Môžem urobiť dieťaťu príkrm deň dopredu?

8. nov 2024

Môžem spraviť dieťaťu dnes prikrm do avent fľaštičky a dať mu to aj zajtra ? Rozmixovany karfiol ale nebudeme mat na ceste chladničku, musí to byt v nej? . Pokazí sa to do zajtra alebo môžem v pohode dať ? Ďakujem

nat_kat
8. nov 2024

Jasné, že môžeš kľudne dopredu pripraviť. Veď ono každý deň variť po troške tie príkrmy je náročné časovo. Na dva dni smelo môžeš prichystať to isté.

belllinka
8. nov 2024

Autorka, radšej by som dala kúpený príkrm. Ako dlho to budeš mať mimo chladničky? Môžeš použiť chladiacu tašku.
@nat_kat čo je časovo náročné, na tom, keď hodíš ružičku karfiou a zemiak na parák a potom rozpučíš?

nat_kat
8. nov 2024

@belllinka Tak musíš tráviť nejaký čas v kuchyni aj tak, kým to nachystáš, nie? Či pre seba a zvyšok rodiny tiež varíš každý deň? Ak áno, tak klobúk dolu.

really8
8. nov 2024

@belllinka a na co by mi isiel plyn a elektrika kazdy den ked moze kazdy druhy?
Mozes mu to normalne dat. Nie je vonku 35 stupnov.

nika23t
8. nov 2024

Ja by som nedávala takýto prikrm. Pokiaľ len karfiol alebo nejaká zelenina, určite by som pripravila čerstvé. Sama by som také nejedla.

belllinka
8. nov 2024

@really8 to kolko vela plynu minies, ked uvaris jeden zemiak a karfiol? 🤦‍♀️ To uz fakt potrebujes setrit akurat na takychto veciach?

pralinka86
8. nov 2024

Mimo chladnicky viac ako 6h by som nenechavala.. viete to mat niekde chladene? Ak nie, nedat radsej nic alebo cosi ine

really8
8. nov 2024

@belllinka no minie sa ho dost ked to robis kazdy den. Zbytocne. Ked varim maso este viac. A co je tomu jedlu na druhy den? 🤦‍♀️

saxana000
8. nov 2024

Robim bezne na 3 dni..

belllinka
8. nov 2024

@really8 zalohu za plyn platime mesacne asi 5 alebo 7 eur a to varim do aleluja kazdy den. Cize kolko asi tak moze ist mesacne na uvarenie toho prikrmu? Fakt par centov. Ale ved setri 🤦‍♀️ Urcite je chutnejsie cerstve jedlo, ako prihrievane.

really8
8. nov 2024

@belllinka vsak si var aj 8x denne. Kludne sa zabetonuj v tej kuchyni.

belllinka
8. nov 2024

@nat_kat ano, varim kazdy den. Ale nehovorim, ze nejeme jedlo aj na druhy den, jasne ze ano. Ale ked ide o take maximalne jednoduchu vec, ako jeden zemiak a karfiol, tak to som vzdy robila cerstve.

belllinka
8. nov 2024

@really8 neboj, niesom uplne mantava, ze by som varenim prikrmu stravila pol dna 🤦‍♀️

hederamonstera
8. nov 2024

V chladnicke do zajtra sa to urcite nepokazi, potom uz zalezi ako dlho to budete mat vonku. Ale nechces radsej kupit na cestu v skle prikrm?

betulinka1
8. nov 2024

Kľudne ak je tam zelenina, ryža. Ak by tam bolo maso, to by som sa už bála. Na druhej strane nie je vonku už teplo, čiže ak to nebudeš držať na tele, tak by to malo byť v pohode.

really8
8. nov 2024

@belllinka pisala si ze varis do aleluja nie len jeden prikrm. Takze mantava mozno nie si ale zabudliva asi hej.

belllinka
8. nov 2024

@really8 ty si uplne mimo 🤦‍♀️ Ale viac ako tych par centov pri vareni prikrmu pre svoje dieta, by si usetrila, keby si si zrusila pausal na mobil. Porozmyslaj nad tym

dagas
8. nov 2024

@belllinka tak ano treba sa ukázať ako to zvládaš ;) Šak čo iné by sme mali robiť veď sme na materskej že 😏

belllinka
8. nov 2024

@dagas ano, bolo to casovo narocne osupat a hodit do vody jeden zemiak a mrkvu

dagas
8. nov 2024

@belllinka super,klobúk dole tlieska cela ulica 😏 nám čo nerobíme príkrm každý deň by asi mali deti odobrať 😜

lucia13022023
8. nov 2024

Jasne ze môžeš dat aj na druhy deň. Ved to nemáš v chladničke týždeň 🤣 100x radšej by som dala dieťaťu karfiol z druhého dňa ako kupovaný prikrm🤮
My sme tak tiež cestovali o 5 ráno, len som zobrala z chladničky prikrm a zbalila. Určite by som ráno o 4 nevarila prikrm 🤦‍♀️ som zlá matka.

autor
8. nov 2024

Ďakujem 🙂 dám aj na druhý deň teda ale necham ho vonku však je teraz aj 1 stupeň ráno to je ako chladnička a ak by náhodou bol zlý iba nakojim nevadí to či? 🙂 jeden deň hore dole

autor
8. nov 2024

@lucia13022023 ja tiež vždy robím čerstvé keďže to nezaberie moc času keď si nachystam a rozporcujem na 3 dni preto nemám s tým skúsenosť ale lepšie ako kupovaný určite..mne stačilo keď som videla tie videá ako sa to vyrába

belllinka
8. nov 2024

daj prosím ťa nejaký link na to, ako sa to vyrába

snehulak77
8. nov 2024

Neviem aké video si videla, ale príkrmy s uvedeným vekom do roka (5+, 7+ a pod) sú jedny z najviac kontrolovaných výrobkov. Kvalitovo asi ako UM, takže nie je vôbec potrebné sa báť....

belllinka
8. nov 2024

https://www.trend.sk/spravy/domace-prikrmy-mozu...

"Väčšina zeleniny by mala byť tepelne upravená – varením alebo dusením, aby ju mohlo dieťa lepšie stráviť a nenafukovala ho. Zeleninové pokrmy by sa však nemali ohrievať. U niektorých druhov ako je napríklad špenát, cuketa, červená kapusta, karfiol, mrkva či kaleráb sa to výslovne neodporúča. Pri zohrievaní príkrmu a aj jeho dlhom státí dochádza k premene dusičnanov na dusitany."

cookie29
8. nov 2024

pozri zalezi... ja by som nedala, pretoze u nas boli potravinove alergie a eventualne histamin. Takze som sa vyhybala a najma pri mensich detoch.

diewcatqoo
8. nov 2024

Takyto prikrm by som nedala. Nejde o to, ze je vareny na 2 dni, ale o to, ze nebude v chladnicke. Ani ja sama by som nejedla vareny karfiol, ktory nebol v chladnicke. Radsej by som kupila prikrm a dala kupeny, ak by nebola ina moznost.

autor
8. nov 2024

Dámy chladničku síce nemáme ale dala som to na balkón a vonku sú 4 stupne. To už je ok nie ?

autor
8. nov 2024

@snehulak77 vidíš vek som si nepozrela 🙂 link na video nemám