Ahojte, myslite ze sa mozu pridavat do prikrmov pomlete lanove semienka na lepsie travenie pri zavadzani prvych prikrmov. Maleho bolelo brusko z mrkvy. Nevedel sa ani vykakat. Potom som mrkvu vylucila, ale pridala som lanove semienka do prikrmov /zatial len do jablcka/ aj to len max 3 dni. Teraz mu uz nedavam dam mu tak o 3 dni zase. Ale kakal aj 2x do dna z nich a tak ze som ani nevedela kedy sa. Aj noci sa nam ovela zlepsili.
@krlucia kludne davaj lan, ale namoc ho vecer a nechaj do rana napucat, potom ho pomixuj
@lindusss2016 to je lepsie ked napuci a tak sa rozmixuje?
@krlucia no tak z nich dostanes najviac zivin a oni v tej vode vytvoria taky sliz, ktory priaznivo posobi na peristaltiku. Ved vyskusaj a uvidis sama urcite rozdiel
@krlucia Neviem, či sa môže dávať detom, nemám skúsenosť. Ale čítala som, že má väčší účinok namočeny, užiť aj s tým slizom, čo sa z tej vody vytvorí. A keď sa melie nasucho, tak hneď spotrebovať, nemliet si dopredu viac do zásoby.
Inak existuje okrem tmavého ľanu aj svetlý ľan, myslím, že sa volá zlatý a vraj je ešte viac účinnejší ako tmavý.
@miriam439 zdroje pisu rozne, co sa tyka deti. Ja som davala od 7.m a vsetko v pohode
@krlucia ano,jasne, aj my sme tak fungovali