😃

diamond007
1. apr 2022

Kriste ženy, kam sa ponáhľate? Ale že mu nestačí? Do jedného roku by kľudne stačilo aj MM. Detské čreva nie sú jak hodinky, že padne 4mesiac a tým dnom začínam prikrmovat. Postupne, pomaly a hlavne načo tak skoro? Doporučuje sa rozmedzie od 17t do 26t zacat prikrmovat....

diamond007
1. apr 2022

@janka_266 áno malo by to byť až takto. Nielen podľa mňa, ale toto doporučuje aj môj pediater. Dokonca ak dieťa nemá záujem o stravu tak stačí aj neskôr začať prikrmovat.

miskamicha
1. apr 2022

@janka_266 ano dojcene deticky az od uoonc. 6.mes

marianarem
1. apr 2022

Ja som zacala v tomto veku prikrmovat, hlavne kvoli refluxu, dost malemu robil problemy a chcela som uz skusit hustejsiu stravu. Bolo to v pohode, aj to trochu pomohlo, tie zaciatky ale teda naozaj boli len o olizovanj. Kym zjedol aku-taku porciu, to par tyzdnov trvalo.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kataka10
1. apr 2022

Najidealnejsie spravis, ked pockas do najblizsej poradne. Ak pediater odobri, kludne uz zacni. V takom veku je to aj tak skor o oblizovani lyzicky 😄

katulienocka999
1. apr 2022

Ak je iba na UM a prejavuje záujem o to co jete aj vy tak by som skusila, ak by odmietal tak by som prestala a zacala az o par týždňov 😊

andreatytler
2. apr 2022

Musi byt pripraveny na prikrmy. Musi ukazovat zaujem o vasu stravu, nacahovat sa za tvojim chlebom alebo tanierom a musi si vediet presunut potravu v ustach dozadu a prehltnut. Vyskusaj a ak ide vsetko von namiesto dovnutra, tak pockaj dalsi mesiac.

zorkahorka
3. apr 2022

Kazdy dr povie inak... Mne dr povedala,ze sa uz vraj nerozlusuje, ci dieta pije um alebo mm. Ja som kojila a ze ak chcem,mozem zacat s prikrmami v 4.m. Chcela som co najviac vyuzit imuno okno,tak som davala uz od 4.m. maly bol od narodenia velky a aj velky papkac. Uz poskuloval po nasom jedle. To je znak,ze uz je priraveny jest tuhu stravu