Môžem spraviť dieťaťu dnes prikrm do avent fľaštičky a dať mu to aj zajtra ? Rozmixovany karfiol ale nebudeme mat na ceste chladničku, musí to byt v nej? . Pokazí sa to do zajtra alebo môžem v pohode dať ? Ďakujem
Ja by som nedávala takýto prikrm. Pokiaľ len karfiol alebo nejaká zelenina, určite by som pripravila čerstvé. Sama by som také nejedla.
Mimo chladnicky viac ako 6h by som nenechavala.. viete to mat niekde chladene? Ak nie, nedat radsej nic alebo cosi ine
Robim bezne na 3 dni..
V chladnicke do zajtra sa to urcite nepokazi, potom uz zalezi ako dlho to budete mat vonku. Ale nechces radsej kupit na cestu v skle prikrm?
Kľudne ak je tam zelenina, ryža. Ak by tam bolo maso, to by som sa už bála. Na druhej strane nie je vonku už teplo, čiže ak to nebudeš držať na tele, tak by to malo byť v pohode.
Jasne ze môžeš dat aj na druhy deň. Ved to nemáš v chladničke týždeň 🤣 100x radšej by som dala dieťaťu karfiol z druhého dňa ako kupovaný prikrm🤮
My sme tak tiež cestovali o 5 ráno, len som zobrala z chladničky prikrm a zbalila. Určite by som ráno o 4 nevarila prikrm 🤦♀️ som zlá matka.
Ďakujem 🙂 dám aj na druhý deň teda ale necham ho vonku však je teraz aj 1 stupeň ráno to je ako chladnička a ak by náhodou bol zlý iba nakojim nevadí to či? 🙂 jeden deň hore dole
@lucia13022023 ja tiež vždy robím čerstvé keďže to nezaberie moc času keď si nachystam a rozporcujem na 3 dni preto nemám s tým skúsenosť ale lepšie ako kupovaný určite..mne stačilo keď som videla tie videá ako sa to vyrába
daj prosím ťa nejaký link na to, ako sa to vyrába
Neviem aké video si videla, ale príkrmy s uvedeným vekom do roka (5+, 7+ a pod) sú jedny z najviac kontrolovaných výrobkov. Kvalitovo asi ako UM, takže nie je vôbec potrebné sa báť....
https://www.trend.sk/spravy/domace-prikrmy-mozu...
"Väčšina zeleniny by mala byť tepelne upravená – varením alebo dusením, aby ju mohlo dieťa lepšie stráviť a nenafukovala ho. Zeleninové pokrmy by sa však nemali ohrievať. U niektorých druhov ako je napríklad špenát, cuketa, červená kapusta, karfiol, mrkva či kaleráb sa to výslovne neodporúča. Pri zohrievaní príkrmu a aj jeho dlhom státí dochádza k premene dusičnanov na dusitany."
pozri zalezi... ja by som nedala, pretoze u nas boli potravinove alergie a eventualne histamin. Takze som sa vyhybala a najma pri mensich detoch.
Takyto prikrm by som nedala. Nejde o to, ze je vareny na 2 dni, ale o to, ze nebude v chladnicke. Ani ja sama by som nejedla vareny karfiol, ktory nebol v chladnicke. Radsej by som kupila prikrm a dala kupeny, ak by nebola ina moznost.
Dámy chladničku síce nemáme ale dala som to na balkón a vonku sú 4 stupne. To už je ok nie ?
@snehulak77 vidíš vek som si nepozrela 🙂 link na video nemám
Jasné, že môžeš kľudne dopredu pripraviť. Veď ono každý deň variť po troške tie príkrmy je náročné časovo. Na dva dni smelo môžeš prichystať to isté.