Ahojte mala ma 9dni ,je na UM chcem sa spytat dávať jej aj prevarenu vodičku napiť po troške?...
Nie .... mne dr povedal že stačí až keď bude papať príkrmy
Mne povedala Dr že treba aby nebola tuhá stolica aby ju nezapieklo keeddze je to um
Tiež som nedávala...
Od polroka stačí podávať tekutiny, skôr nie.
Od polroka staci dávať iné tekutiny deťom, čo sú kojene 😏 ak je len na umelom mlieku, opýtala by som.sa pediatricky.. veď to mlieko sa má dávať Max raz za dve hodiny a keď bude medzitým dieťa smadne tak čo ju má nechať o smade?
My sme davali asi od dvoch mesiacov fenyklove cajiky. Kázala nám dr. cistu vodu nechcel preto len caje
Fenikolvy caj mozes davat.Moja je na UM a tiez sa napije cajiku
Kojene deti nepotrebujú vodu, deti na UM potrebujú. Takže kľudne po troche davaj.
Mlieko je jedlo aj pitie, ved z coho robis to um? Sa po primiesani prasku ta voda zazracne vypari? Ked babu "zalejes" brusko vodou, nebude tolko papat mlieko a nemusi ti dost priberat
Nas bol na UM.. vodu mi nechcel tak pil caje.. A ako píšu baby koli stolici. Bol velmi slabi jedak a aj tak priberal ukazkovo.
Vodu netreba. Um tvorí z 90% voda. Nedavala som ani pri prvom ktorý bol na UM, nedavam ani teraz pri druhom ktorý je kojeny.
Ahoj, moji boli obaja len na UM, vodu som zacala davat az pri prikrmoch, skor netreba. Hlavne ak ma dostatok pocikanych plienok.
V malých dávkach určite. Pri umelom mlieku by sa mala podávať aj voda, alebo možno nejaký bylinkový čaj, nie granulovany. Ale najlepšie je opýtať sa lekárky...
boze moj toto je taky blud neskutocny - kojene vodu nemusia, nekoje musia.
A coze tvori min. 90% toho UM??? Jaaaaj, zeby voda???
Ponuknut samozrejme mozes, za glg, za dva, sem tam. Bud si trosku potiahne alebo nie. Ak nie, nevadi. Skor je to len o tom, aby si babo zvyklo aj inu chut ako mliecko, ale vacsinou tie babence ani nepotrebuju.
Vodu staci pridat az ked bude mat prikrmy. A hlvane cez leto, ked bude horko.
Ešte si pamätám, že mi naša lekárka radila riadiť sa plienkou. Ak bola suchá, podávať vodu.
Vsade kde som citala alebo pocuvala rady odbornikov, tak radia prvych 6 mesiacov len a len mlieko. Je jedno ci materske alebo umele.
Podla mna su to take zastarale nazory ze k umelemu mlieku treba vodu. Mozno v minulosti neboli tie mliecka optimalne miesane a boli prilis huste alebo riedili priamo kravske mlieko s vodou. Vela lekarov ma skostnatele nazory a radia co sa naucili pred 30timi rokmi.
Nie, nedávala by som.